Lombok : Speed Boat & Cidomo


: : Sudah sampai di Jeti Teluk Kodek. Ini adalah private jetty hotel yang saya stay. Kira takde share dengan orang lain lah. Siapa yang stay kat hotel tu je yang boleh naik boat kat jeti ni : :


: : Ayuh naik speed boat : :


: : Sudah di dalam bot menuju ke Gili Trawangan : :


: : Laju gila kot speed boat ni. Aterrr nama pun speed boat kann : :


: : Membelah lautan : :


: : Sudah sampai di Gili Trawangan. Tu saya tengah mengkagum tengok kejernihan air laut di Gili Trawangan ini : :


: : Kembang kempis hidung bangga bila nampak ATM Maybank kat sini : :


: : Kena naik cidomo untuk ke hotel : :


: : Dah kenapa termenung Normaya? : :


: : Sudah sampai di hotel. Check in lah kita : :


: : Dapat towel basah yang wangi untuk lap muka : :


: : Nikmat dapat lap muka sampai terpenyek penyek hidung yang sedia kala penyet : :


: : Slurpp slurrpp minum air oren : :

Budak yang tolong angkat beg ni namanya Agus.
Tetiba dia¬† bertanya…

“Ibu punya kebun di Malaysia?”

“Kebun? Kebun apa?”

“Kebun kelapa sawit Bu”

Ada kau nampak muka kakak ostajah ni macam muka peladang kelapa sawit yang berjaya ke, dik?
Tsk tsk tsk.

“Tak punya sayang”

“Ibu beli la kebun kelapa sawit. Nanti bisa saya kerja dengan Ibu”

Koma Ibu Ostajah dibuatnya dengan statement kau dik.
Kau ingat nak beli kebun kelapa sawit tu semudah beli tudung online ke?


: : Tu tengah pujuk Encik Z ambik pakej snorkelling dengan dia. Saya takmau sebab mahal nau. Sebab pakejnya satu hari suntuk. Kuasa ah : :

12 thoughts on “Lombok : Speed Boat & Cidomo

  1. hahahaha

    tergelak aku pasal kebun sawit tu.

    ibu ada kebun harum manis bu? saya nak paw 10 bijik

    • tu la. motip la sgt tanya kebun sawit kat kakak ostajah ni.
      kot dia tanya ada kedai sulam telekung ke, butik tudung ke, logik la jugak.

      kalau dia tanya gitu aku jwb, ada kebun harum manis.
      tapi berbuahnya bulan mei saja. tahun depan kakak datang bawak buah pelam nya ya.. hiks.

  2. jawapannya utk adik tersebut

    “tiada keretakuuu bawa kau jalan2
    rumahku pun tiada, ada pun bapa punyaa
    apalagi belanja mahu beli kebun sawit kasik kamu kerjaaaaaaaaa”

  3. Patutnya akak jawab je haah saya ada 8 kebun sawit hehehe tapi xmau amek kamu kerja

  4. muahahaha…

    gelak besar baca bab kelapa sawit..kalau ada la, mmg senang idup kan…ada side income hehehe

    • tu la pasal. kalau ada kebun kelapa sawit, seminggu akak bercanda kat gili trawangan ni

  5. part kebun kelapa sawit memang kelakar…nampak tak sebenarnya anak- anak Lombok memang nak keluar dari Lombok untuk mencari rejeki…

    • ramai kawan2nya kerja kat kebun kelapa sawit takkan takde yg blh rekemen kan.
      ataupun dia takut nak keluar dari comfort zone kot

Comments are closed.