Melati & Kemuning Yang DiRindui


: : nampak nau berlakon kan? : :

masa aku duduk sini dulu, lif tidak lah seuzur ni.
mungkin jugak sebab dah tak ramai orang duduk.
maintenance pun dah malas nak datang maintain kot. kot la.

dulu kecik kecik, lif, rumah, jalan, semua pun rasa besar dan luas jer.
tapi ni bila aku datang tengok eh kecik je semuanya.
yer la sebab masa tu memang badan pun kecik, jadi semua benda nampak besar.
ni sekarang badan dah besar, harus nampak semua benda kecil 🙂


: : posto posto : :

perumahan ni ada 2 blok. melati dan kemuning.
aku duduk kat blok melati. bin duduk kat kemuning.
tapi sama sama kami bersekolah di sekolah kebangsaan perempuan bandar tinggi.
darjah 5 & 6 zamrud.

yer walaupun aku duduk kat singapore, tapi aku sekolah kat JB.
hari hari berulang naik keretapi.
kenapa? tak percaya aaa? sila percaya ya.

nak sidai baju kena sangkut kat galah panjang.
pastu kena hulur ke luar dan masukkan dalam lubang.
bukan sekali 2 kot orang terlepas galah tu.
tambah lagi kalau letak banyak sangat baju kat galah, harus memberat.

: : blok 2 yang juga dikenali sebagai blok melati. di spooner road : :


: : we love ktm! forever and ever ever ever… : :


: : belakang tu macam ada dewan besar. selalu buat qiyamullail kat situ : :

last but not least. playground yang menjadi kegemaran ramai.
kat sini lah pepetang aku, bin, ain, may may, kak shyda, noor dan ramai lagi berkumpul main sama sama.
naik kat belah atas sekali.
lepas tu kangkang dan turun menyusur kat belah bulat biru tu.
sampai sakit sakit kelengkang.
tapi tak kira, repeat jugak banyak banyak kali.

yer. semua itu adalah kisah benar. kisah 20 tahun yang lampau.

12 thoughts on “Melati & Kemuning Yang DiRindui

  1. ila mula2 pun pelik
    nape ada galah terjelur terjelai tuuuu
    rupanya kat singapore gitu yeeee menyidai bajunya

  2. kenangan mengusik jiwa namanya nie. (Y)
    Pic pertama tuh dah cam ala2 citer seram korea plak…citer korea kan sinonim sungguh ngan lif-lif nih….hehehehe 😉

  3. best la mya buat kisah2 childhoot..along nak buat tp kena cari member lama..ajak sekali…tp kisah along xde la sampai ke singapore..just kat PD jer..

  4. Maya.. gud job girl (Y) !! This is the best ever memories… bukan sumer org dpt rasa mcm kita rasa.. bangun seawal pagi yg bole nk tunggu tren g skolah.. pastu.. dlm tren qada’ tidor.. sampai skolah letih lagik.. balik skolah kejar tren lagik.. kang tak kejar kena balik naik tren kol 4 pulak.. hehehehe.. (L) (L) (L)

Comments are closed.