Nasi Katok

salah satu makanan yang famous kat brunei ni adalah nasi katok.
kebetulan masa tengah jalan tu ternampak restoran nasi katok mama.
dan kebetulan jugak memang kitorang tengah melapar. so berentilah makan.

masa aku sampai tu, q panjang oh orang nak beli nasi katok untuk dine in dan take away.
encik z pun q lah sama. cuma BND1.00 sahaja.

memula cam tertanya jugak nasi katok tu apa lah kan.
rupanya cuma nasi kosong. ayam goreng. dan sambal.
tapi ayam goreng dan sambal nya lain dari yang lain lah rasanya.
sedap kot dari ayam goreng dan sambal biasa.

kalau datang brunei, jangan lupa yer korang try nasi katok ote?
jemput makan…

12 thoughts on “Nasi Katok

    • ala ala nasi ekonomi la kot..
      tengah melapar sedap je kot melahap..
      kalau nak sayur kena tambah lain..

Comments are closed.