Karak – Versi Gaduh

hari tu aku gi nonton filem karak.
encik z yang ajak ok.. bukan aku sebab aku takde duit. tsktktsktksktsk…
recently aku memang pokai habis la.
so memang bergantung harap dengan encik z ajer.
dah dia yang ajak nonton karak ni, harus lah dia yang membayarnya.

tengah hari tu lunch kat setiawangsa. pak ya ikan bakar katanya.
ingat dapat la makan ikan bakar. tapi rupanya ikan bakar ada waktu malam je. kesian aku.
agak terkocoh kocoh.
sampai kat mbo galaxy ampang 12.25 tengah hari camtu.
show pukul 12.30 tengah hari.

bergegaslah kami ke kiosk tiket tu. beli guna kad.
tapi masa tu depan kitorang ada sorang mamat melayu.
depan mamat melayu tu ada sorang lelaki cina tengah dok nak membeli.
dok tekan tekan la pilih show time, filem semua.

encik z pergi kat kiosk lagi satu tapi kiosk tu rosak lah pula.
so patah balik ke ke kiosk pertama tadi.
mamat melayu tu dah takde tapi mamat cina tu ada.
masih lagi dok tekan tekan.
oh yer, dia on the phone jugak.
kira macam tengah berkomunikasi la kot nak pilih tengok cerita apa, pukul berapa.

dekat 10 minit okkkkkkk dia kat depan kiosk tu.
aku dah naik hantu.
encik z sentuh bahu dia mintak cepat sikit.
pastu dia jeling.
encik z kata kitorang nak catch show pukul 12.30 tengah hari.

dia kata apa tau. pergi la q kat sana.
dia tunjuk tempat orang q yang memang panjang gila.
tapi aku like hello…. aku beli kad mbo ni sebab nak avoid q la bodoh.
pastu dapat diskaun RM1.

encik z jawab bebaik lagi. q panjang la encik.
dia jeling lagi.
aku sound la. u decide la dulu sebelum nak beli boleh tak.
dia marah ok. bertekak tekak dengan aku kat situ.
bodoh punya manusia. nasib baik dia gerak jugak ke tepi.
kalau tak, mau ada pertumpahan darah berlaku di situ. heh.

dekat 10 minit ko depan tu, dok tekan tekan.
dengan on the phone nya. beli tak jugak.
ko ada otak ke takde setan?
encik z beli tak sampai 10 saat pun ok.

lepas beli tu aku pandang aku jeling dia. lantak ko sana.
ni semua memang stok cina jinjang tak sedar diri.
hark ptuihhhhhh… puiiii puiii puiiiii….

(&) (&)

15 thoughts on “Karak – Versi Gaduh

    • sbb ada encik z.. kena behave sikit.. kalau takde mungkin akan gaduh lebih besar kot :p

  1. Derang ni mmg stok cenggitu. Ce kalo beratur kat kepci blkg derang, mmg sangap la nunggu memacam permintaan dia. yg lane sebelah siap da tukar org dia duk la nak itu ini. sengal pun ye gak.

    • takpe saya punya jeling agak maut. kalau jumpa lagi pasni mmg nak mendapat buku 5 dia tuh

  2. rasanya masa tuh gak nak di pang sedas dua kan…eh eh..tetibe terlihat spesis haiwan dibawah n3 ittewww…motip?..hahahahhaha

Comments are closed.