5 September dapat whatsapp dari Ernie bagitau yang abah ia kritikal.
Jantung berhenti dan guna mesin bantuan pernafasan. Masa tu dalam pukul 1.15 tengah hari.
Dalam pukul 5 petang Ernie inform kata abah beliau dah meninggal dunia.
Inalillah.. Takziah Ernie Zuraida.
Semoga roh arwah Pakcik Abdul ditempatkan bersama orang yang beriman di sisiNya. Amin.

Tengah malam tu jugak Ernie sekeluarga ambik flight balik KL.
Transit kat Muscat dan sampai KLIA pukul 8 malam tak silap.
Memang tak sempat nak jumpa ia sebab malam tu jugak depa terus shoot balik Kulim.

9 September saya ambik half day petang, janji nak jumpa Ernie dan teman dia buat a few urusan.
Tumpang turbo KakTin dari office sampai Sogo.
Lunch kat food court atas tu.

Lepas KakTin balik office, saya dengan Ernie gi Muaz.
Ernie nak mencari jubah. Dengan saya sekali terjebak beli sehelai jubah.
Murah. Tak sampai RM40 pun. Jenis kain tak payah iron, tu yang up jugak la selai.

Lepas tu tahan cab pegi KL Sentral.
Ernie nak beli tiket ETS & tiket flight balik KB.
Kepantasan betul budak AirAsia ni belikan tiket Ernie.
Berdesas desus zass ziss zuss, masuk duit, selesai.

Selesai kat KL Sentral, ambik cab balik semula ke Sogo.
Lepak mengopi jap kat Ngopi Ngopi.
Tengah mengopi dapat message dari boyfriend lama.
Lalu snap gambar dengan Ernie dan send pada boyfriend lama itu.
Dah berkawan bertahun dengan Ernie, dia tau siapa boyfriend dia, saya tau boyfriend dia.
Bila ingat-ingat memang kelakar kot peel memasing.
Ye la budak muda bercinta, feeling dia kan terhapa sikit kahkah.

Malam tu gi Cheras ambik Ernie & Nur Ain Shah.
Nak gi Selayang pulak jemput Nurin. Depa nak balik Kulim malam tu jugak.
Lepas ambik Nurin pergi SAS Corner Sri Rampai.
Matikla malam-malam makan nasi.
Tapi food kat SAS Corner ni memang sedap-sedap.
Tu saya makan daging paprik dengan kangkung belacan.

Lama tak jumpa Nurin. Dah besar nampak lain ha.
Nampak matang dah. Kalau nak compare dengan Yaya, Yaya tu macam budak-budak sikit.
Agaknya sebab dikelilingi sepupu kecik kecik kot.
Sembang dengan Nurin pasal UPSR, dia kata ok ok jer.
Sama macam jawapan Yaya.
Harap-harap depa lulus dengan terbaik. Amin.

Waktu entry ni dipublish, Ernie sekeluarga dah pun selamat pulang ke Mesir.
Apa-apa pun, aku harap kau tabah ya, sahabat.