Shopping di Brunei

kat brunei ni takde lah aku shopping banyak sangat.
aterrr duit brunei kan mahal. walaupun disebut seringgit tapi bukan seringgit malaysia. seringgit brunei.
tapi tapi tapi dah alang alang sampai nak jugak lah beli sesuatu buat kenangan gitu kan.
so ini adalah yang aku shoppingkan.

brooch yang satu berharga seringgit brunei.
aku beli untuk diri sendiri, mama dan mak.
fridge magnet sini pun mahal. dalam RM10 gak la satu yang jenis getah tu.
aku beli yang batu satu, the rest beli yang getah.
pun untuk kegunaan diri sendiri.

kemudian aku beli tudung yang harga RM4 sehelai tu.
ikut hati nak gak borong banyak banyak pastu try jual ke kan..
tapi tu la.. sebab tak ikut hati, so takde la beli he he he..
insyaAllah kalau aku pakai tudung mungkin aku akan banyak pakai tudung tudung jenis camni kot.
tapi nak beli tie rack selalu, koyak la poket kan..

dan yang terakhir, aku beli kain pasang ni.
dah siap jadi baju pun tau!
tengok la berapa lambatnya aku update, dari kain ela terus dah jadi baju. hikss..
kira kira ini lah baju raya saya…
tapi ada 2 pasang lagi aku hantar jahit kat taiping.
jadi 4 helai lah baju raya saya! uhuu…

 

16 thoughts on “Shopping di Brunei

  1. kak, mesti byak fridge magnet ko kan..post la entry psal fridge magnet dlm koleksi ko kak…
    cantik la kain2 tue kak..yg ijau tue tantik..sutera ke tue??

    • dah ada permintaan ni, harus akak blogkan pasal koleksi FM akak.. tungguuu…

      yang hijau tu satin je yang.. bkn sutera..

  2. mmg klu kt brunei nengok harga seringgit dua jerr….3-4 hengget..cam nak memborong jerr…tapi jika dikali ngan duit kita..ternganga jap…hehehehe….ai suker kain yang tengah tuh….cantik kombinasi kalernya.. 😉

  3. aku p brunei u hari pun hanya beli fridge magnet.. lelain tgk saja hehehehehh janji sampaii.. tak gitu…

  4. eh eh dah siap baju raya..kain ela pun sy dah beli lamaaaa tp tak buat lagik, nak pi hantar buat baju raya gak nih 😉

  5. sob sob adakah fridge magnet untuk kami??

    RM25 pun ku sanggup bayar kan kan kan..

    • huhu hangpa nak kah?
      nanti kami korek cari balik kat rumah..
      satu dah bagi mama, satu dah bagi MIL, satu kami amik..
      jap satu lagi tu mana pergi..
      nanti kami cari no…

  6. oiiiit tukang jahit pun pi tempah baju ker…? muahahahaha
    sama ngan aku noks…! tak teringat langsung nak jahit sendir.. sudahnya yg jahit sendiri kena beli kain lain plak

    • mana nak confident jahit sendiri lagi oiii..
      kang ada yang pakai baju raya senget benget..
      tunggu dah terror nanti harus ku jahit sendirian berhad

  7. sob sob sob.. kan udeh pesaaannnn kalo pegi mana2 (luar negara pastinya) belikan kami fridge magnet..

Comments are closed.