#ZalmiTurns39

3 Jun hari tu birthday Encik Z yang ke 39 tahun. Yes kami sebaya. Cumanya saya tua 5 bulan dari dia. OK la tu 5 bulan kan. Cer 5 tahun? Alah, tapi kalau dah cinta apa ada hal kan. Kalau Encik Z muda 10 tahun pun, kalau I nak, I tetap nak. Hiks.

Oleh sebab bulan Ramadhan, hari bekerja dan hari sekolah, ditambah pula dengan kami 3 beranak sejenis yang malas nak berbuka kat luar ramai-ramai, jadi decide makan je kat rumah, lepas tu baru keluar lepak-lepak celebrate. Nak keluar jauh pun malas, makanya ke Sunway Putra Mall yang dekat dengan rumah saja.


: : Sebelum itu, sahur di hari kejadian hari lahir Encik Z : :


: : Berbuka. Yang bawah tu peria goreng salut tepung dan telur. Memang saja buat tebal #disclaimer : :

Ajak diorang lepak kat Belgium Taste Chocolate Cafe. Kan saya dah pernah makan dengan geng ex SMBBS. Saya suka, jadi bila suka kenalah dikongsi bersama.

Taktau nak beli hadiah apa sebab Encik Z tak mintak apa pun. Kalau beli mengarut-ngarut nanti dia tak gemar pun mengundang kecewa jugak. Fikir punya fikir, saya beli tumbler Starbucks yang jenis logam tu. Lupa nak snap gambar. Encik Z suka tapau air petang-petang kat cafe office ni ha, so rasa macam sesuai je. Harap dia beli sendiri memang takkan ah.  Dia happy dapat hadiah ni. Saya bertambah la happy nya kan.

Selamat Hari Lahir yang ke 39 tahun suamiku. Semoga dipanjangkan umur, dilimpahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Paling penting, sentiasa mendapat rahmat dan redha Allah SWT. Saya dengan Yaya sayang awak banyak-banyak.


: : Nak ciwi tudung baru dari @cloverush. Scarlett namanya. Suka sebab slim cut so takde la nampak kembang semangkuk sangat kat bahu tu. Paling penting takyah gosok. Tudung sarung ceni amatlah bergunanya waktu travel : :

Encik Z kata ‘Nasiblah birthday saya bulan puasa. Kalau tak, mana lagi lah perancangan bercuti awak tu’

Nak buat macam mana, dah dapat wife jenis kaki berjalan kan. Dalam kepala asyik nak travel je kerjanya. Walhal duit bukannya ada sangat pun. Tapi rela berkorban benda lain, demi nak travel :-p