Semalam saya pergi ber Yee Sang dengan Kak As, Naza & Remember kat Lanai Kijang.
Patutnya Hasin, Kak Shida, Hisamudin dengan Saleh ada.
Tapi biasa la last minute masing masing ada urusan.
Rasanya ni kali ke 3 kot saya ber Yee Sang. Dan 3 kali jugak makan yang Salmon.
Sedappp..


TQ Encik Syuk, manager Lanai Kijang siap tolong bukakkan plastik dan tolong letakkan salmon semua dalam pinggan.
Pastu Kak As perahkan lemon.


: : Bersiap sedia untuk digaul! : :


: : Bersiap sedia untuk di ngap kan : :


: : Maya, Naza, Remember & Kak As : :

Video ada saya letak kat instagram sana.
Jangan klik gambar kat bawah ni pulak *jelingMasy
Gambar bawah ni bukan video. Sekadar gambar hiasan.

Semoga kita semua beroleh kemewahan, kemakmuran dan kesuburan :)
Insya Allah. Amin…

    2 Januari petang lepak rumah layan Running Man.
    Walhal kalau kat KL ni kuasa lah saya nak tengok Running Man tu hah.
    Ni sebab dengan semua ramai ramai ada, layanlah jugak.
    Boleh tahan kelakar jugak ek program ni.

    Pastu tengok anak anak main badminton dengan ayahnya.
    Saya join sekaki kejap.
    Saya dari dulu dulu memang tak minat kot main badminton ni.
    Eh ada ke sukan yang kau minat Normaya? Macam takde je. Patutlah gemuk wakakaka.

    bce0f890-f296-4e68-865a-9904b2bd2392-1.jpeg

    Malam tu nak pegi dinner kat luar.
    Ingat nak pegi makan kat restoran yang kitorang biasa makan, tup tup tutuplah pulak.
    So try je lah makan kat salah satu restoran kat sepanjang jalan Simpang tu.
    Situ memang banyak gila kot kedai makan.
    Tinggal taktau sedap ke tak je la kan.

    Sebelum tu.. semua kena paksa pakai jubah Mesir.
    Yang Caca & Qis tu memang saya beli satu set complete untuk diorang 3 beradik.
    Sekali dengan Kaklong punya.
    Boleh pulak saya lupa nak beli sedondon dengan Yaya.
    Dah merajuk budak tu. Haihhh mommy memang lupa lah sekarang.
    Dah tua tua kebana ni, serba serbi lupa. Haishhhh.

    Saya pun pakai jubah Mesir. Besar labuh tu, nanti kena alter.
    Saya beli jugak sehelai untuk Mama, tapi Mama malas pakai sebab besar.
    Saya beli 3 helai jubah untuk diri sendiri. 2 helai untuk Yaya.
    Haishhh masih sesal kenapalah tak terfikir nak beli sedondon dengan Yaya.
    Ernie, nanti kau nak balik Malaysia nak kirim boleh??? Boleh laaaaa… Huhu..

    Jubah Encik Z pun jua dari Mesir.
    Saya beli jugak sepasang sedondon untuk Adil & Maamar.

    Kami dinner di Restoran Sri Yala.
    Dalam suram suram kegelapan snap gambar, boleh laa.
    Gambar food takde pulak. Rasa macam ada snap. Ke takde? Ntah.
    Tapi macam biasa food selection semua saya yang uruskan.
    Mereka mengikut saja.

    Rasanya order kembung tiga rasa, kailan ikan masin, tenggiri masin, tomyam seafood, telur dadar kot.
    Yang penting si Caca makan macam orang bela saka.
    Nasik Opah dihabiskan, nasi Qis dihabiskan. Siap nasi tambah Ayah pun dihentamnya.
    Nyaris nyaris saya nak azan kat telinga dia hehe.
    Budak tengah naik kan. Memang kuat makan.
    Food kat sini ok la, sedap jugak. Boleh repeat nanti.

    Lepas makan singgah McDonalds.
    Dah janji nak belanja budak budak ni aiskrim.
    Caca memula jual mahal takmau. Kenyang katanya.
    Sekali bila beli haaa ambik, sundae tu dibedalnya sorang sorang.

    Esoknya bertolak balik KL sesudah subuh.
    Sebab takmau stuck dalam kesesakan lalulintas di lebuhraya.
    Budak budak ni pun cepat je bangun siap mandi bagai.
    Cuma jubah je recycle pakai.
    Gamak takut Mommy menaga, tu yang semua pakat bangun terus siap.
    Good girls.. Semangat gini yang Mommy mahu.

    Dalam kereta dedua sambung tidur.
    Caca tu walaupun selalu gaduh dengan Qis, tapi dia sayang adik dia tu.
    Tengok dia yang angkat kaki Qis naik atas.
    Dia tidur sipi sipi je.

     


    Pukul 6.45 pagi Bertolak dari Taiping, pukul 10 pagi dah sampai LEP.

    Ocah pun dah bangun dari tidur.
    Saya tunjuk jubah Mesir tu kat dia.
    Dia tengok kakak kakaknya pakai, dia pun nak pakai.
    Olololo omey sangat 3 orang anak anak saudara saya ni ha berjubah.
    Bijak jugak saya agak saiz depa ni. Bagus Normaya. Keep it up.
    Ernie, plissss nak kirimmmm hehehehehe.

    Lepas bye bye dengan depa, saya dan Encik Z meneruskan perjalanan ke Shah Alam.
    Matlamatnya mau ke butik Ruccimodish dan HijabsByHanami.
    Mau shopping baju dan jubah. Dah takde bajuuu.
    Baju sedia ada semua dah buruk dan lusuh dan dah jemu kohkohkoh.
    Singgah jugak kat Fiska. Beli BB Cream SeqyBeauty.

    Lunch kat Restoran Mee Tarik Asli Warisan dan lepas tu teruslah pulang.
    Maka tamatlah sudah cerita shopping, balik Taiping dan anak anak.
    Semua pun sudah kembali kepada rutin masing masing.
    Sekolah, kerja dan urusan duniawi yang tiada bertepi ini.