Gerimis Mengundang The Musical

bebaru ni kakred ajak aku nonton teater gerimis mengundang the musical kat istana budaya.
aku taktau plak gerimis mengundang ni ada teater.
ingatkan ke filem je. sebab hari tu ada tengok iklan kat wayang.
so pergi. jumpa sid kat cafe. dinner dulu. makan mee goreng yang sedap.

: : antara yang hadir. rizal, kojie, kakred, mya, sid : :

: : kojie on air : :
kalau korang yang nonton on air perasan tak ada sorang peserta namanya akhmar.
hah si kojie ni la. sayangnya dia tak dapat masuk top 10. ujung ujung kena tendang. azfar yang dapat masuk.
takpelah dik. takdak rezeki. cuba lagi tahun depan eh.
ramah si kojie ni. sib baik la kan. kalau kekwat, harus aku cerca dia kat situ. ehe.
seat depan depan ok. rasanya first time kot aku dapat duduk kat seat sedepan ini.
rasanya dalam 4 seat dari depan kot. centre plak tu. memang puas la.
Sinopsis Gerimis Mengundang The Musical
Pernahkah kita terpaksa memilih di antara dua persimpangan kehidupan? Itulah yang dialami oleh ZAMANI (KAMAL ADLI) seorang juruterbang muda yang berhadapan dengan kemelut percintaan di antara dua orang gadis yang meminatinya iaitu YANA (SHENTHY FELIZIANA) dan CINTA (MIKHA TAMBAYONG).
Antara persimpangan ini, ada RIZAL (MUSTAQIM MOHAMED ZAKI) hadir ketika ZAMANI, YANA dan CINTA membuat pilihan, jalan kehidupan.
Pada masa yang sama, rakan baik ZAMANI, JERING (TAIYUDDIN BAKAR) berhadapan dengan konflik dengan kekasih hatinya iaitu MULAN (NAJUA P.RAMLEE) apabila MULAN sakit hati dengan kelakuan JERING.
Persimpangan ini telah menyebabkan ZAMANI terpaksa memilih salah seorang antara mereka. Dan pilihan itu juga, telah menyebabkan berlakunya sebuah kisah tragis, yang pastinya pernah dihadapi oleh kita semua.
Siapa yang menjadi pilihan hati ZAMANI?
OMG! aku tak sangka si kamal adli ni boleh menyanyi.
menyanyi dengan baik ok! dan dia boleh dance! pun dengan baik. groove sangat ok!
terus terjatuh cinta aku. matikk la.
sebelum ni cam tak penah pun amik pot pasal dia.
tapi lepas nonton teater ni rasa cam euw euw hot jugak kau ni eh dik?
pelakon perempuan dia mikha tambayong yang berlakon naa naaa naaa daa cinta dengan randy pangalila tu.
lakonan dia so so kot. ntah. cam tak berapa terkesan di hati aku kot.
tapi yang lelain best. yang bawak watak yana (muka macam lisa surihani), kunyit apa celop pun ada, najwa cucu p. ramlee, kumpulan raja lawak ziro. dan lain-lain semua pun best.

: : udah watamat show nya : :
lepas usai show, kami para bloggers dibawa ke belakang pentas.
untuk beramah mesra dengan para pelakon. wah best best.
siap dijamu makan nasi lemak, kuih muih, teh o segala.
so kita bedal…

: : datuk md afendi sign otograf, aku mintak signature dari kamal adli, mika dengan si taiyuddin jer. pastu bergambar dengan den wahab : :
liyana jasmay tak berlakon eh dalam teater ni.
dia datang bagi support pada kengkawan la kot.
memula kan, aku malu nak bergambar dengan dia.
sebabย  aku tak suka dia. hey hey hey hey aku tak percaya…
pastu cakap dengan sid. sid kata ‘ala dia mana tau u kutuk dia’
wakakakaka. matikk la..
hai liyana jasmay. tumpang lalu :-p

: : najwa bawak watak mulan. best dia berlakon. siap boleh buat suara garau lelaki lagi : :

: : kunyit watak dia dalam hantu bonceng kan. dalam apa celop apa eh watak dia? tatahu. tapi dalamย  teater ni watak dia jering. dia ramahhhhhh dan baikkk sangatt. saya sukerrr : :

: : mustaqim bawak watak penjahat bernama rizal. iras muka adlan aman ramlie. amboi sid berlaga bahu nampak. ehem ehem : :

: : shenty feliziana bawak watak yana. dia berlakon pun best. dan dia ramah juga. bagus bagus : :

: : kumpulan ziro yang lawak nak mati. ada scene tarik rambut kembang. lawok lawok : :

: : mikha tembayong aka nada dalam naaa naaa naa da cinta. dan watak cinta dalam ini teater. tak banyak borak. agak pendiam kali : :

: : tra la la la la la : :
last but not least. mesra tak mesra tak????
comel plak nampak aku dalam gambar ni. *panggggg
jangan marah haaa.. bukan aku yang ‘menghimpit’ tapi kamal adli yang menghimpit ke aku.
tengok betapa terjungkit nya bahu aku nak menjauhi dia.
matikk la tak padan dengan muslimah kan..
wareva. like i care? :-[
tapi kamal adli ni ramah ramah sangat sangat. dia dok layan borak dengan kojie & rizal.
aku dok tepi nyampuk senyum sikit sikit.

: : tq adam sebab tolong snap kan gambar-gambar akak dengan retis ni semua. balik tu akak kena pelangkung dengan husband akak ok??? tsktsktkstksktsk : :
tq kakred sebab bagi tiket.
next time kalau ada bagi lagi ek ek ek ek? ๐Ÿ˜‰

16 thoughts on “Gerimis Mengundang The Musical

  1. I kurang minat citer Melayu… ramai tak kenal pun. Tapi itu Kamal Adli, muka dia, I suke la tengok… hahaha… ye… ye… I memang gatal sket tengok mamat2 muka chinese look ni.. hahaha… And you Maya, sangat laaaa mencomel masa bergambar ngan dia! I like!!! ๐Ÿ˜€ Lenkali, kena bergambar style senyum gitu… ๐Ÿ˜‰

  2. suke kunyit tu..kalo dia belakon mmg aku gelak kaw2
    wei aku kalo coi tgk gambar aku ngan lelaki, even artis pun
    mau dia pelangkung aku gak
    hehee

  3. taiyuddin nama itu kunyi ke jering ker.. aku pun pernah bergambar dengan dia masa kat FFM aritu dan yaaa… dia mmg baik dan kelakar.. sanggup dia matikan rokok dia semata2 sbb aku ajak bergambar

  4. kamal adli mmg best kak,,mase nk amek gambar ngn die tu,blom sempat toleh die dah hulur muke die kat sebelah muke saya..terkejut kejap..hehe..mmg rapat sangat die hulur muke die..kalau saya pusing mmg akan tercium pipi die..siap mimpi die lah..hehe

Comments are closed.