Hijau, Pink. Bergabung. Meletusss..

ini cerita masa bulan puasa hari tu.
aku jalan jalan kat bazar ofis aku ni.
selalu pun tiap kali ramadhan, every friday mesti ada jualan gitu gini.
so jalan punya jalan nampak booth jual tupperware.
tupperware yer bukan takperwer atau tipuware.

sebenarnya memang dah lama kot aku simpan hasrat nak beli tupperware yang cam set set molek sikit untuk guna bila nak travel ke apa ke kan.
dan boleh plak masa ni ada 2 jenis tupperware limited edition yang dijual.
dah la satu tu warna pink.
terus menggelitik la nak beli.

satu lagi plak warna hijau limited edition raya katanya.
dalam tiap tuppeware tu ada diberi kek lagi.
congak punya congak, cam tak rugi kot beli kan.
pejam mata lalu membeli.


: : macam macam design ada : :


: : tupperware saya! : :


: : kek yang terdapat di dalam tupperware : :

rasa cam makcik makcik sangat kan bila beli tupperware ni.
eh tapi memang makcik pun.
yer saya tidak malu mengaku diri makcik.

dulu masa mak mak kita beli, rasa cam eh buat apa la beli tupperware ni banyak banyak.
mahal lah pula itu.
tapi sekarang, baru lah ku tau… 🙂

27 thoughts on “Hijau, Pink. Bergabung. Meletusss..

  1. yeps..tupperware mmg bes.
    sy pun tgh dok kumpul ne. Lps tu cam sayang nak guna. Bleh?? huhu.
    Skang tgh ada sale yg modular set tu, cam nak beli, tp kewangan agak terhad lak pas raya ni. tp cam murah. adess…

    • biasa ar.. benda mahal mmg rasa sayang nak guna.
      tapi kalau tak guna bila lah lagi..

      modular set yang bulat2 tu kah?

  2. betul. dulu pun macam tu jugak. pelik bila mak menggiler beli tupperware ni jugak…”ehh eh pesal la nak beli lg..kan dah bebanyak tu”.. begitu. pastu sekarang ni suku drp tupperware tu dah disedekahkan utk the one & only anak perempuannya ni.
    ehhh ada baiknya jugak kannnnn… #tetiba

    *tiap2 kali balik kampung tupperware mak makin menyusut..heheh

    • sila terima hakikat kita pun dah mcm mak2 kan..
      sama la akak, bila blk taiping mak bekalkan macam2, pastu buat2 lupa plak nak pulangkan balik he he he

      • ini dialog mak & anak semalam…
        anak : mak, org takde bekas besar la nk isi bla bla bla…
        mak : yg aritu mak bagi tu??
        anak : errr…sayang nak pakai
        mak : hahhh! sayang tak boleh nak buat apa laa..

        hehehe (H)

  3. aku mcm kompol gakla..ujung2 tak guna atau dlm erti kata lain sayang.
    pastu raya ni, kasi kuar…isi jer semua2…bessss lawaaaa heeee

  4. sy pon koserrr nak beli sebenarnya tp tiap2 bulan depa dok tunjuk katalog, paksa rela membeli penuh dah almari makcik 😛

  5. Akak pun suka sgt ngan tupperware nie.. dari dulu berhajat nak beli sejak keje kat pejabat nie.. diorg ada main kutu tupperware.. so sekrg sudah penuh almari akak ngan tupperware nie semua.. hahah.. sonok jer rasa.. tp akak tak de la sayang kot nak guna .. lagipun tupperware nie sgt kedap udara.. so sgt berguna utk kegunaan sehari2x..

    • amboih siap ada kutu tupperware.
      first time saya dengar ni.
      tapi menarik. kalau nak keluar duit cam tiba2 nak beli tupperware mesti liat sikit kan.
      kalau buat kutu, haaa terus beli beli beliii… 😀

Comments are closed.