Kiki or Cici?

sesiapa yang alert ngan status facebook aku semalam harus dah tau yang nama anak kaklong dah diberi.

NUR BALQIS.

aku yang cadangkan tu tau.. *kembang kempis hidung

actually aku memang bercita cita nak bagi nama anak aku BALQIS.
cam suka. simple dan comel dan suka hati aku la kan nak bagi. hee..
tapi takde rezeki lah bila kaklong dah amik. no hal bebeh..

insyaAllah kalau ada rezeki aku dapat baby lagi, ada banyak lagi nama nama simple yang molek untuk diberi. (*)

aku nak bagi nama BALQIS pastu nak panggil cici or kiki.
cam comel je bila budak budak panggil nama dua suku kata berulang nie.
yaya caca nana shasha lili
aku suka.
tapi bila panggil aku memang panggil nama penuh.

macam yaya tu korang ingat aku panggil panggil selalu, panggil yaya ke?
tak lah. aku bila panggil dia, aku panggil YASMIN tau.
kadang kadang nama penuh lagi. YASMIN MOHAMAD FAIZUL (faizul bukan nama sebenar. heh)

bila bercakap atau dia sebut kata ganti je baru sebut yaya.
kadang kadang ya jer.
so rasanya takde issue kata aku tak panggil nama penuh anak kot.

eh ni nak cerita pasal balqis ke pasal yasmin nih?

ok berbalik pada NUR BALQIS.
ingat nanti balik taiping aku nak tanya caca dulu.
dia nak tak panggil KIKI or CICI. harap harap dia nak lah..


14 thoughts on “Kiki or Cici?

  1. betui tu mya ..kty pun walupun alam cyber ni panggil firdaus fir..tp dia biasa kan diri dia apit..tp kty panggil dia fullname..Firdaus.kalau tgh marah Muhamad Firdaus..

    Anak kty si akak tu nama manja dia cycy..

    • selalu pun parents kalau marah mesti panggil nama anakpenuh kan kty?
      so dia tau kita tgh marah hehe

Comments are closed.