Open House Part I

alhamdulillah saya berjaya beraya ke 9 buah rumah weekend hari tu. yey..
encik z la bijak susun.
memula gi sini, pastu gi sinun, kendian gi sana.

ok kita mulakan cerita hari sabtu dulu.
31 ogos tu.
pukul 10.30 pagi dah keluar dari rumah.
menuju ke rumah kaktin, kat petaling utama sana.

20130901-215136.jpg
: : kaktin masak mee bandung & mee goreng mamak : :

sedapp uihh mee bandung kaktin buat.
resepi turun temurun dari muar katanya.
walaupun kaktin orang alor setar, tapi perbezaan negeri tidak menghalang untuk mempelajari resepi, begitu kata kaktin.

20130901-215151.jpg
: : chef di hari kejadian : :

20130901-215205.jpg
: : payiet dan kemal pun ada : :

yiet kata kemal puji kulit saya cantik.
awak kenapa kemal? rabun ke cemana?
kulit kakya yang penuh jerawat ni awak kata cantik.
you must be kidding me *macam ku pernah dengar ayat ni

20130901-215216.jpg
: : motip pegang tangan encik z? takut nau encik z lari kan : :

settle kat rumah kaktin dalam pukul 12.30 tengah hari camtu terus gerak ke bangi.
nak beraya rumah di.
alah purpledi. yang selalu komen kat blog saya ni ha.

20130901-215239.jpg
: : banyak food hah : :

saya tetamu pertama sampai.
patut jemputan pukul 3 – 5 petang.
tapi saya pukul 1.30 tengah hari camtu dah sampai.
suka suka je kan haha.
di, u kena faham, i is busy blogger.

anak-anak di 3 orang ni alolololo comeyy je memasing expecially yang nombor 2 tu.
malu tapi mahu.
baru nak panas, saya dah kena balik kan.
dengar dia tanya kat di ‘kawan ibu dah nak balik ke?’

20130901-215248.jpg

20130901-215323.jpg

20130901-215329.jpg
: : masa ni dia nak duduk kat riba saya. alololo. meh meh beriba riba meh : :

20130901-215337.jpg
: : ambik duit raya : :

20130901-215343.jpg
: : #ootd blouse dan skirt dari @butiksafiyyah. boleh search kat instagram : :

dari bangi terus zass ke klang, rumah lyn.
memang sujud syukur sangat la encik z familiar jugak jalan kat kl/selangor ni.
kalau harapkan saya sensorang, memang tak ahh.
tq husband. me love u.

20130901-215422.jpg

20130901-215429.jpg
: : lyn yang ceria berbaju biru cantik : :

dari klang, terus ke shah alam pula. rumah nida.
lama jugak duduk kat rumah nida.
ralit sembang sampai tak tersnap waima sekeping gambar pun.
hah mampu guna perkataan waima. *jeling kaktin & june

dari rumah nida dalam pukul 6.30 petang camtu.
terus je zass ke PJ. jemputan dari ita yanin pula.
nampak ada nasi putih, daging salai masak lemak dengan keladi, pastu ada sambal tumis ikan bilis, kerabu betik lagi. fuhh apa lagi..
sampai 2 kali tambah ko. sedap angattt angatt.

lepak borak, tak rushing dah la kan sebab rumah terakhir.
pukul 9.30 malam camtu baru mintak diri.

20130901-215446.jpg

20130901-215502.jpg

terima kasih semua yang sudi jemput saya & suami ke open house korang.
walaupun macam terkejar kejar tapi alhamdulillah Allah SWT permudahkan untuk kami.
love, 😉

20 thoughts on “Open House Part I

  1. kerlasss u busy blogger dtg umah i hehehe
    apa ni k.maya byk sgt gambo kat umah kita
    xde privacy dah la camni..kemain privacy hahaha

  2. haii..hihi lama kan aku sunyi sepi
    ni br nk jelajah rumah kawan2

    tahun ni x beraya sama kite kan..hehehe
    santek baju ko beb

  3. memang terbaek la kak leh redah byk rumah…
    kt kalo lokasi jauh2, mmg tak sampai
    hehehe

    dap nye leh makan menu macam2….rambang mata nak pilih 🙂

    • encik z kata ok boleh redah, tu yang try jugak2.
      kalau dia kata tak boleh, memang tak dapat lah kan..

    • beramah mesra lite2 je along sbb nak kejarkan masa kan.
      heee tq. saya pun berkenan sgt baju tu. lepas ni nk buat collection lagi lah

Comments are closed.