Bukit Fraser Part 2

DSCN9398

pagi tu bangun awal tak berapa nak awal, tapi awal jugak lah.
harus menikmati kedinginan pagi yang begitu mengujakan.
sejuk menyocok nyocok ke tulang sumsum kekdahnya.
banyak gambar kami snap berdua, tapi tak sesuai nak dipaparkan di sini.
sebelum kena maki dengan encik z, baik tak payah taruk.
so korang hadap je la muka aku yoo..

ok ok amik nie satu gambar dengan dia.
takut kang korang lupa lak rupa paras laki aku macam mana.
terus kena caras. tak rela okkkk.
ceh, kau ingat laki ko kacak ke nak ada orang caras? hek.

DSCN9403

tiba-tiba merasa gambar di bawah seperti gambar tahun 70an.
feel feel sharifah aini menyanyi lagu seiring sejalan dikelilingi bunga.

DSCN9404

lepas feel feel sharifah aini, encik z dera aku suruh melompat.
nie kau nampak 3 keping je. yang sebenar-benarnya berkeping-keping okkk.
siap paksa-paksa aku lompat banyak kali. apakahh???
sampai semput-semput ok. dush dushh..

DSCN9411

DSCN9413

DSCN9414

lepas penat melompat, dia suruh aku feel feel ayu plak.
ko ingat ko meletup letak shawl atas kepala? podahh..

DSCN9417

dah lepas berposing-posing tu, kami terus je cekidaut.
cekidaut konon. tak kelakar ok. check out.
lalu terus bersiar-siar di kawasan keliling.

oh yer, ni sebenarnya kali ke 3 aku sampai kat bukit fraser nie.
yang paling baru rasanya dalam 2 tahun lepas.
so masih segar dalam ingatan la tempat-tempat yang dilawati.
idok ler kejakunan melampau nak bergambar sana sini.
cuba kalau first time pergi, atau dah lama tak pergi…
ha lapanploh ratus gambar nak disnap. tepi jamban pun jadik.
dasarrrrrrr…

kami berjalan-jalan ke tempat kuda.
dulu dedua pun dah pernah naik kuda kat sini, so tak perleww ler nak naik lagi.

DSCN9420

DSCN9422

lepas tu pergi berposing-posing di tengah bandaraya.
ceh bandaraya. di tengah-tengah pekan lerr..

DSCN9426

DSCN9428

paling penting, kalau kau datang frasers hill nie, jangan lupa bergambar di jam ini. jam ini adalah mercu tanda frasers hill.
kalau kau tak bergambar di sini, seumpama kau pergi paris tapi tidak bergambar di eiffel tower.
seumpama makan french fries takde sos cili. begitulah.

DSCN9430

pukul 2 petang camtu kami pun bergerak turun…

27 thoughts on “Bukit Fraser Part 2

  1. amboi bestnyer pegi ber”honeymoon” kan,
    wanie dah lama x pegi sana,
    last pegi masa umur wanie 3 tahun ok,
    hihihihi…

    a’ah lah,
    dah mcm Tok Pah plak gambar yg atas tue,
    mcm gambar dolu2 kan
    .-= cik wanie´s last blog ..Kek vs Pulut Kuning… =-.

    • wah masa umur 3 tahun awk pegi? lama gila tu..
      ajak la mama pergi..
      haa.. sempena bdae awk ke nanti.. 🙂

  2. hamboihhh.. cantiknya tempat ni… teringinnya aku nak pergi…tapi aku tadak resort company di atas tu……

  3. satu kerugian kalau tk bergambar kt jam tengah2 dunia tuh..tak ada makna gie fraser hill gitu. Pemandangannya adalah cantek sekali sesuai untuk org berkasih sayang..wahhh gitu..haha..pe2 pun gambar yg feel feel ayu tuh dah ada seiras pelakon sherie merlis plak.. 😉
    .-= Nur´s last blog ..Suka suki hati ko ye….hangin tui aku! =-.

Comments are closed.