Setelah Sekian Lama Tidak BerExercise

lama oiii aku tak exercise. tu yang bila tetiba aku membuat kemunculan kat gym untuk berexercise rasa macam pelik pada diri sendiri.

dan dah lama jugak aku tak pakai oufit sukan nie ok.
kena korek-korek balik mana aku simpan tracksuit.

kasut sukan aku ada 4 pasang oh. diulangi 4 pasang.
sepasang ambross biru muda tu aku dah lanting kat mama.
kerana beliau pun akhir-akhir nie rajin beriadah jugak.

so tinggal 3 pasang. yang nie baru first time aku pakai.
dapat masa masuk KRB dulu, tapi kemudian dikensel tsktsktsk..

aku memilih untuk berlari-larian di threadmill sajork.
tapi lari kejap dah semputttttt…..
so sudahnya tak sampai 25 minit pun. dengan jarak pun tak sampai 2km.
kesian tak? kesiannnnnn kau normaya..

lalu terus terdampar keletihan. adoiyaiiii….
towel kaler pink bercorak garfield. kau memang berangan.

tapi tak boleh nak balik lagi sebab menunggu suami porque ku main badminton pulak. so layann je lah…
nak mandi pun cannot jugak sebab terdapat gangguan bekalan air.

sampai rumah, terus terdampar seperti ikan paus terdampar di tepian pantai.
sengal-sengal satu badan.
itu la bahana nya kalau jarang bersenam.
lu tanggung la sendiri. heh.

10 thoughts on “Setelah Sekian Lama Tidak BerExercise

  1. apa kata pasnih ko hangkat besi lak nyah, pasti tak mengah. Pastu kalo ada org bikin hal ngan ko buleh je ko bagik satu penumbuk besi pada nya.

    • menariks idea tu. tak yah citer byk nk pot pet itu ini dlm blog ke, fb ke. terus kasik penumbuk sulung

Comments are closed.