XPDC ke Lata Luis, Taman Negara Sungai Relau – Part 2

eh eh kata takde entry dah?
tetiba ada ni? propa sangat kan.
takdelah, kebetulan mata tak ngantuk lagi tu yang sambung terus tu.
(mau tak, dok pekena nescafe 2 gelas. heh)
ok korang kalau nak faham lagi perjalanan yang bermula dari sungai relau ke kem lata luis, korang boleh baca dan tengok gambar-gambar di bawah ini.
dari pejabat perhilitan sungai relau ke kuala juram sejauh 13km.
naik 4WD dalam 20 minit lah macam saya  bagitau kat entry sebelum ni.
kalau nak trekking pun boleh. 5 jam uolls. korang sanggup? saya tak sanggup.
so dipendekkan, naik 4WD je lah yer.
ada 5 jam lagi perjalanan nak mendaki tu ha.
ini map routing ke gunung tahan.
kitorang akan trekking dan hiking setakat di lata luis sahaja.
korang refer lah yer.
558meter above sea level.  11km.  lebih kurang 2 jam setengah lamanya perjalanan.
dari kuala juram ke kuala luis memula tu macam mencanak, lepas tu macam rata sikit.
pastu dah mendatar sampailah nak naik ke lata luis, dia punya mencanakkkkk. phewww..
sila refer pada gambar yer.

: : versi berwarna untuk effect lebih handsome : :
hah berapa banyak saya letak gambarajah tu.
kalau kome tak faham jugak, tak dapek ler teman nak nolong.
tapi basically  begitulah yer.  pendakian sejauh 11km.
sama macam dari jasmine apartment ke bank negara.  11.8 km.
betapa jauhnya nak berjalan. dalam hutan rimba. dan jalan onak duri yang mencanak canak canak.
dan pacat yang bertebaran.

: : tok li bagi briefing dan kata-kata aluan. ini di kuala jeram yer : :

: : baca doa dulu ya : :

: : kaki yang akan memulakan pendakian. good luck kaki! : :

: : bersiap sedia : :
berjayakah saya di dalam pendakian itu?
atau saya tersungkur di tengah jalan?
atau terberak di tengah jalan barangkali?
ok kali ni saya stop bebetul. to be continue…. (tak tau bila)
bye!

2 thoughts on “XPDC ke Lata Luis, Taman Negara Sungai Relau – Part 2

Comments are closed.