Uluwatu Ancient Temple

pukul 3.30 petang camtu pak million dan driver gede pun datang jemput kami.
patah balik semula ke airport sebab nak jemput lagi couple yang akan joint sekali dengan trip aku ini.
kira menjimat lah pak million ni sebab cover 2 dalam 1.

yang bestnya couple itu adalah dari malaysia.
jadi adalah syiok jugak kan ada geng. ashraff & adik.
dari airport terus zass ke uluwatu ancient temple.
uluwatu ancient temple ni adalah the mysterious holly ancient temple. dibina pada abad ke 16 oleh Indian priest dari India.
uluwatu ancient temple ni merupakan salah satu kebanggaan penduduk Bali.

Lokasi adalah 250 feet’s above sea level on the cliff of southern point of Pura Luhur dengan cycloramic views, from sunrise to sunset. gitu..
kata kata aku ni semua aku copy dari itinerary pakej tour aku tu.
wakakaka.. jangan marah ha. janji ko faham dan dapat bayangan tentang satu satu tempat sudah eh..

kedatangan aku disambut oleh si monyet yang sedang ralit meratah jagung.

assalammualaikum monyet!!

sila baca pengumuman ini.
jangan ko pakai spek, topi, ear rings, getah rambut kaler kaler.
kira apa apa yang ko tengah pakai eh kecuali baju dan seluar la yer, ko kena tanggalkan. sebab dalam ni ada monyet yang main kasauu.

sebelum masuk kena ikat tali kuning kat pinggang.
sebab apa? ermmm aku rasa menghormati temple ini la kot.
kot la.


: : pak million sedang memberi penerangan : :


: : cantik kan pemandangan? apa? tak cantik? nyahhh kau dari sini : :


: : cantik kan saya? eh? : :


: : cantikkan kami suami isteri? eh? : :


: : ok tak cantik. bye : :


: : sang monyet tumpang bergambar : :

memang scary tau dengan monyet monyet nie semua.
sibuk je nak datang dekat dekat.
sudahnya aku bergambar dalam keadaan ketakutan.
sebab dia akan muncul secara tiba tiba.


: : ko tengok belakang tu pun ada jugak sang monyet. kami dua yang depan ni bukan monyet hah. mulut jaga sikit : :


: : cer cari aku kat mana. sapa jumpa anda hebat : :

orang meramai tau masa ni. tak suka.
aku dapat tau kata kat indonesia tengah liburan aka cuti sekolah.
tu pasal ramai orang. tsktsktsk..

: : gambar gelap pun nak letak. ah suka ah. ah ah ah : :

tengok gambar je la kan. sebab aku pun tak tau nak merepek apa.
ok dah habis kat sini, seterusnya… bersambung…

 

10 thoughts on “Uluwatu Ancient Temple

  1. hehehe…da tentu la nampak..siap angkat tgn lagi..sape xnampak memg xtau la..hehehe

Comments are closed.