Blog Maya Dot Com

Tag Puasa

bulan-bulan puasa pun kena tag kan. zasss je lah. aku ditag oleh dak nakey @ ana. 5 Perkara Yang Anda Suke Tentang Bulan Puasa:- * muhasabah diri dan mencuba untuk menjadi insan yang lebih baik * dapat kad raya he he he * suasana meriah di shopping mall dengan jualan murah yang haibatt * puasa. jadi boleh kurus * dapat dengar lagu raya lalu feel feel sudah hari raya 5 Perkara Yang Best Masa Bulan Puasa:- (bukan suka dan best…

    Sama Tapi Tak Serupa

    amaran : sila abaikan dagu aku yang berlapis-lapis dan rambut aku yang kejung keras tu. heh. kekdahnya hari jumaat lepas aku dengan kaktin terpakai baju ala-ala se tema plak. walhal sebenarnya takde la sama nauu pun. tapi mungkin sebab tona warna dan material kain yang sama. tu yang nampak ala-ala sama gittew. tapi perchayalah, tiada sebarang perjanjian sehidup semati pun nak pakai sesama. jumaat lepas lunch time, kitorang gi the curve. gigih kan. jenjalan cuci-cuci mata. jalan pun pelan pelan…

      ………………………..

      sejak akhir-akhir nie, aku banyak sangat fikir. tak tau la kenapa. fikir pasal macam-macam. tak payah la tulis kat sini. kang tak pasal-pasal korang kena fikir jugak macam aku. lepas tu emosi aku pun tak berapa nak stabil. kadang-kadang rasa happy, kadang-kadang rasa sedih sangat-sangat. pendek katanya memang agak bercelaru lah. ermm.. tapi ramai readers pun tak suka nak baca blog yang sedih-sedih ye tak. teringat jugak dulu pihak lawan kata aku nie pelakon hebat sebab berdrama air mata bagai.…

        Susu Selamat Malam

        kelmarin aku beli susu magnolia selamat malam nie. ada promotion kat office aku nie ha. seketul singgit jer. kalau kat luar jual seketul 2.50. so kasik beli. tapi takleh beli seketul je. minimum 5 ketul. apakah? strategi marketing diorang la kot eh.. ada 2 jenis sebenarnya. satu selamat malam. satu selamat pagi. tapi yang selamat pagi takde plak jual masa tu. cam terpaksa beli je la yang selamat malam tuh. ada beza katanya susu nie. antara selamat malam dengan selamat…

          Saya Seorang Pertahanan!

          Peranan dalam pasukan. Anda seorang yang berstrategik, tonggak pasukan – anda boleh menyelesaikan masalah, mendapatkan penyelesaian dan menenangkan rakan pasukan apabila berlaku suasana tegang. Strategik tu yer la kot. tonggak pasukan? errr… Boleh selesaikan masalah? Boleh mendapatkan penyelesaian? Uuuu… siapa mahu cuba? Menenangkan? betul la kot. walau dalam hati ada gelora jugak. heh. Kadangkala anda berasa tidak mendapat pengiktirafan atas kejayaan cemerlang pasukan anda. Kira mintak puji la kot eh?  :-p Kelemahan Hati-hati untuk mengambil tanggungjawab atas tindakan anda, penugasan…

            G for Gagagaga

            korang dah try dah grilled chicken burger mcdonalds nie? aku try last week. gi the mall dengan kaktin. dilema taktau nak makan apa. last last ke mcdonalds sudah. kalau ikutkan aku nie bukannya suka ayam nauu kan. tapi katanya produk baru. so kasik cuba. Its love at first bite. kata kauuu… cam biasalah, gambar kurang memuaskan sebab snap guna kamera handphone kedaung aku tuh. aku rasa tak sedap mana pun. rasa ayam tu cam tak cukup grill. so aku tak…

              Pendek & Kejung

              hold dulu lah cerita lata kijang. (berapa kali mau hold daaa) tetiba plak aku rasa nak muntah menaip. kalau aku sendiri dah rasa nak muntah, korang yang membaca apatah lagi yer dak. ermm.. kalau ikutkan… ada lagi 4 entries kot. gagaga.. tapi gambar je la melambak. cerita pendek-pendek. kata kauuuu… oh gambar atas tu gambar terakhir sebelum rambut aku dikerat-kerat. aku balik taiping last week, so gi salun kat sana jek. murah weh. RM100 untuk gunting, cuci, rebonding, treatment. hasilnya…

                Hampir 9 Jam Suami ku Hilang di Hutan

                sambungan dari previous entry. sampai balik kat tapak perkhemahan memasing udah kebuluran laksana penduduk somalia kekdahnya. sib baik uncle tong begitu memahami. cecepat dia masakkan mee untuk kitorang sementara nak tunggu yang lain untuk makan nasi. makan mee melahap cam tak makan setahun koo… aterrrr banyak tenaga oiiii dah pakai nak mendaki bukit dan jungle treking tu. ko ingat senang? heh. pastu aku baring jap sebab kepala dah berdenyut-denyut migraine. tampal migraine ice, telan panadol. pastu fin dengan ida ajak…

                  Main Kad Bersama Orang Asli

                  setelah satu jam berhempas pulas mendaki, alhamdulillah… aku selamat jugak mendarat ke tempat yang dituju. kadang-kadang tu la, mental kita selalu je kata kenot kenot kenot.. tapi sebenarnya boleh, tul tak..? tapi tengok la. aku sorang je yang duduk. lain semua masih kuat dan semangat berdiri. mak sesak napass uolls.. dah tua kekdahnya. dah tak larat nak daki bukit jungle trekking bagai. aku ingat aku nak pencen la kot. hukss… ntah-ntah apau pun dah taknak bawak aku lagi pasni. kasik…

                    Mak Neng Dah Tua Nak…

                    ok sambung kisah lata kijang. lepas seberang sungai nun, bermula lah episod jungle trekking. tapi sebelum sampai ke dalam hutan, kena menapak naik tangga yang bapakkkk tinggi oiiii… aku ingat ada sama macam tinggi tangga batu caves tu. cehh macam la aku penah panjat batu caves tu. tapi aku rasa yer lah. sebab panjat punya panjat, tak gak sampai-sampai… : : memula muka ada semangatt jugak : : beberapa langkah pastu, terus kepala mak pening nokssss… berputar-putar dunia rasanya. terus…

                      Mayah Sopiah is SALT

                      tajuk tak boleh blaa. perasan nau kan… pastu, orang pergi tarawikh, ko gi nonton movie bagai kan normaya. molek sangat la tu perangai. molek molek.. sebenarnya aku dah lama tau nak nonton filem salt nie. dah ngiyau ngiyau kat encik z dari memula filem ni kuar kat panggung lagi. tapi dia tu asyik la membz dengan hoki dia. muka pun dah macam stick hoki aku tengok. heh. tu yang terpaksa bangat jugak pi nonton semalam. alasan terbaik. gagagaga… sapa dah…

                        Salam Ramadhan 1431

                        semua orang dok wish selamat berpuasa, salam ramadhan bagai kat blog kan. harus aku nak mencelah sama. he he.. so selamat berpuasa ek anak-anak semua.. puasa bebetul. jangan ngelat-ngelat. tak puasa nanti tak boleh raya. ok lawak terhapa. aku nak mintak maap kalau ada salah silap segala sepanjang aku tulis blog nie. menyakiti menyinggung hati korang semua. cewah ‘kalau’ konon. walaupun terang bersuluh kemain lagi melaser orang. i’m sorry.. :p ok tu jer. selamat bersahur dan berpuasa k 🙂 Be…

                          Page 222 of 270« First...1020...220221222223224...230240...Last »