Crumple Shawl Ala Mizz Nina

20140723_200750 : : dah kenapa bergambar tegak macam nyanyi lagu Negaraku hehe : :

Tu gambar saya snap sebab nak whatsapp pada Kak Aida.
Siang tu dia dengan saya shopping kat jualan Koperasi kat bawah office saya ni ha.
Sejak tengok Mizz Nina pakai crumple shawl dalam program Always a Traveller hari tu, saya macam suka plak crumple shawl ni.

Sebab utamanya tak payah iron.
Pastu wide. Dan nak lilit pun zass ziss zusss je saya tengok Mizz Nina tu.
Cumanya dia pakai ala ala kembang kat atas.
Saya takmo la gitu. Kepala saya dah besar, kang lagi bertambah mushroom pulak kang.

Beli 3 helai RM20. Kira sehelai tak sampai RM7 pun.
Malam tu keluar dinner saya pakai la seperti gambar di atas.
Macam suka ah. Tu yang whatsapp Kak Aida mintak dia belikan lagi 3 helai sebab esoknya tu saya cuti.

20140723_220031 : : saya beli 6 helai ni ha dulu : :

IMG-20140724-WA0002 : : Kak Aida whatsapp esoknya dah tak banyak choice : :

IMG-20140724-WA0003 : : tapi dia belikan gak saya lagi 3 helai : :

C360_2014-07-23-20-25-29-523
: : feel feel jadi Mizz Nina lol : :

OK pasni kalau travel ada option lain lah selain tudung syria.
^__^

SHRAMZB

.facebook_1406245908695

Assalammualaikum semua,

Saya nak mintak maaf dari hujung kaki sampai hujung rambut kalau sepanjang saya berblogging ni saya ada menyakiti hati sesiapa sama ada secara sengaja atau tak.
Maafkan saya ya? Kosong kosong kita?

Korang yang balik kampung tu, berhati hati di jalan raya.
Selamat bercuti.
Saya half day petang ni. Tapi hari raya ketiga insya Allah saya kerja dah.

Selamat Hari Raya AidilFitri.
Maaf Zahir Batin!

xoxo,
Mya

Shopping Raya

Korang dah shopping raya ke?
Lagi 3 hari nak raya takkan tak shopping lagi kan?
Eh tapi ada je orang yang suka last minute shopping ye dok? Masing masing punya cara lah yer..

Saya shopping raya 2 hari. Kira 2 kali keluar la.
First masa cuti Nuzul Quran.
Keluar pegi One Utama. Saja je la katanya dah lama tak pegi sana.
Tapi tengok kauu dekat 45 minit pusing cari parking saja. Ramainya orang! Huhu..

Last last pusing pegi Midvalley je lah kita.
Midvalley ok je pulak parking semua kosong je.
Plan nak cari kasut.
Dah setahun jangkahayat kasut raya aka kasut office saya yang sedia ada ni.
Beli tahun lepas gak la masa nak raya.
Jenama Larrie.

Ingat nak cari jenama Larrie jugak sebab selesa kasut ia.
Tapi pusing pusing tengok kat AEON macam tak berapa ada yang saya kenan.
Saya taknak tinggi sangat dan taknak rendah sangat.

Terus cam terfikir nak usha kat Crocs.
Nampak yang berkenan, apa lagi try try test pastu tengok harga macam nak terpengsan kejap.
Tapi dalam nak terpengsan tu beli lah jugak huhuhuu.

crocs_gianna_h_w_i
: : crocs gianna heel nama diberi. RM229 : :

Dari Mid Valley pegi Sogo.
Dapat la 3 helai baju Yaya sebab ada jualan murah kat tingkat 7 tu.
Lepas maghrib gerak pegi Bukit Bintang sebab nak makan nasi ayam tu lah.
Tu kat entry semalam.

Hari kedua shopping hari Sabtu 19 Julai.
Memula pegi TudungNur sebab nak cari tudung raya.
Ramainya orang! Huhu.
Dapatlah sehelai tudung bertajuk Mutiara.
Bidang 50 saya mintak depa jahit terus.
Senang nanti sarung je tak payah nak berlipat berbrooch bagai.
Makin lama makin pemalas tahap unta padang pasir saya ni ha.

Lepas tu pegi AEON Wangsa Maju sebab mau cari langsir.
Bukan sesaja nak beli langsir tau.
Tapi bilik Yaya tu dah takde langsir dah.
Langsir lama tu dah koyak robak, Mama sakit mata gamak tengok, terus dicabutnya.
Togel la. Dah la bilik Yaya tu boleh tahan panas.
So beli lah.
Tetiba rasa nak up jugak langsir untuk bilik master.
Langsir kat bilik master tu pun tunggu rebah je tu huhu.

Encik Z pun shopping tshirt ia kat situ.
Susah ooo nak tengok Encik Z ni shopping baju.
Dia punya berjimat cermat tu.. iskk..

Oleh sebab tahun ni beraya kat rumah sendiri, rasa macam eh perlu ni peralatan nak menghidang hidangan pada para tetamu.
Lalu terbelilah set Blossom Tupperware ni.
Sukaaaaaaa…
Terus bersemangat nak masak ni.
Walhal bukan tau masak pun rendang segala.
Mesti Yaya berdebar debar apa la mak aku nak hidangkan pagi raya ni. Hiks.

Blossom Microwaveable Serveware
: : gambar kredit www.m25.my. Harga RM187 : :

url
: : beli set blossom tu dapat free take away set ni. suka lapanjuta kali. . gambar kreditĀ  http://chybeelila.com/: :

???????????????????????????????
: : pastu terrrrrbeli pulak Small Serving Centre ni ha. gambar kredit centupperware.blogspot.com .RM65 : :

Meh la sapa nak beraya rumah saya, dialu alukan dengan tangan terbuka. Hiks.

20140723_144808
: : angpau raya B** tahun ni lawa. sorry pada yang tanya, saya beli sikit je. so tak dapat la nak derma kat korang huhu : :

20140721_155018
: : macam biasa, tiap tahun over tukar duit raya. ujung ujung pakai balik duit tu buat belanja hee : :

Tahun ni saya beli 4 jenis biskut raya.
Biskut tart nanas tu beli kat Kak Gee.
Kuih kapit beli kat Cik Ta (bukan Rozita Che Wan).
Papan kacang almond & chocolate cookies tu homemade dari KakTin.

20140725_063002

Orang perempuan ni, selagi tak raya selagi tu laa membeli sokmo kan..