Hotel ke 13

sampai rumah maklang aku pun keluarkan la dress kaftan yang aku nak pakai. mau iron lorrr…
tapi malangnya rumah maklang takde stand iron.
so kena iron di bawah.
ko tau la dress kaftan tu gimana romannya nak iron kat bawah.
haruslah tak boleh.

so aku mintak ijin untuk gerak dulu.
dengan harapan mau cari kedai dobi yang boleh iron dress kaftan aku itu.
dari masjid tanah sampai la ke bandaraya melaka, nan adooo yang boleh iron.
kalau ada pun cam petang baru siap.
apa ke he nye yeop nak siap petang.
harus aku nak pakai dan dan itu juga.

udah berputus asa, aku decide pi beli baju baru je lah.
masuk ke peringgit. nampak kedai baju banyak banyak, terjah jer.
nampak satu jubah seluar kaler putih.
tak pikior banyak, terus zass zass jer.
pastu siap tumpang lalu ngan adik kedai tu nak bersiap kat situ.

pastu terus lah ke rumah yana di bachang sana.
macam aku bagitau lah, kalau nak baca entry tunang adil & yana tu, sila korek korek entry lama. heh.

dari rumah yana, gi petronas solat tukar baju semua.
kemudian misi mencari hotel pun bermula.
penuh uolls semua kebanyakan hotel.
pastu ko tau la melaka kereta banyak. jem sana sini.
3 jam lebih kitorang dalam kereta pusing pusing cari hotel. naik lemau sudah.
yaya pun sudah mengamok naik hantu aterrr lama nau dalam kereta.

akhirnya, hotel yang ke 13 kitorang tanya baru lah dapat.
tu pun dah tinggal bilik last dah. kalau tidak, mau ada zass terus balik KL.
kami stay kat straits meridien hotel.
hotel nya takdela haibat.. ok ok sajorkk..
mahal jugak…RM200++ jugak ler.
kata dah takde choice, zasss jer la…

mandi siap siap mau cari makan.
kelaparan oiii…

makan kat restoran sebelah hotel jer.
restoran apple burger nama diberi.

encik z makan burger.

yaya makan kueyteow.

aku makan asam pedas tetel.
yummm setappp….
lama oh tak pekena asam pedas tetel.
tetel yer anak anak. bukan tetek.

yaya tak lalu sangat makan kueyteow.
gamaknya perut tak sedap dah masuk angin kot.
tapi dia lahap otak otak yang pun boleh tahan sedapnya.

usai makan, balik bilik. terus semua zzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………

14 thoughts on “Hotel ke 13

    • sy dh penah book guna agoda.com kak ana.. mmg senang..
      yg melaka nie tak sempat.. kira cam terjah terus.. tak sangka lak full house

  1. owhhh asam podeh tetel..lamanya tk masak tetel nih +daun kesum makan ngan nasik paneh2..up dgn ikan kering..perhhhhh syahduuu tahap leleh air idung nikmatnya wooo..hakhak

  2. Kalau musim cuti sekolah @ musim perayaan,
    mmg hotel akn penuh,
    dari x der bintang sampailah berbintang-bintang,
    makanya kenalah booking dr awal kan,
    huhuhuhu

Comments are closed.