Gatalnya rasa tapak kaki sebab dah lama tak naik flight!
Haha. Poyo nya statement! #lempangdirisendiri

Last saya travel bulan April hari tu. Alah, yang pegi Yangon Myanmar tu.
Yang panas gilaaaaa tu. Yang naik Circular Train unik tu.
Dengan kerusi meja, sayur, bunga semua naik train. Hehe.

Ok memang ada travel bulan Mei. Pegi Langkawi. Tapi yang tu tak kira ah.
Tu kan official. Sebab teambuilding. Lagipun dalam Malaysia, hiks.
Makna yang bebetul travel tu memang bulan April ah.
8 bulan tak naik flight. Uhu!

Insya Allah esok saya, Encik Z dan Yaya akan ke Banda Aceh Indonesia selama 4 hari 3 malam.
Pun dah lama saya dok sebut sebut nak pegi kan?
Macam biasa ah, nanti dah balik dari sana saya share kan pengalaman saya.

Tolong doakan keselamatan saya dan keluarga, eh?
TQ korang.
Sorry tak sempat nak set kan entry untuk minggu depan I is bz like crazy u know.
Takpe nanti balik dari Aceh saya belanja entry banyak banyak untuk korang (semoga bukan janji palsu hehe)

Love,
Normaya ^__^

    So.. 5 Disember 2014, Jumaat hari tu Hari Ulang Tahun Perkahwinan saya dengan Encik Z yang ke 5.
    Alhamdulillah.. syukur Encik Z masih bertahan dengan perangai saya yang menaga ni he he.

    Aktiviti di hari ulangtahun adalah ke Genting Highlands untuk nonton show Sesame Street Live – Elmo Makes Music.
    Show pukul 5.30 petang tapi kena redeem voucher sebelum pukul 2.30 petang.
    Encik Z solat Jumaat kat masjid Genting Highlands.
    Mendapat la parking mencuram hah.

    Dah lepas redeem voucher tu, termenung jap taktau nak buat apa.
    Outdoor kan under renovation.
    Indoor game pun apa je yang tinggal. Macam membosan.
    Lunch KFC pastu reronda je lah.

    Tudung saya dari Adana Gallery.
    Ada ke Encik Z kata saya pekerja Maybank. Sebab warna kuning ni sebijik warna Maybank.
    Pfftt..

    10423356_10153003941354131_2593038969065362224_n

    Ada contest Night at the Museum. 2 beranak ni saja lah masuk suka suka.
    Kena teka nombor dan klu macam tu lah.

    Pukul 5 petang kitorang gerak pegi ke Genting International Showroom.
    Ada maskot Elmo kat atas stage dok tergedik gedik.
    Sapa nak bergambar boleh, tapi kena bayar lah.
    Kuasa la pulak kan. Walhal saya dah bergambar dengan 4 karekter free je ha takyah bayar sesen pun.
    Siap dapat patung Elmo lagi ha..
    Amboii ni statement berlagak ke cemana ni hehe.

    : : gamak sebab hari Jumaat kot. tu yang tak ramai orang tu : :

    Show ni 1 jam 15 minit.
    Memang best ah semua karekter Sesame Street ada.
    Singing singing lancing lancing.
    Jangan kata bebudak, saya mak budak ni pun enjoyyy sangat ha.

    Sesame Street Live – Elmo Makes Music ini sedang berlangsung di Genting Highlands bermula dari 28 November 2014 hinggalah 3 Januari 2015.
    So korang yang taktau nak bawak anak anak pegi berjalan ke mana, boleh la bawak depa nonton Sesame Street Live – Elmo Makes Music ni k?
    Untuk keterangan lanjut korang boleh ke www.rwgenting.com

    Lepas maghrib, kami 3 beranak terus ke Istana Bambu untuk anniversary dinner ewahh.
    Ni kali ke 2 saya makan kat sini.
    First time masa anniversary yang pertama dulu.

    : : membosan ke cemana ni? : :

    : : hmmmmm… : :

    Dah jom makan!
    Tanjat tengok food semua dalam big portion.
    Paling tanjat tengok petai selambak dengan sambal udang itu.

    : : Air Bandung RM3.50, Nescafe O RM3.50 & Lime Ice RM6.00 : :

    : : Green Curry Beef RM23.00 : :

    : : Sambal Petai with Prawn RM16.00: :

    : : Asparagus Belacan RM14.50 : :

    Overall makanan memang sedap thumbs up.
    Tapi tu la harga standard ah kan. Lebih untung kalau pegi makan ramai ramai.
    Sebab setiap food tu memang portion besar.

    istanabambu

    Itulah dia kisah kami 3 beranak di Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke 5.
    Semoga Allah SWT berikan kekuatan kepada saya dan Encik Z untuk terus bersama mengharungi liku liku rumahtangga yang penuh onak ranjau berduri ini.
    Amin…..