Sweet Potato

Clip047

korang pernah makan sweet potato ni tak?
aku tak tau la kat tempat lain ada jual ke tak.
yang memang sokmo aku nampak ialah kat jaya jusco la.
dan memang udah lama kepingin niat mau try rasa ini sweet potato.

masa outing bersama keluarga ke jusco equine hari tu, aku pun membelinya.
harga dipaparkan ialah RM1.80 per 100 gram.
ada cam 2 jenis. satu warna kuning satu warna ungu.
so ketamakan melanda. lalu aku beli 2 ketul.
dan setelah dikira, menjadi RM7.20.

bila aku bagitau mama harga tu, apa lagi berteriak la itu makcik.
apa ke he mahal nauu?? kat pasar malam selonggok boleh beli. baru berapa jer.
katanya kan…
ni lain la ma. sweet potato. manisss..
takde maknanya kata mama. hik hik…

Clip046

so hati sudah tidak mau sabar maaaa.
masuk dalam myavi, terus bukak dan mau dimakan…

DSCN9091

DSCN9092

tapi kan uolls. bagi tekak second hand aku nie, takleh terima la…
bau dia je dah buat aku rasa nak uwekk uwekkk…
terus pening. mengapalahhhh???

tapi ernie kata, ex Lady J macam kitorang nie, bila dah nikah lain, memang akan ada penyakit loya nak muntah segala nie. perubahan hormon katanya. yer meh?

tapi yang pasti, aku memang namooo dah beli sweet potato nie.
tak boleh masyukkkkkkkkk….

DSCN9093

8 thoughts on “Sweet Potato

Comments are closed.