Consulate General Malaysia di Ho Chi Minh Vietnam

seterusnya kami ke me linh point tower.
bukan bukan. ini bukan shopping mall yer.
tapi office tempat kerja si intan.

: : eh MATRADE pun kat sini : :

: : waktu operasi : :
aku letak gambar ni kat facebook ada yang tanya ada urusan apa kat sini?
macam ke ada kes je kan.
pastilah tidak.
yang sebenarnya intan ni kerja kat consulate malaysia kat ho chi minh sana.
baru posting ke sinun.
tapi dia cukup tak suka kalau nak bagitau dia kerja kat consulate ni.
ye la orang dok ingat asal kerja oversea semua kaya raya.
tu dia malas.
betul gak la tu kan.
kekadang manusia ni kemain up up away bercerita walhalnya idok ler kaya mana pun.
ok drop the subject.

: : jemput masuk kata intan : :

: : tropicana twister versi tin. takde kat malaysia kan? : :
lepak kejap kat sini melepas lelah rehat dan solat semua.
tu yang sempat aku update sikit hari tu yang bersiaran dari ho chi minh tu.

: : kesian ernie kecapekan sampai tertidur : :
satu kebanggaan aku dapat berada kat sini.
bukan semua orang berpeluang ok.
maka nya mari berterima kasih kepada intan 🙂
tetiba perut memulas nak memerut la plak.
toilet jauh ke tangga sana. sunyi plak tu.
so paksarela intan teman kan. ernie dah terlena tidur.
boleh si intan standby kat luar snap gambar aku keluar toilet.
dia kata ni la rupa orang baru lepas berak. haha. kureng asam.
tapi ku tetap sayang kau :-p
pastu jalan ke office matrade.
of coz la takde orang. aternya hari cuti.
bergambar kat pintu cukup.
dah siap solat apa semua, kami meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya.
iaitu reunification palace.
pun tempat yang kau kena pergi kalau sampai ke ho chi minh.
stay tune haaa…

8 thoughts on “Consulate General Malaysia di Ho Chi Minh Vietnam

  1. bestnya…
    dulu teringin nak kerja kat obersea..kononnya.
    skrg ni kalau kena hantar…mau menangis x berlaguuu

  2. Diorg ni dengar je consulate ke embassy ke.. mula lah charge ribu riban.. cekik org tak pasal2.. padahal org keje consulate tu keje ape.. kalu takat kerani.. haahaaa.. nk kaya tang mananya.. sbb tu aku malas.. dengar me linh point.. ha kaya2.. good2.. tu aku malas nk bitau…

    • agaknya macam kita kat malaysia gak kot.
      kalau orang luar kerja kat embassy & consulate kita mesti terkagum2 gak kot ek.
      walhal dia kerja driver, ikut boss je hehe.
      anyway, love u intan!!

Comments are closed.