: : Sudah sampai di Jeti Teluk Kodek. Ini adalah private jetty hotel yang saya stay. Kira takde share dengan orang lain lah. Siapa yang stay kat hotel tu je yang boleh naik boat kat jeti ni : :


: : Ayuh naik speed boat : :


: : Sudah di dalam bot menuju ke Gili Trawangan : :


: : Laju gila kot speed boat ni. Aterrr nama pun speed boat kann : :


: : Membelah lautan : :


: : Sudah sampai di Gili Trawangan. Tu saya tengah mengkagum tengok kejernihan air laut di Gili Trawangan ini : :


: : Kembang kempis hidung bangga bila nampak ATM Maybank kat sini : :


: : Kena naik cidomo untuk ke hotel : :


: : Dah kenapa termenung Normaya? : :


: : Sudah sampai di hotel. Check in lah kita : :


: : Dapat towel basah yang wangi untuk lap muka : :


: : Nikmat dapat lap muka sampai terpenyek penyek hidung yang sedia kala penyet : :


: : Slurpp slurrpp minum air oren : :

Budak yang tolong angkat beg ni namanya Agus.
Tetiba dia¬† bertanya…

“Ibu punya kebun di Malaysia?”

“Kebun? Kebun apa?”

“Kebun kelapa sawit Bu”

Ada kau nampak muka kakak ostajah ni macam muka peladang kelapa sawit yang berjaya ke, dik?
Tsk tsk tsk.

“Tak punya sayang”

“Ibu beli la kebun kelapa sawit. Nanti bisa saya kerja dengan Ibu”

Koma Ibu Ostajah dibuatnya dengan statement kau dik.
Kau ingat nak beli kebun kelapa sawit tu semudah beli tudung online ke?


: : Tu tengah pujuk Encik Z ambik pakej snorkelling dengan dia. Saya takmau sebab mahal nau. Sebab pakejnya satu hari suntuk. Kuasa ah : :