Sambal 30Sen Yer

hari tu gi makan kat kampung boy kopitiam sogo.
cam kebiasaan lah, lunch hour je q bapak haihh panjang.
niat hati nak makan karipap gemok yang setap itu tapi dah habis tsktsktsk..
pastu nak makan bihun bungkus. pun dah habis sobsobsob..

so makan mee. mee pun mee lah.
tapi kosong nauu mee nya so encik z gi la mintak sambal sikit.
kata makcik jual tu ‘sambal kami caj 30 sen yer’
oh duniaaaa…. mengapakah semua serba serbi dicaj?
walhal takde lah sedap mana pun sambalnya.
sedih kan…

encik z cuma makan benda nie.
popiah kot. popiah basah.
tak sedap ah.

dah tau permintaan mencanak waktu lunch hour.
kenapa lah tak buat karipap gemok tu banyak banyak.
sedih tau diberi harapan palsu kayak gini.

korang suka makan karipap tak? *tiba tiba

4 thoughts on “Sambal 30Sen Yer

Comments are closed.