Chiang Kaishek Memorial Hall

destinasi seterusnya adalah The National Chiang Kai-shek Memorial Hall.

tempat nie merupakan famous monument yang dibuat khas untuk memperingati Chiang Kai-shek iaitu bekas President of the Republic of China.

sampai sampai terus bukak bekalan makanan.
ernie tapaukan nasi + ayam kicap + ikan bilis.
pastu air kotak tu ernie bawak sesiap dari KL. baikkan dia?
dengan terketar ketar menggigil gigil makan lah kami berdua.
orang lalu lalang senyum jer tengok.

oh yer kat sini banyak bekas makanan yang jenis kertas keras tu.
so memang senang lah, lepas makan terus campak buang bekas.

dah kenyang perut, apa laga sambung bergambaran.
cantik kan bunga bunga belakang tu..

lepas tu memanjat tangga menuju puncak.
mau cari lif yang boleh turun ke bawah. itu ayu yang pesan.

tapi dah penat pusing idok gak jumpa lif yang dimaksudkan.
jadinya kitorang turun balik dan masuk dalam memorial hall tu.

ada cam muzium yang letak semua koleksi dan kenangan chiang kai shek.
ni mungkin kereta yang beliau pernah guna kot.
wo pu che tau sebab takde tulis bahasa inggeris.

gambar berdua ngan ernie nie semua pun self timer.
mana celah boleh letak kamera, situ la kitorang try gambar berdua.
nak suruh orang cam malu malu la pulok. 😛

pastu terjumpa kedai jual benda alah nie..
comel jer rasa.. aku beli yang hijau hijau tu.
cam jade bentuk sayur.. tapi kan kan kan..
ada cerita tau.. tu nanti-nanti aku share kan ek…

8 thoughts on “Chiang Kaishek Memorial Hall

Comments are closed.