Selamat Hari Raya!

Macam biasa lah kan siap siap apa semua di pagi raya.
Encik Z & Mama pegi masjid. Saya kat rumah aje dengan anak anak.
Apa apa bagi depa makan kenyang kenyang dulu.

C360_2014-10-05-08-33-44-700 : : kids in black : :

Menu kali ni ketupat, nasi himpit, rendang ayam, kuah kacang, kuah lodeh & pulut kuning.
Saya macam biasa lah, nasi himpit + kuah lodeh + kuah kacang tatap menjadi pujaan hatiku.

Lepas Mama & Encik Z balik dari masjid, sesi fotografi lah kita yer.
Jubah saya & Encik Z dari instagram @ladivacloset. Jubah Yaya dijahit oleh Amy.
Tudung saya dari @adanagallery

Saya letak gambar ni kat Facebook. Ramai suka yer.
Tema Palestin katanya. Jubah saya & Encik Z sehelai RM139.

C360_2014-10-05-09-54-55-566

C360_2014-10-05-09-56-36-737

Ni pulak Encik Z suruh saya pose.
Gambar pertama yang disnap guna kamera DSLR Nikon kitayang kita menang lucky draw hari tu.
Tapi gambar tak berapa nak sharp sebab Encik Z kata dia tengah belajar belajar nak setting lagi.
DSLR dia yang sedia ada tu Canon, so gamak lain la kot settingnya kot tu yang still nak godek godek.
Kalau tanya saya, wajiblah saya kurang ilmu di dada.

DSC_0001

DSC_0002 : : Nur Shazleen, Nur Balqis, Yasmin : :

Walaupun AidilAdha, biasa je pun kitorang tetap salam mohon maaf zahir batin.
AidilFitri ke, AidilAdha ke, tetap hari raya maaa…

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0008

DSC_0011

DSC_0014

cats1

cats3 : : Macam biasalah Yaya time salam je emosi. Tu Cici bermuka pelik : :

cats4 : : Haihhh kakak Yaya ni lama sangat salam Mommy. Mengantuk Cici dibuatnya. Huarghhh : :

cats5 : : Berposing lagi pulak tu? Bila giliran saya ni??? Begitu kata Cici di dalam hati : :

cats7

cats8 : : Eleh kakak Caca nak bodek Mommy lettewwww.. bisik hati kecil Cici : :

cici : : Akhirnya sampai jugak giliran saya. Sayanggggg Mommy! Muah muah : :

DSC_0033 : : Olololo beratur nak salam Ayah pulak : :

edit : : RM10 je Cici. Jangan la tunjuk sangat kat orang : :

edited : : Selamat Hari Raya AidilAdha dari kami : :

: : Puting tak lepas : :

: : selfie guna monopod. pandai Yaya pegang hah. Cici menguap tak tutup mulut : :

: : Mama kata muka Cici macam mbak mbak Indonesia.  Hiks : :

    Dah 2 minggu baru hegeh hegeh nak update cerita raya haji.
    OK lettew dari tak update langsung kann.
    Memandangkan Raya Haji tahun ni jatuh pada hari Ahad, maka automatik dapatlah cuti sehari dan selepas raya.
    Makanya, boleh la kita balik Taiping. Yahuuu.

    Kaklong kerja, so dia pos lah Caca & Cici balik dengan saya.
    Surprise surprise, tak bagitau Mama & Yaya pun.
    Pagi Sabtu, 4 Oktober tu pukul 8 pagi dah gerak keluar dari Jasmine.
    Stop kat Jejantas Sungai Buloh nak breakfast.
    Pegi KFC je sebab nak cepat kan, malangnya punya la slow service nya. Tskk..

    photo : : makan kekenyang, takde nak stop stop dah : :

    C360_2014-10-04-12-24-17-093 : : Cici sedang termenung : :

    Gerak dari Jejantas Sungai Buloh pukul 9.15 pagi.
    Sampai kat area Chemor, kira kira dalam 30 km sebelum Terowong Menora, lebih kurang pukul 12 tengah hari, semua kereta stop terus.
    Setengah jam, 100 meter je gerak.
    Masa ni saya memang taktau lah kenapa kan, cuma saya cakap dengan Encik Z, mesti accident ni.
    Dan ya.. lepas tu dapat info tentang kemalangan yang meragut nyawa 2 beranak.
    Al Fatihah untuk mereka…..

    Encik Z ambik keputusan untuk exit, tapi tu pun bukan exit yang betul betul.
    Pihak PLUS tutup jalan masuk ke lebuhraya dari exit Ipoh Utara tu, makna kitorang keluar ikut arah laluan masuk.
    Takde tempat nak touch Touch & Go dah, budak tol yang ada tu just ambik nombor kad. Mungkin akan deduct secara manual lah nanti kot.

    Budak tol kata lalu jalan lama, nanti dari Kuala Kangsar baru masuk highway semula.
    Tapi dari Kuala Kangsar ke Taiping dah dekat dah, motip sangat nak masuk highway balik kann.
    Lalu memandulah Encik Z melalui jalan lama.
    Ipoh – Chemor – Sungai Siput – Kuala Kangsar – Padang Rengas – Taiping.

    Pampers Cici penuh, so stop kat area Chemor tukar pampers ia.
    Ingat nak lunch sekali tapi tak banyak kedai yang bukak, aterrr esok nak raya kan.
    Stop kat satu kedai makan ni dalam hujan renyai, lauk ada tapi nasi dah habis pula.
    Allah.. dugaan sungguh.
    Saya dengan Encik Z ok la, tapi Caca & Cici dok dah kata lapar.
    Mau tak, dah pukul 2 petang kot masa tu. Huhu..

    Walaupun lalu jalan lama, tapi kereta banyakkkkk sungguh.
    Ni sempat lagi selfie, tapi Encik Z dah memang takde mood.
    Kesian dia.

    C360_2014-10-04-14-37-07-555

    C360_2014-10-04-14-41-05-000 : : OK la kita selfie bertiga je lah anak anak : :

    Dan akhirnya pukul berapa kitorang sampai Taiping?
    Pukul 5 petang!
    Yaa dari KL pukul 8 pagi, pukul 5 petang baru sampai Taiping.
    Berapa jam anak anak? Yerrr 9 jam!!! *pengsan

    Memang sampai ke sudah depa 2 tak dapat makan, nasib baik la depa tertidur je sepanjang perjalanan. Sampai rumah Mama dah terjerit tengok 2 ketul cucunya ni pun ada sekali.
    Makan apa lebih kurang, saya terus zzzzzz kroh kroh.

    C360_2014-10-04-21-55-45-792 : : malam raya melahap maggie : :

    OK nanti sambung cerita di Hari Raya yer.
    Ingat nak sekali kan ajer tapi tetiba macam pemalas piang pulak nak menaip hehe..