#NormayaTurns39 – Nia, Muaz & Mommy @ Precint 5

Berjanji-janji nak jumpa lepas Ernie Zuraida balik dari Mesir, dok la bertangguh-tangguh.
Berwhatsapp je la dengan Geng Mak Jemah gitu gini.
Last-last dapat la tarikhnya 28 Januari hari Ahad.
Plan nak minum petang ramai-ramai sambil potluck gitulah, kat Precint 5 Putrajaya, rumah Ernie.
Saya beli kek Secret Recipe saja.
Saja suka-suka nak potong kek bertiga dengan Nia & Muaz.
Depa pun sama macam saya, bayi kelahiran Januari gitu.

Ernie goreng bihun dengan nuggets.
Plus cili kicap yang pedas meletup.
Pijah bawak buah-buahan.


: : Berjangguit menunggu Nida dan bubur gandumnya : :

Nyanyi-nyanyi lagu birthday pastu potong kek sesama.
Seronok la tengok budak-budak happy kan.

Tujuan asal nak jumpa-jumpa ni sebab nak pas kan barang-barang sebenarnya.
Ernie beli tupperware kat Nida. Nida kirim Corelle kat Ernie.
Saya nak bagi segala mak nenek ole-ole pada Nida. Tu yang macam jom je la jumpa satu tempat.
Tapi barang Mariah tak dapat lah nak disampaikan.
Makcik tu nun jauh di Penang sana.
Seperti hashtag Pijah kat instagram #wewishuareheremariah
Gitu hashtag kan…

Depa ni semua kawan-kawan masa saya kat Politeknik PD.
Kenal dari umur 18 tahun. 20 tahun lebih dah berkawan.
Dulu-dulu takde social media segala, so macam on off tenggelam timbul jugaklah.
Sekarang dengan kecanggihan teknologi, boleh la berhubung-hubung selalu walaupun jarang jumpa
Plan nak cecuti sesama ada dalam kepala, tapi nak merealisasikan tu kena ada rancangan jangka masa panjang hehe.
InsyaAllah, semoga diperkenankan dan dipermudahkan. Amin.

Thank you girls for the hospitality and food.
Nanti kita potluck kat rumah Normaya pulak k.

Lepas Maghrib, singgah rumah Pae. Super super junior Politeknik PD gak.
Singgah sebab nak ambik barang kiriman dari New York sana, hadiah dari Ayu.
Sesambil dapat melawat baby Ell yang dah seketul besar, baru la Mommy dapat jumpa ha.
Sian ia demam. Cepat sembuh sayang.
Lupa pulak nak ambik gambar dengan Amara, kakaknya.

: : Ellysha Luthfia. Nanti datang rumah Mommy k? : :