Muhammad

nida udah selamat melahirkan anak sulung dia ngan jeff pada 15 oktober yang lepas.
selang sehari je dengan birthday yaya. so harus aku ingat kan..
jadi seminggu lepas tu, aku pun berjanjian ngan ernie mau pi melawat nida di bukit jelutong sana.
sampai sesat barat si ernie.
tapi berkat kesabaran dan kecekalan beliau, sampai la jugak kami di rumah nida itu.

sampai sampai terus terjah baby.
baby diberi nama muhammad.
sweet & simple je kan. aku suka 🙂

muhammad baru baik dari demam kuning.
itu pasal muka dia ada lebam jugak. huhu..
tapi takpe, sok sok sihat molek la nanti tu..

nurin yang kebosanan sebab takde geng.
dibantai main panjat panjat bagai.
terus kena jerit ngan aku.
ernie, ko jangan sentap plak aku jerit kat nurin tu.
aku tegur as sebagai mak mak jugak.
jangan ko hanjengkan aku dengan entry atau email berantai pulak yo.
terluka hati ku nanti.

aku respek betul dengan ernie yang kental bawak anak-anak dia gi wedding kat seremban. pastu meredah jalan ke bukit jelutong nie plak.
malamnya nak hantar nurin balik ke selayang.
seriyus, bukan calang-calang wanita oh boleh buat kerja gini.
me respek you my friend.

haaa tu mula la nak soksek bagai tu.
asal laki tak ikut, mula la ko nak assume gitu gini kan..
rentikan ler yeop..

comelnya la haih si nur’ain shah nie.
putih melepak cam mak apak dia gak.
muka dah comel comel nie, biar berpekerti mulia yer nur’ain.
jangan dah besar menakal tak menentu hala.
kesian kat ibu kamu… ek eh.. tetiba je aku kan… ekekkeke…

to nida & jeff… congratulations…
me tumpang happy for you guys 🙂

8 thoughts on “Muhammad

  1. hahahh… hampir aku give up jugak sesat cari umah nida…. sib baik ade kamu…hhhhuhuhu… jerit2 la kat Nurin tuh… no hal la… jgn ko godam sudah..hehehehh… Nur’ain, insyaallah elok budi pekertinye nanti….

    wanita kental….yezza… harus la aku berdikari menjadi kental… katepun suami selalu outstation kan…. :))nak harap saper lgnye… :))

Comments are closed.