Family Day DGJC 2018 @ MAPS Ipoh

Dah setahun cerita Asam Pedas Viral kau tu Normaya. Move on please.
Ntahlah tak tahu kenapa kemalasan menjadi-jadi nak update blog. Walhal MacBook ada je depan mata, bukak tapi dok tengok benda lain. Nak menaip update blog rasa berat pulak jari (alasan)

Lagi satu kan yang buat I lagi malas nak update sebabnya WordPress dah update version 5.0.2. Dia punya surface jadi tak tahulah terlalu canggih ke, terlalu banyak option ke, sampai I jadi pening. Kalau siapa yang guna WordPress tahulah kot. I dah biasa version yang lama, ni dah version baru rasa fedap bila asyik silap pilih editor, block, classic semua tuh. Harap lama-lama ok lah. Kalau tak, mau terus berkubur blog ni.

OK ni cerita throwback 15 September 2018. Hari kejadian sebelum ENTRY YANG INI. Ceritanya tahun lepas saya masih terpilih jadi AJK Family Day lagi. Kekiranya dah 3 kali berturut-turut lah ni. Kat Lost World of Tambun 2014, Sunway Lagoon 2016 dan tahun 2017 di MAPS Ipoh. Ikutkan sebenarnya memang malas, tapi dah orang percaya, sis cuba lah.

AJK yang I kenal cuma my boss, Kak Noni, Nazif & AJ je. Lain tak kenal. Tapi yerlah, nak kerja bersama, kita kenal-kenalan lah. Semua ok, boleh dibawa berbincang ke tengah ke tepi.

: : Doorgift kali ni ialah Mi Bluetooth Speaker. I bukak try test sekali tu je, lepas tu terus terdampar sepi. Siapa nak beli pm tepi : :
: : Ni I punya, warna pink : :
: : Pilih 1. I ambil yang tengah. Macam biasa, memula pepoyo lepas tu terdampar sepi gak : :
: : Ahli mesyuarat tingkap. Assif, Nazif, AJ dan Kakak Ostajah : :
: : Malam sebelum hari kejadian. Nazif, Normaya, SJ, AJ, Assif, Bee Chin & Boss : :
: : Pagi-pagi alam dah sampai dan teruslah memulakan tugasan : :
: : Nampak dari kejauhan Encik Z & Yaya dah sampai, ayuhlah kita bergambar dahulu : :
: : Tall man : :

Cut off time untuk registration dan lucky draw pukul 9.45 pagi, tapi tak cukup korum lagi kakitangan yang layak untuk dapat lucky draw, so AJK extend sampai pukul 10 pagi. Ye lah ada yang travel dari KL. Dengan sesat, jalan sesak ke apa, so kita bertolak ansur lah kan.

Settled dengan registration semua, teruslah saya masuk dalam. Masa tu zumba dah start. Sesambil toleh pandang kat stage, eh macam ku kenal orang yang tengah berzumba tu. Sekali anak I rupanya. Suka hati dia je berdansa dengan orang besar-besar atas stage tu. Tapi usai semua, I soal siasat, katanya Kak Aiyue yang tarik naik stage. OK lah tu kan. Sporting jugaklah anak I itu.

: : Apa yang suka sangat tu sayang : :
: : Kita snaplah gambar anak yang tengah berzumba tu : :
: : Aiyue, zumba instructor yang sejenis bertenaga taktau dari mana ia dapat tenaga tah. I ni jalan sikit pun dah mengah : :
: : Ke hulu ke hilir menjalankan tugas. Ni cari boss-boss untuk cabutkan lucky draw : :
: : Nampak ke tidak nama I tu? Alhamdulillah dapatlah jugak walaupun macam krik krik krik je hehe : :
: : Pandai anak I bawak diri pergi buat face painting : :
: : Thank you Damia, Khayra, Kak Zie & Man layan Yaya sebab si Ayah dah menghilang ntah ke mana : :
: : Tapi sempat jugaklah kitorang bergambar kat photobooth dan tulis kat buku pelawat ni : :
: : With Faradi & Ayden : :
: : Juju. Staff MAPS yang berurusan dengan kami. Baik sangat dia. Dia salam cium tangan I, terkesima kejap hiks : :

Macam biasalah yer Family Day ada lucky draw, games, pakaian terbaik semua tu. I malas nak letak gambar banyak-banyak sebab seperti yang diberitahu di atas, WordPress version baru ni dia macam complicated nak letak gambar banyak-banyak, so I malas fikir. Nak cepat-cepat update je ni ha.

: : Pengumuman lucky draw : :
: : Tata menang 1st prize. Travel Voucher RM5000 kot tak silap. Boleh pergi mana-mana destinasi. Jeles! : :
: : DGJC & Boboboi untuk acara penutup : :
: : Para AJK & DGJC : :
: : Group photo : :

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Biasalah kalau event camni mesti ada hiccups here and there sikit-sikit, tapi still manageable gitu. Ada rezeki, jumpa lagi Family Day tahun depan. Harap-harap dah tak jadi AJK lagi dah la. Bagi peluang pada orang lain pulak.

: : Diakhiri dengan gambar anak beranak : :

Dan juga gambar hadiah lucky draw yang dimenangi. Pastilah saya takkan pakai pun. Telah selamat diberi kepada Yaya seperti di dalam ENTRY INI. Dan percubaan pertama digunapakai di Krabi hari tu. Hasil? Tunggulah bila tahun pulak I nak update.

Video kredit to MAPS!