Makan Makan di Restoran Nelayan

last week memenuhi jemputan kawan kawan ex SMBBS untuk dinner di restoran nelayan taman tasik titiwangsa sana.
dalam hujan renyai renyai meredah la aku di dalam myavi ke sana seorang diri.
tapi dari jasmine ke titiwangsa tu sekangkang monyet jer.
tak sampai 15 minit dah elok aku sampai.

takde sapa plak lagi masa tu. baru nak call liza, tetengok dia udah muncul kat belakang aku.
so terus la gerak khas ke meja yang dibooking.
umi dah sampai ngan anak daranya, si farhana 🙂

berulang alik amik makanan lalu dicampak masuk dalam air panas.
ala ala johnnys ler kengkawan.
makanan begini molek benauu untuk sesiapa yang nak berdiet.

antara yang hadir ermm… liza sekeluarga, umi dan anak daranya, kamal, nazrin, zulnizad, norman, apen, jue, gee. pastu ada 2,3 orang aku tak ingat nama.
em sorry yerh..
maklum ler… aku sampai form 3 jer..
so yang kendian kendian tu memang tak ingat sudah…

suka betul aku borak ngan anak sulung si liza. yasmeen namanya.
very sweet dan behave sangat.
pastu rajin dia dok panggil aku ‘auntie tengok nie.. auntie tengok tu’
yang paling mengkagum bila dia dok bantai speaking.
berabuk rabuk. ternganga nganga aku dibuatnya.
seriyus so comel! liza, pinjam anak ko sehari!!! he he..

sambil makan sambil pot pet hal dolu dolu..
standard la tu kan, bila jumpa kengkawan lama harus nak cerita hal dolu dolu jer. kira kalau tak cerita tu memang tak sah lah…

aku ada benda tak puas hati nak luahkan kat sini.
tapi cam ermm… panjang lebar plak nak taip.. nanti aku up kan entry lain.
kemungkinan besar protected entry kot.

cumanya aku nak tekankan kat sini, sebab aku taknak berpura pura lah jadinya aku berterus terang.
tapi bukan semorang boleh terima plak kalau kita berterus terang. kan?

kalau sebab aku berterus terang, aku dilabel bermuka muka ya terserah deh.
dan kalau sebab aku meluahkan perasaan yang tak puas hati, aku dikata mengumpat sana sini, pun terserah jugak deh.
aku takde kuasa pun nak betulkan apa yang dah dilabel orang.

paling tidak, aku bukan macam setengah orang tu.
kita punya status kat facebook, patutnya kita punya suka lah nak tulis apa.
ini tidak, dengan tak bagi salam nya, main komen komen sesedap anak tekak dia.
ek eh… kan dah tercerita kat sini.
sabar normaya. akan aku luahkan segala galanya di protected entry itu nanti.
masa tu, ramai la beratur mengendeng mintak password.
kan?

18 thoughts on “Makan Makan di Restoran Nelayan

  1. aiyoh maya… aku first baca… hahahahhah

    yg protected tu…. ko kasi pw kat aku ek! peh tu…. aku x tau pun saper yg dtg malam tu…. aku main redah jer babe… tapi apa2 pun aku rasa niat gee nak korang bebaik jer kot… aterrrr…. dah tua kan (dorang lar… aku muda remaja lagi)… hehehehhehhe

      • uik! merajuk??? jgn maya….. luahkan lar…. lebih elok ko luah dari ko pendam… sok sok jumpa ko bawah jambatan sebab meroyan… kahkahkah…..

        kan lebih baik ketawa dari duka… barang yg lepas jgn di kenang, kelak merana badan…. harharhar

  2. hah, termasuklah sy sekali, ari tu punya entry sy blur apsal tak leh baca…….huwaaaaaa, ada password rupanya mana nak korek tuh…hik3 😀

  3. aku pon blur memule bace entry psl itu dulu..skg baru ku tau..tp belom paham.. ahaks !! ape pon, mmg rambut same itam, ati lelain.. aku pon rse niat G nak baekkan korang..

  4. Trus terang tu sakit tapi bagus sbb everything will be clear. So apa apa jadi selepas berterus terang, nak sentap ke nak apa ke, terserah deh. muhahaha

Comments are closed.