Ke Alamanda

ok baca tajuk pun ko dah tau la kan aku gi mana.
takkan tajuk alamanda, tetiba pergi the curve pulak. iyer yeop?
dari rumah kaklong terus ke alamanda.
sebab janji ngan ernie mau berjumpa di sinun.

maghrib lu dan pastu terus ke johnnys.
janji ngan ernie kul 8 malam. tapi pukul 9 malam baru makcik tu muncul.
ingatkan nak rasukan ablasa, tapi bila terpandang wajah nur’ain yang mulus tulus, terus tak jadi rasukan. terus jadi bujukan.
ceh ceh.. apa kaaa bujukan?


: : ini johnnys punya menu punya muka depan : :


: : air nanas & air strawberry gas : :

encik z makan ini.
thai bbq rice ke hapa namanya.
tapi memang penuh indah khabar dari rupa.
gambar dalam menu cam handsome jer, tapi bila dapat ke kita, sadisss..

aku makan steamboat lorr..
amik set untuk 2 orang ingatkan sekalian la leh makan ngan ernie.
tapi dah dia muncul lambat, harus dah tinggal baki baki jer.
tapinya baki baki tu pun takde rezeki ernie.

ko tau bangla waiter tu boleh dia kaut segala kulit udang yang kitorang dah makan tu, pastu tanpa rasa bersalah dia letak dalam kuah steamboat tu.
walhal awal awal kitorang dah cakap, just leave all here.
memang la ko tak paham bahasa inggeris kan bangla?
hangat nauuu hati aku masa tu. rasa nak je bagi penampau.
)&^#$%^&*()+(*&^%@#$%^&()

tapi sekali lagi wajah suci murni tulus nur’ain menyabarkan aku.
ewah…
memang behave betul la dia nie.
takde ek ok eok eik apa pun. elok jer duduk diam tengok ibu ngan ayah dia makan.

encik z pun rajin layan nur’ain.
boleh diperatikan dia memang suka budak budak.
kalau tak masakan caca & yaya asyik dok melekat je ngan encik z.
diorang prefer encik z dari aku.
caca tu kalau call asyik la mana ayah? mana ayah?
caca taknak cakap ngan mommy.
caca nak cakap ngan ayah.

sentap mommy ok?!

ko tengok muka nur’ain.
sambil tangan usap usap. sambil mata menjeling.
cam nak cari gaduh jer kayaknya. so comel!

usai makan kami pi karaoke.  bley???
tanpa rasa bersalah bawak baby gi karaoke kan.
sengal punya mak apak.. aku ngan encik z pun sama sengal. ekekke…
sekangkang monyet je karaoke tu dari johnnys.
amik bilik yang kecik nauuu…
so bersempit sempitlah kami di dalam. balun.
janji dapat karaoke sudehhh…
encik z tu lepas geram la tu lama tak gi karaoke.
aku tak nyanyi pun, pegang nur’ain saja.

touch screen u.
canggih canggih…

memula tu nur’ain cam terkebil kebil gak la.
pandang keliling. pandang monitor. pandang mak apak dia.
tapi waktu encik z nyanyi lagu lamunan terhenti, terus dia terlena oh.
awak memang dahsyat nur’ain.
dalam bising bergema gema tu pun awak boleh tertidur.
syabbas betteh…

lepas tu dengan aku aku sekali nak tertidur oh..
tapi sebenarnya bukan nak tertidur sangat, cumanya kepala aku masa nie berdenyut denyut nyut nyut…

akhir akhir nie memang aku selalu sakit kepala..
dan kadang kadang tu ada gak rasa takut. kena barah otak ke aku?
gila punya pikir yang tidak tidak.
tapi tak mustahil kan?

14 thoughts on “Ke Alamanda

  1. Cute jer si nur’ain tuh kan..pipi mengembol..nak cubit2 je..ai nasihatkan u elok gie check..kerap sgt u asik sakit kepala kan…jgn jd cam ai..tanda2 dah ada then buat xkisah buat tk tau..tup2 nanges berhari2 siang mlm..sob sob.. Kan mencegah tuh lebih baik dari mengubatinya…;)

  2. ish..mintak dijauhkan la akak..kata2 yg keluar dari mulut kita satu doa..xde apa tu..bopren along pun selalu migrain mcm ni..siap menonggeng lagi…pi scan elok jer xde masalah..sabar ye kak…

Comments are closed.