Membeli Belah Tanggungjawab Bersama

salah satu tugas aku kat department baru ialah membeli belah barangan untuk pantry dan meeting room.
membeli belah? wah suker sukerr..
walaupun tak dapat beli untuk diri sendiri, tapi feel feel orang kaya beli barang dapur banyak banyak adalah seronok.
so ke jusco AU2 kita yok..

hasil barongan. eh hasil borongan.

beli milo fuze 2 bungkus, dapat beg nie.
dapat 2 ketul beg tapi seketul kak wan sudah pau aku.
cam berguna gak la beg nie.
leh tinggal dalam kereta.
bila tiba hari sabtu, hari tanpa plastik, haaa boleh bawak keluar beg nie untuk sumbat hasil shoppingan.

pastu beli sebungkus oldtown white coffee nie, dapat voucher RM6.
yang nie aku sapu sorang sorang.
jom sapa nak gi oldtown dengan aku? he he he..

oh masa lalu kat bahagian buah, aku tengok buah anggur nie.
terus saling terpesona lalu aku amik sebiji sauk masuk mulut.
encik z nampak. terus dia jegil bijik mata.
aku pulak kedip kedip bijik mata.

dia suruh aku beli terus.
katanya lagi tak molek amik makan macam tu jer.
oh.. eh..? tak boleh eh? huhuu..

dia sound aku kata jangan buat gitu lagi.
kalau nak, beli. takde istilah rasa rasa.
tambah lagi kalau takde tulis kata ‘sila lah rasa’
kalau ada, tu lain cerita.
yer lah encik abang.. ememmememe…

so aku pun beli lah buah anggur nie.
sebungkus tu tak silap aku RM9.00 gitu.
setappp kan buah anggur nie.
tapi apasal mahal sangat eh?

8 thoughts on “Membeli Belah Tanggungjawab Bersama

  1. Untung awak dapat En Z tu. Bagus apa… menegur utk perkara yg betul. Kan ada satu kisah teladan… kalo tak silap la ye… si anak bermimpikan arwah si ayah tak tenang hanya kerana sebiji kurma yg dia rasa masa hayatnya.

  2. oh..xbole eh?slalu sgt buat camtu..tgk kiri kanan ade org x pastu trus ngap masuk mulut.ye la..kadang2 nk beli kene rase dulu..takut xsedap ke kann..hehe

Comments are closed.