Blog Maya Dot Com

Pattaya, Thailand : Lunch, Masaj & Dinner

On the way nak ke Mini Siam tu tadi saya memang ada ternampak ada kedai makan halal. So lepas keluar je dari Mini Siam saya pun bagitau la Mr Nat tu. “We want to eat. I saw halal restaurant just now. You u-turn” “Go back?” “No, u-turn, u-turn” “Ok ok go back” Yang saya ingatkan dia nak go back hotel. Rupanya go back tu u-turn la cuma memasing silap pemahaman. Lepas u-turn tu haaa ‘there there the restaurant’ Matiklah cakap…

    Pattaya, Thailand : Mini Siam

    Sepatutnya destinasi kedua hari ini ialah The Bottle Museum. Berbekalkan segugus alamat di tangan, Mr Nat pun drive lah mencari di manakah lokasi The Bottle Museum ni. Sampai-sampai tengok eh macam kilang kayu ke perabot camtu lah. Ikut address betul dah tu. Lalu Mr Nat pun turunlah bertanyakan orang sana sini. Masuk-masuk kereta “No hep no hep” Dah apa pulak no hep ni. Berbekalkan skill komunikasi kakak yang tak seberapa ni, try lah translate. “Don’t have?” Ya ‘no hep no…

      Pattaya, Thailand : The Sanctuary of Truth

      Good Morning Pattaya! : : Kita mulakan hari ini dengan breakfast kenyang-kenyang. First time tengok waktu breakfast sampai pukul 12 tengah hari : : : : Tempatnya luas. Makanan agak limited. Lebih limited lagi untuk kita yang beragama Islam ini : : : : Salad, buah dan telur dadar : : : : Roti bakar ni saya seludup keluar : : Untuk pergerakan kami selama 2 hari full kat Pattaya ni, kami sewa kenderaan berserta dengan pemandunya sekali. Bayaran THB3000…

        Pattaya, Thailand : Alcazar Cabaret Show

        Tempat-tempat yang nak dikunjungi kat Pattaya ni saya yang google. Lepas tu finalized kan mana yang paling menarik lalu inform pada Masy. Saya susun ikut hari dan kemudian Masy la yang uruskan segala pembelian entrance fee. Yang Alcazar Cabaret Show ni kawan ia yang suggestkan. Katanya wajib nonton. So ia ia lah. Harga tiket USD13.50. Show start pukul 9.30 malam. Pukul 9 malam kami start menapak pepelan ke tempat kejadian. Jalan kaki dalam 10 minit gitulah. : : Wujud sejak…

          Pattaya, Thailand : Sawadeekap!

          Kisahnya pergi Pattaya ni sebab dah taktau nak pergi mana dengan Masy. Dah 3 tahun berturut-turut kami travel sesama. Memula 2014 pergi Labuan (sekali dengan arwah Rai & Deyana). Pastu 2014 pergi Chiang Mai Chiang Rai. Tahun lepas kami pergi Macau. So konon nak jugak la travel tahun ni berdua. Kekdahnya bajet ciput, tapi nak jalan jugak. Tu yang last-last terpacul Pattaya tu. Tapi saya dah awaskan Masy yang saya taknak buat aktiviti laut pulau bagai. I is don’t want.…

            Ain Leaving On A Jet Plane

            Ceritanya 21 Julai tu keluar lunch dengan Kak Gee, Kak Lin & Ain. Pegi Sunway Putra Mall. Time tu masing-masing tengah sengkek la belum gaji kan. Kak Lin dah awaskan semua kata jangan makan mahal-mahal yer. Tiba-tiba Kak Gee bersuara kata ‘Takpe, kali ni Kak Gee belanja” Wah rezeki sangat la kan. Terus saya bagi cadangan apa kata kita buat ala-ala Farewell untuk Ain. 4 orang semua take turn belanja. Cadangan dipersetujui. So yeah. Farewell part 1 ni kami lunch…

              Selamat Bersara Kak As

              Hari yang ditakuti tiba jua. Hari terakhir Kak As bertugasan di B**. 21 Julai 2017. Oleh sebab dah tak boleh buat makan-makan kat department lagi, jadinya kami settle dengan sandwich home made dan beli goreng pisang sikit dari cafe. Macam biasa Azman bancuh air. Sekalian sambutan 2nd quarter birthday, saya order kek dari @pavlovakekkuzi . Untuk Kak As, seketul pavlova dan belon happy birthday. Kami deko simple-simple je. Pukul 4 petang camtu start lah majlisnya. Sebab nak bagi ngam-ngam habis…

                Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Perpisahan Terasing

                : : Sian KakWan iPhone ia rosak. Snap gambar semua blur : : Lepas performance Mulanya Di Sini tu, ada ditayangkan slide show gambar-gambar Kak As sepanjang beliau di RSA. Background lagu Perpisahan Terasing – KRU. Sedih kot huhu. Lepas tu pulak diikuti dengan video ucapan perpisahan dari staf RSA untuk Kak As. Sayalah yang bertonggengjawab merakam ucapan depa semua ni. Macam-macam karenah. Urut dada dibuatnya. Tapi enjoy la dan rasa puas dapat buat. Simple simple je tapi yang penting…

                  Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Mulanya Di Sini

                  Bersempena dengan hari persaraan Kak As pada 21 Julai 2017, maka wajiblah kita organize majlis untuk beliau. Persediaan 2,3 bulan jugaklah. Nak set date, survey tempat, site visit, beli bunga, beli hadiah dan lain-lain lagi. Saya selaku salah seorang committee K’RISMA wajiblah terlibat secara langsung. Hari kejadian adalah pada 19 Julai 2017, 2 hari sebelum Kak As mengucapkan selamat tinggal kepada B**. Lokasi pulak adalah di D’Saji Nelayan, Titiwangsa. Pagi-pagi alam saya, Kak Aida & Abang Mohd Noor dah gerak…

                    Wedding Anak Kawan-Kawan

                    Kisah di hari Sabtu, 12 Ogos 2017. Ada 2 jemputan kenduri kahwin. Mula-mula pergi wedding anak Kak Zuid kat Bizmilla Insya Wedding hall kat Metro Pudu sana. First time saya sampai area ni. Masuk-masuk dalam tengok lawanya pelamin dan dekorasi. Pastel kaler cream gitu. : : #OOTD jubah @byfatinsuhana . Shawl @cintascarf : : : : Kakak Ostajah, Encik Z, PQQ, Sham, Azman, Kak Zie, Damia & Khayra : : Tak lama lepas tu Emli, Elmy & Aali sampai. Geramnya…

                      Borak Borak

                      Assalammualaikum semua.. Kita break kejap lah yer dari entry yer. Dah lama tak buat entry sembang menyembang dan luahan perasaan. Bukan taknak, tapi sebab mengejarkan segala cerita yang nak diupdate, takde ruang dah nak buat entry borak-borak ni. How’s life? Life saya sama je, macam biasa. Both personal dan official. Dah sebulan Kak As bersara, saya pun dah dapat boss baru. Perempuan jugak. Saya panggil Kak Zila. Muka macam garang, tapi so far so good lah, baik je. Cuma kadang-kadang…

                        Atie Turns 32 @ le Petit Dotty’s

                        Plan nak keluar breakfast ramai-ramai ni dah lama disuarakan. Tapi biasalah kan, gitu gini kekangan tanggungjawab masing-masing, so asyik postpone je. Kebetulan 19 Ogos hari tu birthday Atie. Syikin ajak jugak-jugak breakfast sesama, so marilah siapa-siapa yang ada, bak kata Kaka, biarku jalan dulu, puas ku tunggu, puas ku tungguuu, biarku jalan duluuu. Sebulat suara nak pergi breakfast kat le Petit Dotty’s di Platinum Park, Persiaran KLCC sana. Nasib lah saya tengok alamat dulu. Ingatkan dalam Suria KLCC, rupanya kat…

                          Page 5 of 270« First...34567...1020...Last »