Blog Maya Dot Com

2 Syawal : #teamrayamelaka

Dari hotel terus je gerak ke Malim Jaya, rumah parents Yana. Nak beraya dan nak melawat baby Nurul Mawaddah, cucu ke 6 Puan Normah. Masa ni baru 10 hari usianya. : : Maamar yang bergambar dengan hadiah adiknya. Diaper cake tu saya tempah buat dari Shila : : Mawa aka Cik Odah tengah tidur masa ni. Takpe, biar dia tidur dulu, sat g baru kita kacau. : : #teamAyah : : : : Ibu Yana masak asam pedas, sambal udang,…

    1 & 2 Syawal : Hotel Sentral Melaka

    Elok sampai kat Melaka, hujan turun selebat lebatnya. Check in di Hotel Sentral Melaka. Terpaksa ambil bilik sebab apartment semua dah penuh. Musim raya kan. Saya pulak booking last minute. : : Malam tu keluar pergi AEON Bandaraya Melaka pekena Burger King : : Lepas tu lepak Starbucks pekena ice blended. Saya try yang menu baru Green Tea campur coklat tu. Errr.. tak sedap. Pelik benar green tea campur coklat huhu. : : Beli barang kat Watson, katanya plastik takde.…

      Shopping Raya & Nasi Ulam

      Sabtu, 2 Julai, Mama dengan Yaya sampai KL pukul 11.30 malam. Macam biasalah pergi jemput diorang kat KL Sentral. Yer tahun ni raya kat KL lagi. Besoknya barulah bawak Yaya pergi shopping barangan raya dia. Mama malas nak ikut. Nak siapkan nasi ulam katanya. Konon nak keluar pagi pukul 9.30 camtu, tapi biasalah kan mesti ke laut jugak lewatnya. Pukul 11 pagi camtu baru la gerak ke Midvalley. Orang boleh tahan meramai. Terus je pegi Jelly Bunny sebab memang dah…

        Corat Coret Ramadhan

        Tau ramai cuti hari ni kan? Saya je la gigih bekerja. Ala tahun tahun sebelum ni pun ceni jugak. Takde rasa sedih ke apa. Sokayy je. Walaupun tau blog sendu, tapi takpelah, nak update jugak. So lepas Raya nanti takde la hegeh hegeh nak update cerita Ramadhan. Lagipun nowadays semua dah mobile kan? Baca blog thru handphone je yer dok? : : Bayar Zakat Fitrah done : : : : Dua ni staf baru RSA. Azri & Khairul. Sebab baru,…

          15 Terakhir Ramadhan

          : : Dah hujung hujung puasa ni dah tak tau nak berbuka apa dah. Sekali tu saya beli sushi ni je ha berbuka : : : : Barang barang kat dapur cukup untuk buat Butter Prawn. So berbutter prawn lah kita berbuka di hujung minggu : : Biasa tahun tahun sebelum ni saya akan berbuka dengan Masy sebab nak pas kan duit tukar. Tapi tahun ni Masy tukar dengan kawan ia, makanya jumpa untuk berbuka je lah. Ia rajin nak…

            Sometime & Duck Scarves

            Masa mula mula nampak bucket bag yang Sometime keluarkan, hati dah cam gedik hoiih lawanya. Sebelum ni saya dah pernah beli jugak beg kat Sometime. 2 kali beli beg Sofina. Sekali beli beg Mini Soho. Tapi masa first stage tu saya tak sempat beli. Tengok announcement kata akan keluar 12 Februari pukul 11 pagi. Bertunggu tangga la saya depan pc, tapi gamaknya ramai sangat yang masuk sampai website sangkut. Tapi setiba tiba boleh pulak malam tu, elok je ada kat…

              Western & Chinese Food

              Isnin dengan Selasa lepas dua hari berturut turut berbuka kat luar sebab ada urusan yang tak berkesudahan. Actually urusan tu urusan cari barang barang untuk rumah baru saya. Saya memang tak update kat blog, tapi ada la up status kat Facebook. Macam biasalah, kat blog ni kelembapan sikit. Hari Isnin lepas office berdesup ke Petaling Jaya, setelkan barang barang elektrik. Encik Z ajak berbuka kat Pizza San Francisco. Saya tau tempat ni sebab pernah ternampak kat area Wangsa Delima, tapi…

                Buka Puasa Sana Sini

                Hari Jumaat lepas, 24 Jun saya berbuka kat Lanai Kijang. Konon hari gaji la kan, nak mewah sikit katanyaaa hehe. Buffet Ramadhan RM45 per pax. Ada kambing golek/bakar. So itulah yang dituju dulu. : : Kambing! : : : : Pakai tudung putih tu feeling feeling Vivy Yusof ke cemana tu : : : : Meriah dan berbaloi la sebab food pun banyak, pelbagai dan sedap : : : : Boleh kata full house jugak la. Buffet ni buat hari…

                  Iftar Farewell For Ayu at Pae’s Crib

                  Encik Z berbulu sungguh saya guna perkataan Iftar tu hahah. Tapi yang sebenarnya saya pun tak gemar beriftar iftar bagai ni. Buka puasa sudah. Kita kan orang Melayuuuu. Tapi siapa yang nak guna Iftar tu suka hati kome la. Tu tajuk saya letak Iftar sebab tu nama grup kat whatsapp yang si Pae create. Pae, mohon jangan sentap. Hiks. 2,3 kali jugak la bertangguh tangguh nak buka puasa dengan depa 2 ni. Akhirnya set hari Ahad, 19 Jun. Konsepnya ialah…

                    Aroma Thai with Siblings

                    Jumaat lepas 17 Jun, saya berbuka puasa dekat Restoran Aroma Thai, Seri Kembangan dengan adik beradik ku. Abang Long la suggest restoran ni. Restoran baru katanya. Food semua sedap. So let’s lah. : : Antara yang diorder. Udang goreng tepung dengan kailan ikan masin takde dalam gambar. Tak sempat nak snap : : : : Caca sorang makan kembung 3 rasa ni. Favourite dia. Sama macam Yaya jugak : : Memang sedap food kat sini. Tu tengok licin semua makan…

                      Happy Birthday Husband

                      3 Jun hari tu birthday Encik Z. Kitorang cuti balik Taiping. 2 Jun yang saya attend course INI. Sehari sebelum tu saya message Amy tanya sama ada dia boleh buat dan hantar kek kat department Encik Z. Dia kata ok. Lepas dah hantar dapatlah whatsapp gambar atas tu dari Encik Z. Thanks Farah sebab snap gambar husband kita cecantik 🙂 Happy Birthday Husband! Semoga yang baik baik sentiasa menghiasi hidup awak 😉   Be Sociable, Share!

                        Page 20 of 244« First...10...1819202122...3040...Last »