Balik Kampung Sebelum Ramadhan

last weekend aku balik taiping.
tapi tak sempat nak puasa pun kat sana. isnin KL bukan cuti pun kan.
rutin biasa kalau balik taiping. takde la apa sangat pun.

hari sabtu bawak yaya mandi sungai kat burmese pool.
port sama jugak yang pernah pegi dulu.
aku tak mandi sama sebab period.
so diorang bertiga je la mandi. encik z, yaya & mama.
aku baring baring atas batu layan perasaan.

balik dari mandi sungai, singgah klinik sebab yaya tak berapa sihat.
dedar je badan dia. batuk dan selsema pun ada jugak.
balik dari klinik pegi the store beli barang barang dapur sikit untuk mama.
dan macam biasa kalau pergi the store mesti aku beli bra RM15 sehelai (H)

besok nya plak pergi al ikhsan cari kasut raya untuk yaya.
kasut raya tapi kasut sukan nike. acaner tu.
yaya dah besar dia dah tak minat sangat warna pink pink bagai.
so kasut tu aku biar dia pilih sendiri.
dia amik warna hitam putih. ikut dia la kan.
dia dah besar pun. dah 7 tahun. bukan 7 bulan.
anak yang baik dan jarang bagi masalah pada kami sekeluarga.
mommy love u sayang.

tu je la kot.
takde nafsu nak cerita panjang lebar sangat.
korang, happy weekend ya.. 🙂

12 thoughts on “Balik Kampung Sebelum Ramadhan

  1. a’ah dlm gambar ni yaya nampak dh besar sket.
    happy weekend to u too kakak!

  2. anak sy yg sulung dah pandai feminin sikit aterr dah 10 tahun yg second tu nak pakai seluar ngan kasut sukan jer memanjang….

  3. oh yg port mandi tu kat mana yer, kalau sy ke taiping harus terjah ke sana, berkelah gitu…

    • hee dah dia tak duduk dgn saya, cena nk tepek citer byk2 along..
      sok balik taiping boleh la..

Comments are closed.