Zoo Taipei – Part 2

peginya cuma zoo tapi sampai 2 part semata mata sebab nak nyumbat gambo yer yeop..
kamu layankan jer ler iyer..
kalau ikut hati teman malas dah nak menaip menceceh tapi rasa bosan pula kalau gambar semater..


: : cam aku bagitau hari tu, taiwan kecik je : :

kitorang masuk dalam tempat tempat serangga.
memacam serangga pepelik ada.
kumbang, semut, belalang semua lah.
yang paling best rama rama ini.
cantik canntik sangat..
berkongsi menghirup kemanisan buah pisang.

yang nie plak rama rama hitam dan coklat.
berkongsi menikmati kelazatan buah nanas.
ko tengok rama rama yang paling kiri tu, macam daun kering je kan.
tapi sebenarnya objek hidup.

dan seekor sudah berterbangan hinggap di jari ku.
napa la muka ko ketat normaya?

dalam kawasan serangga ni memang luas bebenau.
jenuh jugak la nak pusing.

banyak gambar dalam tempat serangga tu, tapi aku letak ala kadar sudah.
tak sanggup nak buat sampai part 3 dalam zoo taipei semata.
pastu keluar dan tengok la binatang binatang lain.


: : monyet tipu : :


: : beruang tipu : :


: : panda tipu : :


: : anu tipu ( ini toilet yer anak anak ) : :


: : tengah skodeng koala : :

shopping time!
naik gila ok masuk kedai nie.
sebab semua barangan pun berunsurkan panda.
jadinya itu nak beli ini nak beli.
banyak gak kot aku spent kat sini. tapi puas hati laa…
sebab ayu pun tak penah datang sini lagi.
(motip nak bakar ayu tak habis-habis?)

dah hujung hujung nak habis cerita taiwan nie, nanti aku kasik up apa yang aku beli kat taiwan ni k..
ada 2 kedai nak shopping, tapi mostly pun barangan sama sahaja.

comel sangat kasut kasut ni.
tapi aku tak beli pun. sebab dah beli kasut lain untuk yaya.
tapi seriyus kasut nie semua memang comel comel.

ada 3,4 jenis patung besar binatang ada kat sini.
yang ni singa. aku rasa kalau ko letak kat pintu masuk rumah, kalau ada perompak ke pencuri ke, mau menggelupur sebelum sempat merompak.
bapak besar oh!

muka penat dan ketat dan lapar.
tapi happy sebab dapat shopping.

kau nampak itu pintu besar?
dengan segala hormatnya, KELUAR!! KELUAR!!!
(nada ahmad nifsu dalam seniman bujang lapuk)

astaga tak habis lagi.
asal nampak benda unik semua pun nak bergambar.

wajib bergambar kat signboard!
gambar mahal gak nie. zoo taipei okk bukan zoo taiping.
matik la berlagak, orang lain dah pi europe sana tak berlagak semacam ko normaya.
ok ok saya minta ampun.

dengan peta plak?
haisyooo udah udah ler tu normaya.
readers ntah ntah dah sakit mata asyik tengok gambar ko jer..
iya iya lahhh…
next entry please…………………..

12 thoughts on “Zoo Taipei – Part 2

  1. aik kat gie sampai zoo tapei tak kan bergambar dgn panda and koala tipu jer…mana gmbar koala and panda idupnya…nak gak tgok…huhuhuh

  2. tahnye.. gambar menatang betul tadak ke? whahahhaah antara sbb aku tk pegi zoo2 nih… 😛 hahahahahahaa

Comments are closed.