Blog Maya Dot Com

Sanrio Hello Kitty Town – Thomas Town

Kat tingkat 3 ialah Thomas Town. Ada macam-macam rides dan jua tempat makan. Kami lunch kat tingkat 3 ni. Pilihan makanan tak banyak tapi sokayy lah kita makan aje apa adanya. : : Dua beranak main kereta langgar : : : : Bas belakang tu pun Yaya naik. Crazy bus namanya. Sian : : : : Budak-budak boleh main dan mewarna/melukis kat dalam nun : : : : Main gelongsor macam budak-budak. Tapi masa ni sekolah rendah lagi. OK dimaafkan…

    Sanrio Hello Kitty Town – Meet and Greet

    Saya gabungkan Meet and Great dari 2 Floor ya. First floor yang Hello Kitty Town tu. Dan 2nd Floor yang Meet Our Other Characters. Kena sentiasa alert dengan jadual. : : Bad Badtz Maru : : : : Pingu! : : : : Ni la satu-satunya character yang Encik Z mintak saya snapkan gambar. Peminat Pingu ke bang? : : : : Teruja tengok Bob the Builder!! Besarnya awok! : : : : Hai Bob! :: : : Angelina Ballerina.…

      Sanrio Hello Kitty Town

      Alang-alang dah sampai JB, jadi marilah kita selitkan satu lagi aktiviti di sini. Iaitu Hello Kitty Town! Dah tau lama gak la tempat ni, cumanya tu la semata-mata nak datang tak de daya la kan. Ni dah kebetulan ada program kat JB, so kita zasss. Lagipun sementara Yaya kecik lagi ni, ok la dia nak enjoy. Esok dah besar panjang, mesti dia pun tak kuasa dah nak pergi tempat budak-budak ni kan. Hello Kitty Town letaknya di Puteri Harbour. Dan…

        Kacang Pool Haji

        Pukul 11 pagi check out dari Tune Hotel. Panas sesungguh, tu yang bergambar mata memasing mengecik je. Salah satu tempat makan yang terkenal kat JB ni ialah Kacang Pool Haji. Kacang pool ni memang favourite saya. So wajiblah mencuba. On waze dan sap sap soii sudah sampai. : : Menu : : Kami order roti bakar, mee rebus, kacang pool kambing 2, kacang pool daging 1. Ada insiden sikit jadi kat sini. Taktau la makcik yang ambik order tu salah…

          Legoland Part IV

          Tarikan baru di Legoland Johor ni ialah Ninja Go Ride. Haruslah kami tidak melepaskan peluang nak mencubanya. Tapi nangis kena q dekat 45 minit huhu. Ride ia cute la. Nanti kena hapuskan pihak lawan gitu. Ada butang kat depan kena tembak-tembak. Baru nak naik sheh menembak setiba-tiba terhenti pulak. Lama jugak la sampai la ada announcement kata menghadapi masalah teknikal. Datang la 2 orang staff lelaki tolong kitorang keluar dari situ. Dah la q lama, rosak pula. Sentap akak dik.…

            Legoland Part III

            Sambung jalan dalam Miniland. Masa first time pergi dulu dah snap banyak gambar dalam ni. So kali ni kita snap ala kadar je la yer. : : Tengok Taj Mahal ni terus nervous uolls. Bila nak start update cerita India ni ntah lah. Scroll gambar terus rasa nak nangis : : : : Karaweik Yangon, Myanmar. Teringat saya pakai bedak Thanaka kat sana sampai ada pelancong Jepun ajak bergambar hehe : : : : Wat Arun, Thailand. Haihh bila nak…

              Legoland Part II

              Dua beranak nak naik rides ni. Apa ke namanya. Project X kot tak silap. Mommy tunggu bawah je la yer. Nasib la dedua jenis kepala suka nak naik rides bagai ni. So ada la geng. : : Staf Legoland ni beria nak tunjuk eksperimentasi robot ni ha. Layankan aje : : : : Masuk dalam ni tengok benda kecik-kecik : : : : Encik Z kata macam tuan serigala : : Saya naik roller coaster yang bawah ni. Menjerit jerit…

                Legoland Part I

                Legoland Part I

                Legoland ada buat kuiz untuk staff. Encik Z ambik la 2 borang penyertaan untuk dia dan Yaya. Memang suka betul Yaya nak jawab soalan-soalan ni. Nanti besar boleh masuk Treasure Hunt ya sayang. : : 2 beranak jalan laju nak cari jawapan. Mommy jugak tertinggal di belakang : : : : Gigih! : : : : Berbincang. Tapi tetap la masing-masing bertelagah jawapan : : Bulan 12 kan, so tema nya memang Krismas je lah. Pokok krismas, salji segala. Ada…

                  AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

                  AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

                  Macam biasa setiap 2 tahun akan ada Family Day kat tempat kerja saya ni. Family Day ni pulak terbahagi ikut sektor. Makanya saya dan Encik Z bernasib baik la sebab kami sektor berlainan. So boleh pergi Family Day 2 kali. Hashtaguntunglaa.. Kalau sektor saya buat kat Sunway Lagoon, sektor Encik Z ni buat nun di Legoland sana. Memula tu macam kusut jugak laa sebab jauh kan. Tapi nasib la buat masa cuti sekolah, boleh la angkut anak dara I tu.…

                    #MayaTurns38 : Surga Yang Tak DiRindukan 2

                    Hujung bulan Februari macam biasa balik Taiping. Rutin bulanan. Filem Surga Yang Tak diRindukan 2 kan tengah main kat pawagam. So lets lah nonton 3 beranak. Saya dah nonton yang first, so senanglah nak faham yang nombor 2 ni. Saya rasa yang first lagi sedih kot? Sebab pengorbanan Mei Rose tu kan. Yang masa Mei Rose pergi naik train tu. Oh so sad. Yang second ni bagi saya tak sedih sangat sebab perpisahan kerana kematian. Semua orang akan mati kan.…

                      CNY Celebration

                      15 Februari hari tu ada CNY celebration kat office. Seperti kebiasaan, berlangsung di Lanai sana. Biasanya kalau ada acara makan-makan ceni, saya selalu pergi lewat. Tapi tahun ni rasa macam nak pergi awal pulak, nak tengok performance. Setelah mendapat pelepasan dari Kak As, maka pukul 12 tengah hari berdesup lah ke Lanai sana. Tahun ni takde table dalam MPH. Konsep makan ala-ala cocktail gitu. : : Lama tak jumpa Apau. Siapa yang baca blog saya lama-lama dulu tau la saya…

                        Karnival Kewangan 2017

                        Awal tahun hari tu ada Karnival Kewangan bertempat di PWTC sana. Rasa macam julung-julung kali jugak diadakan ni. Lepas dapat permission dari Kak As, saya pun pergilah ke sana dengan KakTin dan Intan. Ramai la kawan-kawan office yang terlibat secara langsung dengan event ni. Terjumpa lalu say hai hai dan bye bye gitulah. Pusing-pusing dan baca info. Lepas tu ada mini games. Lepas tu duduk depan main stage tengok artis hehe. : : Naza aka Warda : : : :…

                          Page 5 of 242« First...34567...1020...Last »