Kek Lapis & Tugu Kucing Kenit

seterusnya, misi mencari kek lapis.
gila kau datang kuching tak beli kek lapis hehe.
masih di tempat yang sama saya datang dulu.
kek lapis dayang salhah.

tapi dalam dia cam dah berubah ek?
dulu tu cam siap boleh duduk lepak lepak makan.
macam hari raya gitu.
ni saya pegi cam semua pun bergerak pantas zass ziss zuss membeli pastu terus blah.

IMG_2519

IMG_2520 : : rasa dulu sebelum beli : :

IMG_2522 : : yang saya tau masam manis ni je yang paling sedap : :

IMG_2525 : : pastu terus suh depa balut letak dalam kotak : :

IMG_2527 : : berdesup pantas adik ni membalut. kagum hakak : :

saya beli 5 potongan kek.
4 masam manis. 1 sisik ikan. RM50.
hoii sisik ikan tu sedapnyaaa.
korang kalau pegi kuching sila lah cuba yang sisik ikan tu k.

IMG_2529 : : belakang tu tempat jualnya. rumah merangkap kedai : :

IMG_2530 : : nampak signboard ni, betullah tu tempatnya : :

pastu saja jalan ke depan sikit.
tengok ada orang jual ikan terubuk masin ni ha.
kejap rasa nak beli, kejap malas.
sib baik kak gee tak naik hantu sebab kak gee yang bawak mai ni hehe. ampun kak gee.

IMG_2535

oleh sebab sewa van sampai pukul 7 malam, so kak aida tanya la mana lagi tempat boleh pegi.
cik dan kata jom pegi muzium.
elok sampai kan, tepat pukul 4 petang.
rupanya hari tu muzium tutup pukul 4 petang!
sabau je la mak hencek.

IMG_2536

pastu cik dan kata ada satu lagi tempat yang ada patung kucing.
boleh la kalau nak bergambau katanya.
ok la jom. ni dekat area chinatown.

IMG_2538 : : ambik giliran bergambar : :

IMG_2543 : : kucing bergaya sempena CNY : :

IMG_2546 : : kenangan di kuching : :

dah taktau nak ke mana, balik hotel je lah.
ni depa tengah bincang nak chartered van cik dan ke airport keesokan harinya.
saya tak lah sebab flight saya lambat sikit dari depa.

IMG_2548

IMG_2549 : : aishah, anak kak aida yang petahnya berpot pet. geram saya! : :

pada yang tanya baju saya tu kan.
actually blouse muslimah tu saya beli kat INA.
tapi ina bukan la meniaga sepenuh masa. ia berkerjaya.
bila cam dia ambik stok dia update kat facebook, haa masa tu la baru saya rebut rebut beli.
kain cotton. saiz besar. selesa je pakai.

seluar palazo tu plak, saya beli kat pasar malam je.
RM12 je sehelai. sesuai untuk kita muslimah-muslimah.
kain lycra, tapi selesa.
longgar je. angin pun senang nak masuk 😀

16 thoughts on “Kek Lapis & Tugu Kucing Kenit

  1. sejuk je mata tgk akak pakai camni..
    palazzo chiffon with lining kat times sq murah2 n cantik

    • nampak nau sesebelum ni panas mata tengok pakaian akak kan hikhik..
      haa tu la tak de masa lagi la nak pi bts tu. hmm..

    • oh ada yer kek lapis rempah ratus? ok next time kalau pegi saya cuba cari.
      ceyy ceyy tah bila next timenya itu :-p

  2. benda yg kitaorg x tpkir nk beli waktu kt Kuching dulu, Kek Lapis!! ciiss…da smpai KL br tingat kt Kek Lapis itu…hahaha…2 kali pegi 2 kali x tlintas dlm fikiran…

  3. dah lain kan dayang salhah…mcm2 perisa… 🙂

    kt pon beli sisik ikan tu…budak tu kata kalo suka masam manis dia rekemen sisik ikan sbb sisik ikan tu lg byk duit syiling tu hehehe

    terasa2 mcam kat kuching lg!

Comments are closed.