Perihal Protected Entry

aku nak mintak maaf pada sesiapa yang mintak password pada protected entry aku, tapi aku bolayan.
itu indirect punya answer la kot ek.
sebab tak sampai hati nak kata ‘tak boleh’, so aku just ignore.

tapi blog punya hal, kekal jadi blog punya hal la eh. hal office kekal hal office la yer.
aku harap korang boleh be professional.

actually takde apa pun protected entry aku tu.
so far aku belum lah pernah memaki secara hebatnya dalam protected entry.
apa lagi nak letak muka dan url blog orang.
seingat aku belum lagi lah.
dan harap tidak akan lah.

protected entry tu more untuk aku lepaskan perasaan jer.
meluahkan apa yang terpendam di dada yang aku tak dapat nak ceritakan pada sesiapa.
eh mungkin ada ceritakan.
pada encik z, pada payiet.

sebelum nie aku ok jer nak bagi password pada sesiapa. provided dia mintak sendiri lah.
aku paling pantang kalau password yang aku beri ko jaja jaja kan di sana sini.
if u want, just ask.

tapi aku dah mula memilih orang orang yang aku bagi password tu sebab aku dah mula rasa something fishy.
i mean like ko nak kekal jadi silent reader, tapi bila aku buat protected entry, ko mintak password.

kalau ko taknak komen kat entry biasa, aku faham lah.
tapi bila protected entry pun ko taknak komen, aku rasa like eh dia ni gunting dalam lipatan ke?
mungkin perasaan aku saja fikir begitu.
tapi… hurm.. bak kata siapa eh hari tu.. ‘expect unexpected’
menjangka yang tidak dijangka.
sebab itu lah.

lagi pun bukan hari hari hari aku buat protected entry.
hari hari aku update blog apa. so yang tak dapat password tu, ko still boleh baca cerita ceriti aku yang lain kan.

hmm.. kadang kadang aku jadi takut dengan dunia blogging ni.
lebih lebih lagi bila terjumpa bloggers yang bersikap plastik.
bukan plastik yang sikit sikit. ni plastik yang boleh menang anugerah pelakon terbaik ABP berita harian. eh?
kat luar kemain ko mengutuk si polan si polan, tapi dekat blog kemain plak ko komen memuji beramah mesra.
i was like, what is wrong with this people ek?
semua desperado nak dapatkan hits kat blog ke?

oh, i better reserve this issue dalam protected entry.
soon. very soon.
yer aku tau ko tengah mencebik.
go on.

because i’ve already move on.

40 thoughts on “Perihal Protected Entry

  1. ooo.. ingtkan ade protected entry dlm 2-3 hari ni.. ok ok paham. hmmmmmm…

    klu suka, cakaplah suka
    klu tak suka, tak cakap pun takpe.

    amende yg ai merepek ni pon tatau. lompat tikam kat bawah tu nmpk sedap, bln pose nanti nk cari kat pasar ramadhanlah mcm thn2 lepas *tetibe*

  2. kak..baca entri ni rasa macam tgh dengar akak cakap live je..
    kehkehkeh 😛

  3. kak…buat protected entry nnt jgn x bg password lak yer…hihihihiiii…
    say NO to plastik spastik…!!!

    • awak of coz dpt password. sbb selalu rajin melayan akak mengadu ngadu..
      plastik2 tak main eh.. kita main tupperware je. eh?

  4. entry biasa xmo komen
    pastu beria nk password
    tu kepochi la tu
    hahahaa

    *eh aku tak kepochi kan*
    nak password..hahahaa

  5. bila sebut plastik2 nih….sebab plastik kalau kita buang sekalipun tk akan hapus malah memakan masa yang lama utk lupus..sebab tuh kempen jgn pakai plastik….sebab ianya terbawak2 dalam sikap seseorang…susah nk ‘dilupuskan’… 😉 ..next protected n3 leh mtk password tak?*shy (H)

    • say no to plastic every saturday. eh?

      haruss… nnt dh siap protected entry tu saya bagi ler passwordnya, ote?

  6. xper Kak,klu da x bg tu kita pon fhmkn… 🙂 nway,dunia blogkn penuh dgn manusia so ragam manusia kt mana sama saje..xde beza..yg penting akak blogging dr hati dan bukannya blog utk mnjd org lain..dats make u special

  7. Insya-Allah I tak plastik… kalo u ada musuh pun, selagi musuh u tu tidak mengganggu hidup I, I kawan je ngan semua… U tak kacau hidup I, I takkan kaco hidup u. Moto hidup I, “Aku dengan cara hidupku!”. I ni contra dengan che abe nan sorang itu. Jadik penpaham je le.. jangan di usik sarang tebuan… keh keh keh…

  8. xsuke plastik plastik nie..ckup la dulu pnah kene..tahap makcik2..dpn kite baik kan main..kat blkg..astaga..sesedap perisa strawberry berckp..

  9. buat xtau je kak..klau layan, kita biol sama..biarkan si luncai terjun dengan labunya..makin dilayan, makin menjadi kan..suka kalu, amek, xsuka….blahh…

    • yer yer sehabis upaya cuba buat taktau.
      tapi sebagai manusia biasa, kadang kala robek jua hatiku

  10. ila kalau maya buat protected entry kan
    takottt nak mintak password
    sbb bg ila..bila dah protected..
    mestilah sesuatu yang privacy…

    btw….all the best to you

  11. hep lupa la tuh, kami la yang habaq kat hangpa ‘expect unexpected’ tuh.. he he he

Comments are closed.