Awummmmm….

awal-awal game bola malam tadi aku tak berapa fokus.
tengok sesekejap jer. sesambil online.
lepas indonesia gol terus cam eh eh tak leh jadi kena tengok gak.
tapi tatap gak kekejap.

masuk 2nd half baru aku tengok secara padu.
sesambil ngap popcorn garret sesambil menceceh dengan encik z.
dan adalah happy bila malaysia score gol.

oleh sebab tak tengok dari awal so takde la aku tweet tweet sangat.
tapi baca TL kengkawan pun dah buat nervous ok.
sampai TL pun freeze sebab banyak nau tweet masuk gamaknya.

rasanya sepanjang hidup aku, ni la kot pertama kali aku nonton game bola yang begitu panjang sekali.
plak tu cam bangang bangang ooo penalti ceni ke..
kesian.

ah yang offside bagai tu pun harammm aku tak tau cemana sebenar konsepnya.
bernanah jugak la kot telinga encik z dok dengar aku menceceh.
offside = curi ayam.
kaitan please?

ok takpe lupakan yang itu.
pastu baca TL dan dengan encik z bebel sekali pasal fakhri tu taknak pass bola.
aku saspek dia nak score sendiri untuk mendapatkan nama.
ok speku not good.

tapi bila cam ramai plak dok maki dia dalam TL, aku yang awalnya dah maki dia pun rasa cam huhu kasihanlah plak.
tapi dah ko main cam harrrr kan..
dah la penalti pun tak masuk. pfttt..

tapi tapi tapi.
kita kena ingat, dia yang golkan waktu main dengan myanmar dulu.
jadi kita ingat je la yang manis manis dia pernah buat.
yang masam masam, biar dia belajar dari pengalaman. gitu.

masa penalti lagi la dag dig dug kan.
rasa cam aaaahhh apakah iniii…
benci perasaan beginiiii..
tutup muka dengan bantal konon taknak tengok la tendangan tu.
tapi kenot tahan.
tengok jugak.

dah la gol penalti last oleh kapten marvel aka baddrol tu cam sipi sipi eh eh gollll….
kesian gak kat keeper indonesia tu #eh
mesti cam ralat sebab tak bangun laju laju tahan bola tu kan.
sebab mesti dia bajet bola tu stop kot sebab dia dah tampan.
ewah tampan(an) bahasa bola sangat.

dan seluruh malaysia bergembira malam tadi termasuk saya suami isteri..
congrats harimau muda!


: : wajah wajah yang automatik jadi hensem melampau selepas menjadi pemain bola : :


: : wajah yang hensem juga : :

diakhiri dengan lagu eye of tiger yang sesuai benar ditujukan kepada pasukan harimau muda.

EYE OF THE TIGER by SURVIVOR

Risin’ up, back on the street
Did my time, took my chances
Went the distance, now I’m back on my feet
Just a man and his will to survive

So many times, it happens too fast
You change your passion for glory
Don’t lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive

It’s the eye of the tiger, it’s the cream of the fight
Risin’ up to the challenge of our rival
And the last known survivor stalks his prey in the night
And he’s watchin’ us all in the eye of the tiger

Face to face, out in the heat
Hangin’ tough, stayin’ hungry
They stack the odds ’til we take to the street
For we kill with the skill to survive

Risin’ up, straight to the top
Have the guts, got the glory
Went the distance, now I’m not gonna stop
Just a man and his will to survive

The eye of the tiger…


: : BADD, NAK JADI ADIK ANGKAT AKAK TAK?  (H) : :

20 thoughts on “Awummmmm….

  1. ekekekekeke offside tu bila pemain kedepan sblum bola sampai.. tk boleh gituuu hahahahaha

    mmg best gileeelah!!! (Y)

    • oooooooooooo…
      so bola kena pegi dulu la baru player boleh pegi ek?
      baru ku tauuu..
      apa ke susah nau encik z explain kat aku, ko explain senang jer?

  2. sy smpai skrg x paham ofsaid tu apa.
    mintak suami terangkan…cis mmg sy ni dasar kaki bangku..
    x phm2 smpai kesudah!

    smlm pon x tgk smpai abis, separuh pertama dah tertido..keh keh

  3. hahaha..same la kite kak..1st time tgk bola smpi penalti..selame ni minat gak tgk bola tp xpenah plak dpt tgk smpi penalti cam semalam..pastu smlm mmg dah terjerit2 dgn celcom buat perangai nya..mcm2..nasib baik malaysia menang..terubat sket jiwa ni..hehe

  4. memanglah fakri tu like looser. dan dah la muka mcm blur gitu kan..lg kita geram kan.. #eh
    tapi harus diingat..kalau tak kerana jaringan dia masa semi final aritu harimau muda mungkin tak dapat ke final.
    ok fine.. kalau nk kata score dia masa tu cuma luck…hey come on la! masa org tu jaring gol kemain puji melambung..lupa kejap ke-looser-an dia tu. bila jadi mcm ni kutuk tak ingat punya! tak baik la camtu kan..
    wpun dia main mcm hampeh & mengundang amarah..tapi sudah2 la..
    tekanan kita di rumah tak sama mcm tekanan player kat padang. alhamdulillah kita menang. sekian.

  5. Kat opis ai sekarang aweks2 ngah gila angau ngan ‘BB’ aka Baddrol Bakhtiar..tersisih sudahnya si apek…ciann..hehehehe 😀

    • sebab apeks dah ada dahlia kan. badd belum ada awek kan kan kan…
      sok dia dah ada awek, kita minat org lain plak teheheh

Comments are closed.