Tahun ni Mama ambik bahagian korban.
Satu bahagian RM400. Murah lagi la kat Taiping compare dengan kat KL kan?
Mama pegi masjid dulu pagi tu, nanti Mama akan calling calling lah bila sampai time lembu Mama itu.
Sebab ada 14 ekor semuanya. Lembu Mama nombor 9.
So bajet mesti la ikut giliran kan.

Elok Mama sampai masjid Mama call kata depa tak ikut giliran.
Siapa yang dah cukup korum depa zasss dulu.
Dan untuk lembu Mama tu dah cukup korum.

Masa tu Encik Z tengah makan. Sumbat lelaju la jawabnya.
Yang lagi best Caca pulak tengah berak.
Mama call handphone Yaya, Yaya pass kan pada Caca dalam toilet.

‘Ca cepat sikit Ca. Dah nak sampai giliran lembu Opah ni’

‘Tapi Ca tengah berak la Opah’

‘Meh datang tengok lembu dulu, nanti balik rumah sambung berak’

‘T_________________T

Hahahahhaah adoila gelak guling guling saya dibuatnya.
Laju laju la Caca siap terus lompat dalam kereta.

‘Ca, awak ok tak? Dah puas berak?’

‘Tak puas la Mommy. Ada lagi tak keluar ni’

Adoilaaa hahahahhahhaa..
Sabau je la haku tengok peel Opah & cucu ni haaaa..

Korban ni buat kat Masjid Kampung Boyan, depan je rumah saya ni ha.
Nak jalan kaki pun boleh tapi takde kerja la kan. So naik kereta la semua.
Tanah lecak dan basah dan licin makanya berhati hatilah melangkah ya.

DSC_0039

DSC_0044

DSC_0046

Tiba tiba terdengar perbualan orang kat sebelah….

Makcik 1 : ‘Eh diorang pakai baju Gaza’

Makcik 2 : ‘Baju Aman Palestin kan?’

Makcik 3 : ‘Bukan bendera Jerman ke tu?’

Apa????? Bendera Jerman???
*campak peta dunia kat muka makcik

DSC_0050

C360_2014-10-05-10-36-55-197

Sebelum turn lembu Mama, ada la 2, 3 ekor dalam proses nak disembelih.
Ada sekor tu kan, ganas habaq hang.
Mau tak, dah tengok rakan taulan dia kena sembelih depan mata, mau tak ganas mengamuknya.
Dia punya ganas sampai salah sorang pakcik yang nak sembelih tu tertikam parang sendiri.
Kekira macam pakcik tu dah get ready la nak sembelih kan lembu tu, tapi lembu tu buat tendangan padu, terpelanting parang tu dan kena kat bahagian bahu.
Apa lagi nenong nenong la bawak pi hospital. Harap harap tak serius la pakcik tu huhu..
Dah kejadian gitu, harus la saya tarik anak anak ke belakang sikit.
Biar Mama & Encik Z je ke depan.

DSC_0053 : : inilah lembu Mama : :

DSC_0057 : : Mama, awat termenung? : :

DSC_0059 : : Alhamdulillah berjalan lancar : :

DSC_0061 : : Encik Z kata gambar ni macam Caca & Cici anak kandung saya, Yaya tu terpinggir macam anak saudara. Aloh.. semua pun anak anak kesayangan lah.. : :

DSC_0064

DSC_0065 : : sesi melapah dimulai : :

DSC_0067 : : why lah buat muka, Cici? : :

DSC_0071 : : Pak Njang, adik Mama datang tolong melapah : :

DSC_0075 : : gambar ni semua Encik Z yang snap : :

DSC_0073

Cuaca masa ni panas nyit nyit.
Kenot tahan anymore, so saya ajak anak anak gerak dulu.
Encik Z stay sebab nak tunggu sampai bahagi bahagi daging.

DSC_0078 : : dah bawak ke dalam untuk dibahagikan : :

Tapi saya tak terus balik rumah, ajak depa pi kedai runcit tapi banyak kedai runcit tutup.
So ke 7 Eleven je lah.
Macam biasa bagi pesanan gitu gini, sorang boleh ambik 2 barang je. Harga tak boleh lebih RM5.
Mesti stres je depa dapat Mommy yang garang macam komunis.

C360_2014-10-05-14-19-46-410 : : saya beli ni ha. dok tengok kemain kawan kawan tayang kat instagram. taste dia ok ok je la : :

Pusing balik ke masjid tengok dah nak selesai dah.
So sekalian ambik Encik Z dan pulang semula ke rumah.