Berirama pulak yer Sunway, Tupperware dan Family Day. Hiks.
Siapa pembaca blog saya yang konsisten mesti ingat kisah 2 tahun lepas, Family Day kat Tambun.
Masa tu saya jadi AJK.
Tahun ni pun saya dilantik jadi AJK lagi. Adoiyaii.
Saya yang menurut perintah gitu kan.
Makanya berjujuk jujuklah kerja yang perlu dibuat.

Termasuklah site visit. Tahun ni buat kat Sunway Lagoon.
Sib baik la kan, takyah pepening pepusing nak gi jejauh.
Nyaris gak nak gi Legoland, tapi ujung ujung tak jadi. Pheww lega.
2 Ogos gi lah site visit kali pertama.
Sebabnya tahun ni nak buat kat area baru. Nickelodeon Lost Lagoon.
Comel lah area ni. Cumanya jauh la dari beach entrance tu.
Kena naik buggy. Kalau tak berpeluh nak sampai!


: : AJK sedang berbincang dengan wakil Sunway Lagoon : :

Nickelodeon Lost Lagoon ni baru sangat sangat dibukak.
So sesiapa yang nak gi Sunway Lagoon lepas ni sila sila lah ke sana ya.


: : Siap ada Meet & Greet lagi. Ikut timing tu, jangan terlepas pula : :

Berpeluh peluh jalan haaa.
Saya pulak bijak bistari pakai all black. Memang mendapatlah peluh bercucuran.
Nasib baik lepas makan wakil Sunway Lagoon belanja makan dalam tempat aircond.


: : Mee goreng tu sedap betul : :


: : Alamak muka Peyo tak nampak. Amponn Peyo! Main committee tahun ni diketuai oleh Peyo, dibantu oleh Sham, Nisa dan diikuti oleh Aswad, Rasyad juga saya : :

Saya ditugaskan untuk beli barang-barang tupperware untuk doorgift dan lucky draw.
Nasib baik la memang dah ada contact, so mudah jugak la.
Cumanya barang-barang tu semua kena collect sendiri.
Heret Abang Mohd Noor dengan Azri tolong collect dekat Taman Permata sana.


: : Penuh Ixora Abang Mat Noor ha dengan kekotak semua : :

Alang-alang dah kena beli barang tupperware untuk Family Day, saya bebelek katalog, up lah jugak barang untuk diri sendiri.
Set tupperware ni saya beli sebab nak kan botol hitam tu je.
Lagi 3 tengah terdampar hehe.

Ni saja beli sebab memang takde jug bancuh air yang lawa hihi.
Cawan tu khas untuk anak-anak saudara ku yang datang.
Semua pun guna cawan tu. Senang takde rerisau pecah jatuh ke apa.

Yang ni kelakar. Masa tengok katalog tu nampak macam tak la besar sangat.
Sekali bila dapat haaa.. ambik kau. Sebesar baldi.
Saya beli ni sebab nak letak keropok. Selalu goreng takde tempat nak simpan.
Set ni ada 3. Satu Abang Mohd Noor beli.

Masa Encik Z tengok dia tanya ‘Awak nak meniaga ke Normaya?’
Sebab selalu kan orang letak kuah laksa la, sup la apa dalam bekas ceni.
Sentap tauuuu. Ni 2 bekas besau ni boleh simpan stok keropok setahun nampaknya ni.


: : Ni Kak Isma bagi pada semua committee. Suka suka suka : :


: : Ni Kak As bagi. Car sun shade : :

Tak beberapa hari, dapat berita kata Sunway Lagoon upgrade program kitorang ni dari Nickelodeon Lost Lagoon ke Beach Area.
Lagi syok la kan. Situ dekat dengan entrance dan lagi luas.
So kena la pegi site visit lagi sekali hari Selasa lepas.
Lepas melawat kawasan, makan lagi!


: : Makan kat restoran sama hari tu. Lighthouse Beach Bistro : :


: : Kami berlima je kali ni. Peyo ada urusan lain. Hari tu gambar tak nampak muka ia. Kali ni langsung takde di tempat kejadian hihi : :


: : Mee goreng dan ayam goreng bergabung. Meletop! : :


: : Selesai melawat kawasan, makan dan collect tiket, ayuhlah kita pulang : :


: : Surf Beach Entrance : :

Singgah Sunway Pyramid nak buat a few payment.
Masa nak tunggu transport balik Nisa tanya nak kopi kopi tak.
Semua pun lajuuu je nak.
First time saya minum kat Coffe Bene ni.


: : TQ Nisa belanja kitorang! : :


: : Macam sistem di Zawara Coffee juga : :


: : Caramel Frap : :


: : Panas kat luar masuk dalam kereta air cond mata semua layuuuu. Oh kitorang pegi balik naik Uber. First time saya nih. Jakun walhal kereta biasa je pun. Jakun sebab rasa macam naik kereta member, walhal tak kenal pun kan. Gila kuasa pulak tu duduk depan hehe : :


: : Doorgift + Tshirt Committee : :


: : Tiket, meal voucher dan lucky draw. Harap-harap mengena laaa lucky draw saya. 2 tahun lepas saya menang kamera DSLR oooo : :

Tahun ni Yaya tak dapat ikut sebab dia tengah pulun nak UPSR tu.
Takpe, insya Allah hujung tahun kita pegi jalan jalan k sayang?


: : Paling penting tahun ni kena paksarela jugak buat persembahan. Tskk.. Doakan saya tak tepuk tepuk ke laut yaaa : :

Bila kisahnya Family Day ni?
Esok maaaa…