Homestay Regalia Studio

korang kalau pergi bercuti kan, apa kah kriteria utama yang akan korang pertimbangkan?
macam saya, lokasi & transportation.
kalau kata hotel tu murah pun, tapi lokasi ceruk jin bertendang pun tiada berguna jua kan.
korang tau tak ada homestay yang letaknya di bandaraya kuala lumpur ni yang ada kriteria utama saya iaitu lokasi & transportation yang cukup ohsem.
masa memula saya baca pasal homestay ni pun saya dah macam gosok gosok mata cam eh eh betul ke ni. gitu.
homestay mana? Homestay Regalia Studio.
homestay ni letak nya kat jalan kuching, berdekatan pwtc.
_MG_6710
kenapa saya kata homestay ni ada kriteria utama saya?
sebab lokasinya yang amatlah strategiknya.
dekat dengan public transport lrt & komuter.
jalan 5 minit dah sampai, pastu naiklah lrt atau komuter tu untuk ke mana mana.
memang convenient.
meh saya story mory the morning glory sikit pasal homestay regalia studio.
dalamnya ada 1 katil queen dan 1 katil single. keluasan dalam 500+-sf.
lengkap dengan kemudahan barangan elektrik untuk memasak, televisyen, sofa, iron + iron board dan peti sejuk.
hah walaupun studio tapi kelas macam macam ada!
1524861_1448392962044799_832306848_n
1536585_1445238839026878_387886961_n
1505004_1445238959026866_462682580_n
1512548_1445238029026959_1344644900_n
1515032_1445238869026875_543090114_n
hah lagi satu kalau pegi hotel ni, kalau bawak anak saya, mesti nak cari yang ada swimming pool. tau lah budak-budak kan, memang nak berendam je kerja nya.
biasa pun swimming pool kat bawah kan, haaa tapi kat homestay regalia studio ni swimming pool nya ada kat tingkat 5 dan tingkat 37.
mampu ko swimming pool kat tingkat 37?
cer tengok gambar bawah ni. agak agak gayat tak anak saya kalau swim kat sini?
gayat tapi mesti best! sambil swim sambil tengok panorama KL kan?
bukan tu je, kemudahan lain yang ditawarkan oleh homestay regalia studio adalah seperti gym, kedai, perkhidmatan dobi dan 24 jam kawalan keselamatan.
1534393_1445237199027042_772496174_n
oh saya teringin sangat lah nak stay kat sini!
sebab saya nak bersantai santai di tepi swimming pool menghayati pemandangan kota metroplitan KL dengan suami & anak,
lagi satu saya suka sebab ada 2 katil. so takyah la saya sesak sesak tidur satu katil lagi dengan suami & anak saya.
dedua tidur lasak kot! ehe.
suami saya photographer, so saya yakin beliau mesti nak snap gambar pemandangan dari swimming pool tingkat 37 tu.
999472_1445237512360344_56356503_n
korang, jom la try stay kat sini. belum cuba belum tahu kan.
apa apa pun korang pegi dulu kat page facebook Homestay Regalia Studio & jangan lupa untuk LIKE.
kalau ada apa apa pertanyaan boleh terus email ke roomshortstay@gmail.com
eh lupa pulak nak bagitau harga ek.
Weekdays (Isnin – Khamis ) – RM150 semalam
Weekend (Jumaat – Ahad) – RM180 semalam
alamat lengkap homestay regalia studio adalah di Regalia Service Apartment, Jalan Kuching, 51200 Kuala Lumpur

8 thoughts on “Homestay Regalia Studio

  1. uihhh macam best je ni..
    harga mampu bayar pulak tu utk view yg sebegitu…
    menarik2!!

Comments are closed.