Bengang

baru hari tu aku dok pot pet kata berkenan kat kamera sony pink tu kan.
boleh plak hari isnin hari tu kamera nikon aku rosak!
choiii betul!

seingat aku takde la plak terjatuh ke hapa.
tiba tiba jer kaku. lens error. langsung tak boleh masuk ke dalam dah lens tu.
&^#$%^&*(&$%^*))_%!!

aku baru cakap cakap jer nak beli kamera baru.
belum beli lagi pun. yang ko nak merajuk cepat nau pehal ah kamera?

nie dah kali ke 3 la kamera aku rosak.
semua pun nikon ok. so lepas nie say no ah to nikon.
yang first masuk air. yang 2nd lens error jugak.
masak elah nya kamera aku nie baru lagi tau. baru setahun.
kalau dah 3,4 tahun tu lain lah. eieiiei tensi tensi tensi.

masa gi lowyat hari tu ada la aku dok survey survey kamera.
tapi ramai tak suggest sony pink tu.
penol pun kata tak bagus.

so kamera apa nie aku nak beli? (wah kena beli ke?)
kalau boleh taknak yang ada lens terjuluq keluaq tu.
adoiiii semua nie nak perabih duit jer tau! nyampahhhh…

24 thoughts on “Bengang

  1. hi dearie..
    bila nak outing2 lagi ni?
    Org kata kalau canon beli compact, DSLR baru nikon better.. ehehe
    Try canon G11 compact. tengok sekali G12.. compare.. Gud Luck. yg rosak tu try repair n jual kat cash converters ke mana2..
    finnie

    • fin! i miss u sis… tak sempat jumpa pun hari tu u last day huhu…

      jom jom.. i, zalmi, farikh ada plan tahun depan.
      nak ajak u sekali la.. nanti kita calling2 eh..

      so u cadangkan beli canon la yer. nanti i usha2 tq sis..
      muahss..

      • hi Maya… *.* :)))Orait!
        in mean time i tengah plan g taiping.Geram plan dgn club fotografi takpernah jadi.. nak g sorang2 jek! hoho.. tengoklah camna.
        If you all planning mana2 setakat weekend aje pleeaase ajak i sekali! miss u too. kalau negara jiran terdekat… kena planlah 🙂
        Tapi takpe.. kita tak jauh mana pun, bila-bila boleh jumpa. Hope you get a good camera replacement.cyas.
        xoxo Fin.

        • hah jom la kita gi taiping..
          tapi kita naik atas sikit. melawat anis kat penang nak..

          nanti i PM kt fb pasal plan i k. 🙂

  2. apakah menjadi senasib!! camera pulang ke gagang.. adik aku pulangkan tp sebijik rupa cam camera ko.. lens terkaku kat depan…! screen pun tulis lens error….

  3. Teringat masa bersembang ngan my mom…kalau citer bab-bab “masin mulut” nih..terutama klu cakap bab camnih lah..ura2 nk tukar tuh la nih la..last2 ‘masin mulut’ menjadikk..start dr situ ai cakap ngan my mom..klu camtuh nak cakap dalam hati jer la..trus tersedak orgtua tuh..hehehe 😉
    Ai pakai cap samsung jerr..Mya u punya camera bru setahun usianya kan…sure masih ada warranty kan?

  4. Saya mungkin ‘bias’ kot bg pendapat cz mmg klu gadget Sony is No:1.. tpkan Kak,brand Sony mmg tahan lama.Saya pakai compact camera Sony dr tahun 2005 smpai skrg,alhamdulillah xde masalah langsung.Heavy user gak la..adik2 pkai brand lain da 2-3 kali bertukar n ada yg last2 beli DSLR.Mmg klu compare hrg Sony agak mahal dgn brand lain tp alah membeli menang memakai.Why dun akak give a try beli Sony Pink tu la.. 🙂

    • tu la tu.. lain orang lain pendapat dan lain cara guna kot..
      takpe, akan akak pikirin lagi.. tq yang..

  5. nk racun boleh? hahaha. tapi u tk suka la plak lens terjulur keluar. hihih. tapi yg i try hari tu compaq dslr tu kan, siap boleh buat bokeh bagai u. yg gambar ala2 ada blur tu. as good as my bulky dslr. then boleh macro shoot. camera i tkleh macro shoot nk kene beli lens macro dulu baru boleh. leceh betul.

    if u r not really into camera yg lens mcm senapang, hmmm i rasa mmg so far sony jerlah yg buat beautiful camera. yg T-series. tapi tulah cepat rosak jugak. not recommended.

    • nak beli kamera macam nak beli apa je kan i nie..
      kesian korang kena pikir2 utk i hehe..
      anyway thanks for the info ya..

  6. Bukan ke sbelom kamera ko sbelom ni yang nikon lama tu lense error gak? Nikon pls take note, sila upgrade ur lense for upcoming model *Amaran

  7. kamera nikon kita pun dah 2 kali kena lens error. pastu anta repair.. kena dlm RM200, so pikir2 lah nak repair ke beli baru terus. hehe

Comments are closed.