Bilik Ais aka Ice Room

dari makan-makan kat rumah payiet, aku ngan encik z tak terus balik.
kitorang jalan-jalan cari makan lu.
dalam kepala aku memang dah set nak gi ice room makan snow ice.
so pegi.
senang je nak carik ice room nie.
bebetul dekat ngan roundabout kat pekan PD dedekat stesen bus tu.
confirm jumpa punyalah sebab besar bagak tersergam kat situ.


: : antara snow ice yang ditawarkan : :


: : think think think : :

sebab banyak sangat pilihannya so mata adalah merambang.
tapi pilih punya pilih, ku sudah tersalah pilih.
aku order nie ha black & white sesame snow ice.
tak sedapppp okkk… nangisssssss….
yang hitam-hitam tu kan, bau ngan rasa dia cam darah sotong yang kaler hitam tu. boleh? ceh. macam kan ko penah makan darah sotong yer normaya.

tapi ah tak kira. dia punya tekstur sama je tau.
bila makan yek yek yekkkk nak muntah. tak sedappp…
aaaaaaaaaaaaaa *terjun tingkap

encik z plak order blueberry snow ice.
manis ya hamponnnn…. aku yang suka manis nie pun tak boleh blaaaa ok.
inikan plak kalau ko yang ada kenching manis semua.
memang silap silap terus kojol kat situ gak..

so pendek kata dan panjang katanya, memang dedua nie tak lepas piawaian kat tekak haku. tapi tak tau la kot-kot snow ice yang lain ok ke.
aku yang tersalah buat pilihan ke kan…
oh, untuk readers muslim. kalau boleh datang sini makan snow ice je la ek.
jangan makan makanan berat yang lain.
sebab aku tak nampak ada tanda halal kat ice room nie. huhu..

seluar yang aku pakai tu kain lembut.. cam kain satin gitu.. tapi soft sangat.
beli kat ms read lama gak la dulu.. tu pun saiz agak besar.
aku pin kan kat tepi. kalau tak meleret la jawabnya kui kui..

blouse tu plak blouse lama uolls. dah bertahun-tahun dah.
aku pakai blouse tu gi open house rumah shida tahun lepas.
tengah elok lagi, ulang pakai je la. pastu baru perasan aku memang ketandusan baju jalan-jalan la. asyik-asyik beli baju ofis jer. ermm…

beg of coz dari carlo rino. dan wedges dari sembonia 🙂

4 thoughts on “Bilik Ais aka Ice Room

  1. ai blouse beli kat ms read..tapi kene tengok budget lebeh bru beli..sehelai sajokkk dah makan ratus *nangess…tuh lom skirt..jeans bagai..tuh la susah org bersaiz cam ai nie 😉

Comments are closed.