Nuts About Work

sepatutnya entry ni up bulan april.
sempena secretary’s month.
tapi itu lah dia. kemalasan. lame excuse.
comel tak patung bawah ni? bagi aku comel la.
aku beli masa pergi jalan-jalan kat kl bird’s park hari tu.
ada banyak tau jenis pekerjaan patung ni.
ada engineer, ada stewardess, ada ahli bomba, even clerk pun ada ote!
tapi sorry harga tak ingat. tapi dalam belas belas ringgit la.
Secretaries are loyal, efficient, dedicated and secretly run the world.
Well *angkat kening
Kepada semua setiausaha yang membaca blog saya ini…..
You’re a secretary, or an administrative assistant, or the gal Friday …
but whatever they call you these days, there’s one thing for sure ~
You make the calls, you pay the bills, you type and file and sort.
You handle each emergency and never come up short.
And in return you get one day that honors all you do …
seems to me that every day should be special, just for you!
Wishing you a Happy Secretary’s Day!

8 thoughts on “Nuts About Work

  1. Ahhh bestnyer kalo kita btol2 dihargai..nih nak2 kerja mcm nak mati…hujung2 diumpatnyer pulak kita..

    • ala bukan ada beza mana pun secretary dgn clerk.
      akak kat sini bukan setakat mcm clerk, dah macam pekerja rencam/am pun yer.
      sabau je lah…

    • kerani pun kadang kala ada yang gaji lagi tinggi dari secretary apa..
      yang penting kerja happyyy…

Comments are closed.