Handphone Ku Udah Kedaung

DSCN8867

peristiwa ini terjadi kira-kira 2 bulan yang lalu.
di mana handphone aku mengalami kecacatan separa.
kau ingat orang je boleh jadi OKU.
handphone pun boleh tau.

masa tu kakred la dok sms-sms, tapi aku tak reply.
apa lagi, dia call aku, harus kena tarbiah.
aku tak salah kak. memang sms ko tak masuk-masuk. sob sob.

so aku sudah saspek di situ.
sms yang aku send akan dihantar lewat beberapa jam, kadangkala lebih sehari.
begitu juga dengan sms yang orang hantar.
tak masuk-masuk sampai 2,3 hari. gila kah?
ingatkan kot celcom ada problem ke.
tapi orang lain ok je…. so aku saspek handphone aku tu la kot.

dan klimaksnya adalah peristiwa di mana masa aku balik TLJ hari tu.
si payiet sms aku siang, tengah hari gitu.
sms berbunyi begini ‘nyah, call aku balik’
nak jadi cerita, sms tu aku terima pukul 11.30 malam gitu.
aku baca, lalu aku terus call dia.

haruslah kena cerca kaw kaw.
dah la mamat tu sudah tidur. lagi la dia harokkan aku.
sob sob sob.. napa la dunia begitu kejam.
bukan salah akuuuu… salah handphone tu.

lalu aku pun mengadukan hal ini kepada kaktin.
sebagai seorang kakak tiri yang begitu prihatin, beliau telah memberikan aku sebuah handphone. on loan katanya.
esok esok bila aku dah beli handphone lain, pulang ler balik.
walaupun idok ler tau bila aku nak beli handphone lain kan.
aterrr… kemiskinan tegar.

selepas bertimbang tara, aku decide mau beli sajork handphone itu dari kaktin. dengan harga yang berbaloi baloi.

so korang, nggak perleww lagi risau sms sampai ke idak.
insyaAllah, sms kamu akan dijawab dalam masa 24jam. hiks..

17 thoughts on “Handphone Ku Udah Kedaung

Comments are closed.