Meeting, Wedding & Dukun

7 April hari Sabtu, pagi-pagi Encik Z dah hantar saya pergi MGS sebab ada Meeting PIBG.
Kali ni dengan semua Pengetua, PK, Cikgu-cikgu dan Ibu Bapa.
Nasib baik ada breakfast, kalau tak mau kelaparan. Mau taknya, pukul 7 pagi dah keluar rumah. Mana sempatnya nak breakfast memana.
Patut meeting start pukul 8, tapi gedebak gedebuk pukul 8.30 pagi baru mula.
Pong pang gedebak gedebuk jugak, pukul 12.40 tengah hari baru habis.
Banyak isu berbangkit tu yang lama tu.
Tapi bestlah MGS ni, macam-macam aktiviti dan program depa buat.

Balik rumah siap-siap terus gerak ke Bangi pulak.
Nak attend wedding anak kepada Abang Sly, ex officemate saya kat Hotel Bangi-Putrajaya. Gambar pengantin takde, kita bergambar dengan mak ayah pengantin lelaki je lah. Tahniah Abang Sly & Kak Lena terima menantu 🙂

: : Sempat selfie dengan Liyana je sebab yang lain-lain ramai datang awal : :

Ajak Encik Z nonton Dukun, dia ok jer so ke Alamanda lah kami.
Tengok show pukul 4.50 petang. Biasa-biasa aje kot Dukun ni. Nak kata best sangat pun tak, tapi takdelah tak best. Kalau tayang 12 tahun dulu maybe la gempak sebab tengah hot cerita Mona Fandey kan.
Tapi kalau korang tak tau kes Mona Fandey pun, akan faham je jalan cerita Dukun ni sebab straight forward saja.
Moral, jangan minta selain kepada Allah SWT.
Setiap apa perbuatan kita, ada harga yang perlu dibayar. Gitu…

3 Budak Gemok

Asal ada makanan viral je, Normaya pun sibuklah nak jugak cecuba try. Kali ni ialah Nasi + Ayam Kicap + Sambal Power by 3 Budak Gemok.
Depa meniaga tepi jalan je dekat Seksyen 10, Wangsa Maju.
Gerai depa betul-betul depan Garsa Kitchen.

Ada sehari tu hari Sabtu, Yaya ada program kat sekolah.
Lepas ambik dia, pergi Melawati collect Magnetic Pin dUCks kat personal shopper.
Then terus lah pergi. Masa tu dalam pukul 12, nasib baik dah bukak.
Sebab ikutkan 12.30 waktu operasinya.
Lepas saya dengan Yaya q, hah bertambah ramai dah start q.


: : Kat sebelah gerai depa ada orang jual air lemon. Kita beli lah 2 cawan untuk dipasangkan dengan nasi nanti : :

Basically ia adalah nasi putih dan ayam ala-ala masak kicap.
Tapi bagi saya bukanlah masak kicap sangat, sebab ia kering. Macam ayam masak bali.
Pastu ada hirisan timun, dan yang memviralkan lagi nasi 3 budak gemok ini ialah sambal gesek ia yang pedas berapi. Tapi sedap lah. Cuma tak boleh makan banyak.
Terbakor bibir hehe.

Lepas walk in kat Wangsa Maju tu, saya paksarela geng Kita-Kita Aje untuk rasa sama.
Kumpul-kumpul order dan beli lah beramai-ramai. Ramai yang kata suka dan sedap.
Kali ke 3 repeat order lepas balik dari Phuket. Tapau sekali bawak balik untuk Yaya. Dia pun suka.
Sekarang ni HQ depa tak menang tangan dah nak ambik order direct, so diorang lantik agent mengikut kawasan.
Kawan-kawan office, kalau nak order boleh pergi ke IG @agent_3bg_bangsar , k?