30 Syawal

kejadian di 30 syawal yang lepas.
hari beraya saya, kak wan & umi yang juga dikenali sebagai geng pasar tani.
sebab selalu pun pegi pasar tani kat jkr dengan depa 2.

kitorang meraikan kejayaan puasa ganti dan puasa 6.
kemahen kejayaan katanya.
kekira hari jumaat 30 syawal tu kitorang beraya lah he he.

plan memasing nak masak. pastu bawak sorang sikit datang office.
umi buat ayam masak lemak cili api.
kak wan bawak ayam goreng, ikan goreng, telur dadar, daging goreng kicap dengan budu.
saya buat sayur goreng kobis campur udang dengan sambal belacan.

gigih la memasak di pagi hari.
sampai office pukul 7.30 pagi haa terus makan sesama.
amik habuan pepagi alam makan nasi. pedulikkkk..

20130906-122426.jpg

20130906-122433.jpg

up dengan jambu epal dari cameron highlands payiet bagi.
cicah dengan garam belacan dari cikgu salmah, bonda kaktin.
siapa nak beli garam belacan boleh order dengan kaktin tau.

20130906-122444.jpg

20130906-122458.jpg
: : saya, umi, kak wan. kami lah geng pasar tani! : :

tak cukup dengan tu, saya siap bawak aiskrim flavour jagung lagi.
tapi sebab perut dah ketat angat, hantar sikit kat payiet dan encik z.
tu lah untungnya kerja dengan husband satu building.
senang je kalau nak bagi apa apa.

perut dah lega sikit, terus pegi security.
untuk ambik gambar pass baru.
dah 8 tahun 7 bulan gambar lama tu.
nak amik gambar nervous nya macam hapa tah.
menyampah dengan diri sendiri.

20130906-122509.jpg
: : cantik tak kakton?? : :

tetiba plak payiet kata kaktin kirim almond crunchy untuk saya.
apa laga, sambung ngap ngap.
huihhh setapnyaa. haibat kaktin boleh buat almond crunchy ni.
siapa nak order boleh contact kaktin *pandai pandai haku je, sat gi mau kena sekeh dengan kaktin

20130906-122521.jpg

selamat tinggal Syawal. panjang umur insya Allah kita bersua lagi.
apa khabar Dzulqaidah? berjumpa lagi kita ya..

11 thoughts on “30 Syawal

Comments are closed.