Kota Bharu, Kelantan : Su-ngai Kolok Night Market

: : Tujuan utama masuk Thailand ni saja je ha nak pergi night market : :

Seronoklah cuci-cuci mata especially tengok food depa.
Colorful macam-macam jenis ada ha.



: : Excited nampak Mieng Kham. Wajiblah borong : :


: : Untuk dinner malam tu saya dengan Encik Z beli ini. Balik makan kat bilik hotel : :


: : Topeng iron man pun ada ha : :


: : Nampak kawan-kawan AJ lepak minum kat restoran ni. Lalu kami pun join lah sekaki : :


: : View night market dari atas : :

Marilah gerak pulang sebelum imigresen ditutup.
Teringat dulu masa drive pergi masuk Brunei dari Miri.
Saya dengan Encik Z terkandas tak boleh keluar dari Brunei sebab imigresen dah tutup.
Siapa yang dah lama baca blog saya dari dulu maybe ingat kot insiden tu.

Sampai hotel malam tu lepas makan, Encik Z ajak jalan-jalan kat depan hotel.
Katanya ada Pasar Karat. Tapi sampai tengok eh lengang je. Rasanya depa tutup awal kot.
Lepak kejap kat food truck depan Gerbang tu, terserempak dengan Kak Gee & Abang Man.
Sembang lebih kurang pastu gerak sebab saya sakit perut huhu.

Selamat malam Kota Bharu!

Kota Bharu, Kelantan : Abang Ya Buffet, Sungai Golok

: : Welcome to Thailand! : :

Apa-apa kita pergi lunch dulu, sebab dah lapar dah masa ni.
AJ and the geng bawak kami pergi lunch kat Abang Ya Buffet.
Memang famous la gamaknya kot tempat ni.


: : Harga dewasa THB269. Harga budak besar THB169. Budak besar tu cemana ke range umur gamaknya ye : :

: : Kami 10 pax : :

: : Sepanjang-panjang tu memang banyak gila lauk pauknya : :

: : Seafood pun macam-macam adaaaaa : :

: : Air coke, air mineral & coke diletak dalam cart camni. Nama pun buffet so boleh direfill 8 juta kali : :

Berpeluh-peluh kooo makan. Dah la cuaca panas, tambah pulak kau makan berasap-asap gini kan. Memang mendapatlah. Jamak Zohor Asar kat surau sini.
Suraunya pulak kipas rosak. Memang berpeluh-peluh la solatnya.
Tang food nya memang sedap semua. Memang puas hati.
Thank you Abang Ya! Lots of love dari Kak Ya!