Phuket : Malin Plaza Night Market & Foot Massage

Malam ke 2 ni plannya nak ke night market. Saya google gak la cari info night market mana yang ok dan tak jauh sangat. Malas la kalau nak kena naik kenderaan bagai.
Google punya google so jumpalah Malin Plaza ini. Jalan kaki dari hotel pelan-pelan dalam 15 minit camtu lah lebih kurang.

: : Kalau ke kiri menuju ke Hard Rock Cafe, Phuket. Tapi untuk ke Malin Night Market, jalan terus je sampai hujung : :

Malin Plaza Night Market ni adalah indoor. So memang boleh jalan dengan selesa.
Barang-barang yang dijual pun semua susun teratur je.
Jalan kat Thailand ni satu lah, diorang punya makanan ke, souvenir ke, semua pun rambang mata menengok ha. Kalerful dan comel belaka.


: : Baju putih ni glamer kat sana. Encik Z nak beli sehelai. Sila lah bang : :


: : Aiyoo 18SX : :


: : Tapi semua pun memang wangi! : :


: : Beli ini semua. Yang kelapa tu saya buat sabun mandi. Geram tengok macam isi kelapa. Rasa nak kokak kokak! : :

Selesai jalan-jalan cuciĀ  mata kat dalam, baru lah nak cari makan. Ingat nak terus makan kat situ tapi ruang untuk duduk plus meja kerusi semua limited. Full manjang.
So saya cakap dengan Encik Z, takpelah kita beli bawak balik makan kat hotel pun sokay je. Maka pusing-pusinglah kami cari gerai yang jual makanan halal. Ada a few jugak la, so jangan risau, beli lah dengan penuh keyakinan k.


: : Kat bahagian cucuk-cucuk ni kena berhati hati k. Ada je Cik Khin yang terselit : :


: : Beli teh ais dan kopi ais : :


: : Dan aiskrim kelapa juga : :


: : Malin Plaza Night Market, Phuket, Thailand : :


: : Menjejeh jejeh la aiskrim sepanjang jalan : :


: : Nampak float Flamingo ni. Macam nak, macam suka, macam nak beli. Tapi tak beli pun heeee : :


: : Kenapa teh ais korang tak sedappppp huwaaaa : :


: : Telur dadar : :


: : Pad Thai. Encik Z beli nasi goreng. Tapi saya belek gambar dalam kamera takde pulak. Ke saya yang lupa snap? Hmm.. Both pad thai dan nasi goreng adalah biasa-biasa aje : :

Lepas makan, rehat kejap, pastu bagitau Encik Z saya nak pergi foot massage. Encik Z ok je. Tempat massage tu seberang hotel je pun. Saya pergi dengan baju tidur je hiks. Tak plan pun nak foot massage sebenarnya tapi cam ah pergi je lah. Nanti yang 1 full body tu esok pulak. Massage kat Thailand kan murah-murah, so janganlah melepaskan peluang.


: : Berdiri dari lobi hotel dah nampak tempat massagenya nun sana ha : :


: : Ok ok saja massagenya. Tak kuat sangat compare yang dekat Uptown Cheras dulu tu. Haihhh rindu nak pergi berurut kat sana sebab memang puas hati 5 bintang I tell you : :

End of day 2.