Suara Buluh Kasap

hari jumaat malam gi karaoke ngan jue + husband, gee + husband, apen & din.
aku datang sensorang. halau encik z balik.
heee takde la halau. dia mau jumpa pasangan gay nya si shafiqgani.

kami karaoke di ampang park sinun.
apa ntah nama tempat karaoke nya. lupa sudah.
malas la tau gi karaoke ngan dorang.
semua suara mantap mantap.
suara aku jer sedap sikit dari mengkarung demam. tak suka.

tapi kena paksa paksa.
so nyanyi jugak lah. nyanyi lagu ku gembira di sampingmu, lagu pening dan lagu hati kama. ekekkeke…

diorang bersungguh sungguh nyanyi.
ada duet nyanyi lagu safura ngan lagi sorang penyanyi laki.
sumpah weyy aku tak pernah dengar lagu tu.
tapi diorang nyanyi very the hafalan.
ada lirik kalau padi katakan padi, tidak aku tertampi tampi.
kalau jadi katakan jadi, tidak aku ternanti nanti.
kenapa aku taktau? whyyyy…

pastu tak boleh blaa bila din nyanyi lagu mari shalawat wali band.

Daripada Kita Pacaran
Lebih Baik Kita Shalawatan
Daripada Kita Berduaan
Nanti Bakal Di Hasut Setan

insapppp *betulkan serkup tokti


yang penting kami gembira dapat spent time together gether.
tapi korang, next time namo gi karaoke lagi la.
tak suka sebab suara aku tak sedappp…
kayak suara buluh kasap. tsktsktsk…

oh, diorang nie semua member member aku masa sekolah menengah dulu.
dekat 18 tahun jugak la kenal.
semua kepala senget. tapi dalam hati ada bunga matahari juga…

12 thoughts on “Suara Buluh Kasap

      • idok ler aku nak menyaman2 bagai walaupun ako dok ngadap lawyer hari2… 🙂 tapi ko ngelat ar malam tu balik awal… sok hincik suami ko tu tergetalong-tergetalong sekali ar.. kasi meriah! bottom line is… syioookkk giler kuar ngan kekorang yg ku sayang!

        • mmg syiok… nanti plan lain plak laa.. gi mandi sungai ke.. mandi laut ke, mandi air terjun ke he he

  1. lama dah x pergi karok…ohh..lagu safura ngan Oney kalau tak silap tajuk eh jangan menangis sayang..Lisa suka lagu khaty ibrahim tu..ku gembira disampingmu..tiap waktu disayangi..ku di belai dan dimanja…nanananana…lupa lirik la plak..

    • tu akak pelik cam semorang tau lagu tu.. akak sorang je tatau.. sob sob…

      lagu ku gembira disampingmu tu catchy sangat kan. syiokk…

  2. rasanya lagu Safura dgn Ezad Exists.. tajuknye Andang Cintaku Menyala. cer gugel, klu betul org ckp ni… sila siapkan hadiah. hahahahaha

Comments are closed.