Pulut Kuning Mengiringi Perpisahan Kami

3 different days. 3 different occasions. 1 person.
wah. cam tagline program tv je kan.. he he..

ok, I have been warned not to mention the name of the company where I work in the blog.
so kepada rakan-rakan sekerja ku, ini adalah entry khas buat kak as saja.
dan a little bit about me.
tidak mengandungi apa-apa unsur selain itu.
so please please please jangan ribut ributan dan repot repotan okehh…

kita mulakan dengan hidangan nasi kandar yang mengandungi telur ikan dan udang besar. dibelanja oleh kak as. dimakan di kupang sana.
malangnya, telur ikan itu tidak dimasak betul 🙁

hari yang lain.
farewell untuk kak as.
yes, she’s leaving me. she’s leaving us 🙁 🙁
for better future of coz.
walaupun masih boleh berjumpa-jumpaan, but it wont be the same anymore.
dah tak satu department, dah tak boleh jumpa hari-hari.
dah tak berurusan.
i’m gonna miss her so so much.

kak as bersembunyi di belakang aku.
itu salah satu taktik untuk kelihatan kurus di dalam gambar.
bersembunyi di belakang orang yang sebesar anak gajah.


: : saya memakai blouse baru yang dibeli di first lady : :

kemudian yang lain-lain menyibuk.
semua pun main tipu sebab bergambar senget jadi masing-masing kelihatan kurus walaupun sebenarnya takde la kurus mana pun. heh.


: : hasinah, syirah, naza, kak as, yours truly & amirah : :


: : freestyle : :

di hari kejadian, aku telah diberi satu tanggungjawab baru untuk syarikat.
wah.. sebut syarikat nie, macam syarikat bapak aku plak kan..
aterr.. dah tak dibenarkan sebut nama company dalam blog.
terpaksa la tulis syarikat je. heh.

seorang satu staf dapat ole-ole.
towel 3 helai yang putih suci bersih.

dan arca kaca. arca kaca kata ko normaya.
ntah la apa ke namanya.
tapi bentuk globe. kat dalam siap ada sinaran nama kitorang lagi.
so unik cantik menarik tertarik.

dan tibalah hari perpisahan.
hari terakhir kak as di sini.
walaupun semua pun cam ceria, tapi dalam hati… sob sob sob…
kami kehilangan seorang rakan sekerja yang sangat baik, sporting dan caring.

walaupun kak as nie garang menyinga, selalu pot pet macam mak tiri, tapi beliau lah yang banyak tolong aku lebih-lebih lagi masa penilaian prestasi.
tahun nie apalah plak nasib haku… sob sob….

yo yo o jer sarung handbag tu kan.
walhal aku saja jer sebab minat sangat dengan handbag coach kak as tu.
kak as, sok-sok kalau dah taknak, jual murah-murah kat saya ek.. he he..

pastu cam biasalah, yang lain pun sibuk nak enterframe.

hasinah, shaz, mya, kak as, kak ada & naza.

sham sham. apa kono eh ko jang…

forgot to snap itu pulut kuning.
but u guys pun tau macam mana rupa paras pulut kuning kan.
maybe boleh tukar tajuk entry nie.
carrot cake mengiringi perpisahan kami. heh.

bye kak as. good luck and all the best..
jangan lupa kami di sini…
sob sob sob sob sob……………………………. 🙁 🙁

4 thoughts on “Pulut Kuning Mengiringi Perpisahan Kami

Comments are closed.