6 years… and counting…

hari nie genap 6 tahun aku berkerjaya kat sini…
kira dalam sejarah pekerjaan aku, memang kat sini la paling lama..
aku nie amat lah susahnya nak lekat kerja kat satu satu tempat.
interview manjang memang lepas jer.. pastu dapat kerja.
nak stay adoiihh… tak seyy…

kerja paling lama pun aku rasa dalam setahun setengah kot.
pastu membosan.. tukar dan tukar lagi..
sampailah akhirnya dapat kat sini.
aku tak pernah lupa jasa baik semua orang yang membuatkan aku dapat kerja kat sini. tak pernah dan takkan lupa, insyaAllah.

banyak kenangan suka duka oh kerja kat sini.
jumpa kawan baru, jumpa kawan lama.
hari pertama aku report duty, aku berkenalan ngan iqin.
kemudian aku satu induction ngan fadzuan.
dan kemudian mereka berkahwin. sweet sweet…

ada kenangan pahit juga berlaku.
pun ada kenangan manis pastinya.
apa kenangan manis? of coz kenal ngan encik z.
dan kemudian kami senggol senggolan lalu berkahwin kahwinan. 😛

kadang kadang tu ada jugak terfikir nak cari kerja lain.
for career development.
tapi bila tersedar dari lamunan, hutang piutang ku yang menimbun kat sini sapa nak settle kan hoh normaya?
terus cam ok la.. mari kita setia di sini. begitu…

tq BNM. for everything (F)

16 thoughts on “6 years… and counting…

  1. mmg betul, kalau nak career development kena berhijrah ke tempat yg tawaran bagus dan lumayan (Y) tp ada jugak kes yg jadi lebih teruk dari yg ada sekarang…. ;-( sy pun dah malas nak interview keje lagi, biarlah kat sini melainkan jadi manager….hik3 🙂

    • itu la tu.. kalau tunggu satu tempat mmg susah la sikit gaji nak up up away..
      tengok la mcm mana.. rezeki ada di mana2 kan…

Comments are closed.