The Secret Life of Nora

sabtu lepas aku gi nonton teater muzikal The Secret Life of Nora kat Istana Budaya.
tiket aku dapat dari kakred.
haihhh banyak betul aku terhutang budi dengan kak red ni.
harap-harap tak tergadai body lah #eh
satu tiket bernilai RM120. darab 2. RM240. pitam.


: : bapak besar hoh poster nya : :


: : nampak tak aku terselit di celah : :


: : sebelah datin sri tiara : :


: : with kak red : :


: : sid & ruby pun ada : :

Set in a fantastical version of the 1960s, “The Secret Life of Nora” is about Nora, the star of a cabaret, who becomes a spy by accident to help uncover a mysterious evil plot by an evil Baddie. She falls in love with Roger, a British agent who helps her in her transformation from a stage Drama Queen to a skilled undercover spy!

One of the most anticipated musicals of the year, “The Secret Life of Nora” is produced by Enfiniti Vision Media, the critically-acclaimed company that produced the award-winning Puteri Gunung Ledang the Musical and P.Ramlee the Musical.

The Executive Producer, who is also the award-winning producer, actress and arts advocate Tiara Jacquelina personally hand-picked the creative minds and top talents from East to West to collaborate in Malaysia’s largest “Glocal” production in musical theatre.

The musical promises to be a ravishing spectacle on all accounts from the star studded cast to the audio-visual feast incorporating elements of aerial spectacle, fantasy and a fusion of music from across the eras.

lalu show pun bermula.
keseluruhan show ambil masa 2 jam kot kurang lebih.
macam biasa ada intermission 20 minit.

masa mula-mula aku tengok poster dan promo TSLON ni aku cam ermmmm rasa tak best kot.
cam tak berapa teruja lah nak menonton.
sebab dok bayangkan kisah perisikan nora zain dulu dulu tu kan.
tapi bila dah tonton, wah… adalah best.
aku suka lagu-lagu, penari dan props.

pelakon yang aku kenal datin sri tiara, adibah noor, aznil.
eh baby res 2 yang seksi tu pun ada. i like.
jalan cerita lain dari yang lain.
aku tak jangka la jalan ceritanya begini.
dan scene kelakar pun adalah banyak.
dok gelak je la semua audience.
kudos to production team of TSLON.


: : habis dah : :

usai nonton kitorang lepak minum minum jap kat luar.
pastu maria datang say hi hi.
maria ni reader blog aku yang tegar.
eh tegar ke yang? pandai pandai akak jer.
tapi kami selalu la communicate kat twitter ngan blog.
so memang aku dah cam la rupa parasnya.
nice to meet u adik 🙂

tetengah lepak, orang Enfiniti datang plak.
so aku pun join la menyampuk borak sesikit dengan mereka.
sambil kepohchi hal begini begitu.

pastu dengan tiada disangka sangka dapat 2 benda di bawah.
satu buku tentang pembikinan TSLON ni.
dan paling best dapat CD lagu-lagu dari teater ni.
uuuuu i like. tq Enfiniti. tq kak red!
dan paling aku suka ialah lagu Siapa Dia nyanyian Datin Sri Tiara. tapi nyanyian asal oleh Zainab Majid.

Lirik Lagu Siapa Dia dari The Secret Life of Nora.

Siapa siapa itu
memandang pada aku
hatiku terharu
teringat kau selalu

Siapa siapa itu
yang memandang pada aku
ah hati rasa terharu
bimbang rasa selalu
gelora dalam kalbu

Renungan dari matamu
meresap di jiwa aku
pandai kau berlagak
sungguh kau bijak

Rasa hatiku tergoda tertawan
bila melihat wajah rupawan

Hatiku jiwaku kini tertawan
gembira hati rasa bila bahagia tiba
hidup bersatu kasih berpadu
kekal abadi sehidup semati

Rasa hatiku tergoda tertawan
bila melihat wajah rupawan

eh ternyanyi pulak.
i’m sorry.

dan paling paling paling best adalah bila datin sri datang kat meja kitorang sebab nak say hi pada kakred.
kelas ko kak….

so aku pun numpang la bergambar sekali.
jangan marah haaa…

so korang peminat teater, please go and watch this teater k.
tiket dari serendah RM30 hingga RM450 boleh dibeli kat http://redtix.airasia.com/Events/Nora/ ATAU http://www.ticket2u.biz/ ATAU http://www.istanabudaya.gov.my/web/guest/ticket2u


: : Boleh Like NORA di SINI : :

cepat tau sebab show sampai 16 oktober 2011 sahaja.
go and grab your tickets now & enjoy the show ya.. 🙂

35 thoughts on “The Secret Life of Nora

  1. yelah tiket serendah 30 tp nun di hujung dunia
    huhu
    teringat teater PGL ngan P.Ramlee dulu
    memang best!

  2. kelas maya..dpt bergambo ngan datin sri tiara lagi…hehehe….
    cantik maya pakai tudung..agaknya starting ngan pakai tudung bawal nampak maya lagi cun…
    ikhlas puji nih bukan nak tiket wayang free…hahahaha…..

    • tapi memang pun tau aini.
      ramai kata saya sesuai pakai tudung bawal.
      mungkin sebab muka ku yang bulat kot.
      baiklah akan ku cuba mengumpul tudung bawal dgn banyaknyerrr he he..
      anyway tq for the compliment ya.. 😉

  3. DS pernah datang office lama org dulu.
    appointment nya awal pagi. muka dia tak make up pun tapi glowing. cantik.
    pastu bila my friend cakap dia cantik, katanya “muka tak siap pepagi ni”.
    ku dalam hati, macam gini dikatakan tak siap?!! ya ampunnn..

    bestnya dapat tengok dia awal-awal pagi tanpa make up 😀

  4. hi!kpd sesapa yg bminat nk tgok MUSICAL THE SECRET LIFE NORA pada mlm esok 7OKT2011.sy ada tiketnya STALLS SEAT utk 2 org ST-T9 n ST-T10 harga asal 230 n 350.So,sy nk jualnya pada harga RM100 tuk 2 tiket.bminat bleh email kt sy di zila.mokhtar@yahoo.com TQ.

  5. beb, kurusnye ko
    aku ni nk sangat tgk teater
    tp asyik la ade kekangan..last tgk teater masa ngan kak dilla tu je la
    jadi la kan dr xde..hehee

    • kurus ke?
      agaknya teknik gambar kot? ke teknik aku berdiri? he he he..

      uishh lama betul tu.
      kena refresh balik memori teater ko..
      nanti kalau ada kita saing2 pegi ek..

  6. wah mesti best kan.. dapat tgk teater.. seumur hidup tak penah merasa!

    jumpa datin tiara lagi kelasss.. ooo mya geng dgn kak red ye. mesti best kan..

    • kalau ada kesempatan try la tonton teater.
      expecially teater muzikal.

      alhamdulillah dapat geng dgn kakred.
      dia pun rajin je melayan ting tong saya ni 🙂

  7. jelesnyer.. huhu.. dpt tgk teater n jumpe datin sri.. dia sgt cantek.. hehe.. n akak sgt sweet ok.. hehe..

  8. kak maya..ko santekk n ayuuuu sgt dress mcmni kak..jujur neh ;). nmpk slim n sgt cunggg wooo…skian arap maklom… muahsss

    • errr. errr susah jer memuji ya nur aishah.
      nanti akak belanja minum ek he he he..
      anyway tq dik.. muahsss jugak 😀

Comments are closed.