Kelate Kitchen

Dah lama tak buat entry JJCM kedai makan viral kan. Ceritanya Kelate Kitchen ni asyik naik kat newsfeed. Tengok alamat, eh eh dekat je dengan KSU, so ajak la Encik Z cuba.
Konsep kat sini kena q lah nak pilih makanan. Air je order kat kaunter. Lepas tu terus pergi bayar.


: : Drinks wajiblah order Teh Beng ni. Dapatlah mengubat kerinduan pada Kota Bharu, Kelantan : :


: : Saya dengan Yaya both ambil kambing bakar. Encik Z ambil telur : :

Selain dari air dan makanan, juga terdapat pelbagai kuih muih Kelantan dijual di sini. Kekira setiba-tiba teringin boleh lah datang sini beli.


: : Memula saya macam mushkil-mushkil ni Kerbau Guling ke bukan. Tapi telah diconfirmkan oleh seorang pelanggan di situ : :

Confuse kerbau guling tu bukan apa, sebab ada kuah tu sekali kan. Biasa tengok kat socmed tak de kuah hitam tu pun. Tapi sedap je lah. I suka.

So ok ke tidak Kelate Kitchen ni? Sebab baru cuba satu menu kan, so nak bagi review sangat pun tak boleh la. Cumanya masa bayar tu nak nangis sikit la sebab breakfast je dah RM50. Kau rasa?? Eh tapi kalau kedai makan western tu, kalau ambik Big Breakfast sama kurang lebih je pun kan harganya? Heeee…

Kelate Kitchen
Plaza Prima Setapak, B, 7 & 8, Jalan Prima Setapak 1
Taman Setapak, 53100 Kuala Lumpur