Blog Maya Dot Com

Pertandingan Mendesign T-Shirt

Pihak SNS ANGGUN akan mengadakan pertandingan mendesign t-shirt utk krew SNS ANGGUN…. Syarat2 pertandingan: Terbuka kepada blogger,bukan blogger,pembaca setia CintaWanie @ bukan pembaca setia CintaWanie.. Konsep, idea dan kreativiti anda,tetapi hendaklah ada perkataan ~”TEAM SNS ANGGUN” ~laman web SNS ANGGUN ~no telefon SNS ANGGUN (blh rujuk DISINI) rekaan hendaklah dihantar ke email Cik Wanie di cintawanie@gmail.com…. Hadiah misteri akn menanti anda…Jadi cepat…. Tarikh tutup utk pertandingan ini ialah pada 13hb Mac 2010…. entry nie saya copy paste dari blog cintawanie.…

    Air Mata Kucing Petaling Street

    korang penggemar minuman air mata kucing? setakat manakah ketegaran korang? dan adakah korang pernah minum air mata kucing di petaling street sana? dulu kan. duluuuu lama duluuu la waktu muda remaja trang tang, aku selalu gak gi minum air mata kucing kat petaling street sana. setappp… freshhhh… tapi aku ingat kawan aku si ita tu beria benar tak bagi aku beli air kat situ tau. ada la dulu waktu dia belum kawin, kitorang gi petaling street sana. bila aku nak…

      Sup Lidah Dorai Yang Udah Naik Harga

      hari tu aku pergi makan sup lidah kat dorai sana. tak ingat la hari apa. isnin kot. ke selasa? ntah. selalu kan pepetang mesti hujan kan, tapi sebab hari tu cuaca cerah. tu yang aku ajak encik z gi dorai. cam lamanyaaaaaa tak makan sup lidah. kat belah belakang gerai dorai tu ada construction la uolls. gerai dorang pun dah ke belah depan sikit. takut jugak esok-esok bangunan tinggi naik, kang pupus plak gerai dorai ni. hu hu. lepas makan,…

        Niyang Rapik yang ada 6 orang jejaka hot

        hari khamis lepas aku gi nonton movie. filem niyang rapik. gi nonton di sunway pyramid sana. aku beli tiket yang couple seat. first time nih. syiokkkkk. sebab kau boleh duduk rapat-rapat dengan suami kau. boleh peluk-peluk lalu sandar di bahu kemudian di dada. awwwww…. ok aksi ini adalah tidak molek di lakukan di hadapan masyarakat yer. walaupon ko suami isteri yang sah ke hapa, tapi perleww ke ko nak buat aksi manja lara depan orang ramai kan? ko hengat ko…

          12 : Perjalanan Pulang Ke Hanoi

          on the way balik ke hanoi tu, ada gak la kami laki bini tertidur kejap-kejap. sebab hari hujan, jalan pun licin. kereta motor dok tin tin pon pon, so perjalanan cam agak sangkut-sangkut la… dekat 4 jam jugak baru sampai hanoi. campur dengan kitorang stop kejap kat mana ntah. tapi cam kawasan buat pasu tembikar segala. termasuk la dolphin dan singa di bawah. pun buatan maknosia. boleh kata ini memang kilang dia la. so kasik masuk singgah. aku yang mengkagum…

            11 : Bye-Bye Halong Bay

            lompat balik naik atas bot. masa ni cuaca makinnnn sejuk dan makin bermendung. bermendung katanya. heh. cam syahdu dan tenang gitu laaa… so sambung balik menikmati keindahan halong bay. lalu nampak bot ini. meniaga buah-buahan. cam meriah je kaler-kaler buah-buahan ni kan.. masa kat jeti tadi, aku beli jagung rebus. elok benau la. sebab masa nie perut dah kelaparan. dah nak dekat kul 12 rasanya. so alas perut makan jagung rebus dulu sementara tunggu lunch. oh yer, kalau korang taknak…

              10 : Thien Cung Cave & Dau Go Caves

              ok mari kita sambung episod ke 10 cuti-cuti honeymoon saya dan husband ke hanoi, vietnam sana. sila jugak berdoa supaya episod seterusnya tidak akan bersambung tahun depan. gigil-gigil jari nak upload gambar dengan taip cerita dowww… tapi kalau ikut kan memang dah nak dekat habis pun. but tatapp jugak tak habis-habis. cena? ok berhenti membebel normaya. sila update sekarang jugak. sambungan dari entry atas bot private kami tu. akhirnya bot sudah berhenti di tepian jeti sebab aktiviti seterusnya adalah memasuki…

                Mango Chili Simply Thai

                dari banting kami terus shoot ke ikea sana. kali nie memang dah tekad, apa nak jadi pun jadi lah. tatapp jugak kena beli satu tempat khas untuk letak pinggan mangkuk. tapi yang simple je la pun guna voucher ikea yang officemate encik z bagi. ok dah selesai semua, kami ke wangsa walk mall pulak. oh yer, kat sini bowling dah bukak. karaoke pun dah. cuma wayang je belum. sok bila dah bukak, lagi meriah uolls la nampaknya. lepas jalan-jalan, harus…

                  Membanting Tulang ke Banting

                  hari sabtu gi banting sana. ke wedding pida & husbandnya incik asri. wajib pegi sebab pida ni la yang pinjamkan alas dulang masa aku bertunang dulu. kalau tak sebab dia, harus aku alas guna suratkhabar je dulang tu. heh. perjalananan aku rasa jam jauhhhhh terlampau. aku tidur, bangun, tidur… tak gak sampai-sampai. dah la dengan pening meloya nya. aku saspek mungkin sebab lapar jugak kot. lepas satu jam 45 minit, baru la sampai ke banting sinun. aku tak ingat la…

                    Seumpama…. Rama-Rama

                    pagi semalam pagi-pagi masa nak pergi kerja, aku nampak ada rama-rama sedang elok bertenggek kat depan pintu lif. rama-rama nie besarrr… dan cantik. dia duduk diam kejung je kat situ. bila pintu lif terbukak, dia macam terkejut. nasib baik dia bijak. terus dia terbang. kalau tak terbang, harus terpenyek kat situ. orang kata, kalau rama-rama masuk rumah maknanya ada tetamu nak datang berkunjung. ek? tapi kalau rama-rama takat berhenti kat depan pintu lif saja. maksudnya apa ya? ermm… Be Sociable,…

                      Shida, Ara & Dhia

                      balik dari wedding kak wanie, aku terus zass ke jusco wangsa maju. sudah janji nak berdating dengan puan shida shidot. kesian dia dah tunggu lama, terpacak depan johnnys. dulu dating dengan dia pun lama gak dia tunggu aku. aterrr… ko nya timing tak ngam soi la babe. asal aku nak gi wedding jer, asal tu la ko ajak berdating kan. terus makan kat johnnys sambil pot pet gossip itu ini. punya leka berborak sampai terlupa ada 2 biji telur yang…

                        Garden Wedding

                        20.02.2010.  nice date huh? dan aku saspek kerana date yang nice itu lah yang membuatkan kak wani memilihnya untuk dijadikan hari pernikahan beliau. *tetiba aku rasa pening dengan ayat sendiri, cena? so di tengah hari yang rembang pada date yang nice tu, aku pun menuju ke tempat kejadian sana. dan yang lebih spesel, wedding tidak dibuat di rumah mau pun di dewan. tapi di taman. garden wedding uolls. janji dengan kaklong pukul 1.30 tengah hari nak ada sana. nak tengok…

                          Melepaskan Batuk Di Tepi Tangga

                          salam anak-anak, korang buat apa cuti 3 hari nie? adakah pergi bercuti atau pun lepak-lepak saja di rumah? aku semalam gi wedding pida kat banting. jumaat duduk rumah. hari nie pun duduk rumah jugak. aku pening la. kepala rasa cam pusingggg jer. pastu otw gi banting semalam pun aku muntah. meloyaaaa je rasa. tak sukerrrr laa… hu hu.. nie pun aku menaip sambil baring atas katil. dunia terasa gelap gelita bila berdiri. adakah aku dimandrem orang? tetiba kan. ok la…

                            Page 222 of 244« First...1020...220221222223224...230240...Last »