Blog Maya Dot Com

Yaya

Seoul Garden, Poplook & DipnDip

Hari Ahad sebelum AidilAdha kami keluar 3 beranak gi jalan-jalan. Yaya terima Anugerah Kecemerlangan Kokurikulm (AKK) Peringkat Negeri Perak 2016 dibawah kategori Murid Cemerlang Kokurikulum – Sekolah Rendah Perempuan. Jadi dia request mintak nak makan kat Seoul Garden. Ok boleh, kita mintak Ayah belanja hehe. Gi Seoul Garden kat Setapak Central, yang terpaling dekat. Lepas tu terus pegi The Curve. Ada 2 sebab utama. First nak pergi butik Poplook! Korang yang rajin shopping online mesti tak asing lagi dengan nama…

Good Luck Sayang!

Gambar-gambar bawah ni semua Mama whatsapp waktu Yaya pergi program Gempur UPSR Aman Jaya kat Kamunting. Memula tengok gambar ni saya perasan eh eh kenapa muka Yaya macam baru lepas nangis je. Bila call tengok katanya memang dia nangis. Dan ramai yang nangis. Sebab penceramah tu macam bagi kata-kata motivasi semangat gitu laa. Selamat menempuhi peperiksaan UPSR, sayang. Mommy doakan dipermudahkan segalanya untuk awak. Love, Mommy

UPSR Lagi Seminggu!

Rutin bulanan, balik Taiping. 12 – 14 Ogos. Ada ke orang tanya ‘U balik Taiping buat apa? Saja-saja?’ Soalan apakah itu? Walhal tau je kot saya orang Taiping, mak dengan anak saya kat Taiping. Kalau mokata saya nak balik hari sekali pun apa hairannya? Adeh. Sabtu Yaya ada kelas tambahan. Memang sekarang every Saturday dia ada kelas tambahan dari pukul 8.30 pagi sampai 1 tengah hari. UPSR lagi seminggu je kot! Ecewah.. siap ada poster students yang dapat 6A trial…

Shopping Raya & Nasi Ulam

Sabtu, 2 Julai, Mama dengan Yaya sampai KL pukul 11.30 malam. Macam biasalah pergi jemput diorang kat KL Sentral. Yer tahun ni raya kat KL lagi. Besoknya barulah bawak Yaya pergi shopping barangan raya dia. Mama malas nak ikut. Nak siapkan nasi ulam katanya. Konon nak keluar pagi pukul 9.30 camtu, tapi biasalah kan mesti ke laut jugak lewatnya. Pukul 11 pagi camtu baru la gerak ke Midvalley. Orang boleh tahan meramai. Terus je pegi Jelly Bunny sebab memang dah…

Ice Skating

Kaklong roger kata Caca & Qis nak main ice skating. Memula Yaya takmau, tapi saya kata cuba je lah. Bukan selalu nak datang sini. Last last dia pun ok. Kena beli stokin dengan glove. Bayaran apa semua Kaklong tolong bayarkan, so saya tak sure berapa RM. Yaya tu saya dah suruh bawak jaket tapi dia tertinggal kat rumah. Mendapatla kena bebel dengan Opah sebab pakai seksi hehe. : : Orang boleh tahan meramai : : : : Qis tu tak…

Boboiboy

Rutin bulanan saya apa lagi, balik Taiping lah! Ni balik masa bulan Mac hari tu. Minggu selepas saya balik dari Lombok. Keluar beli barang barang Yaya kat AEON Taiping. Taktau nak makan apa, sudahnya pegi The Chicekn Rice Shop je. : : Ada promotion Takhrai Chicken untuk limited time only. Rasa ia macam ayam golek : : : : Ambik set B : : : : Gigih anak dara saya berdiri atas kerusi konon konon nak buat ala ala flatlay…

Majlis Apresiasi Kecemerlangan & Graduasi Tahun 6 2015

Terlebih dulu nak mohon ampun dan maaf dari anakanda saya, Cik Yasmin sebab kelewatan mengupdate cerita dia ini. Kisahnya ni berlaku pertengahan November 2015 hari tu. Haa dah 4 bulan lebih dah ha. Yang jadi tertangguh tu sebab kan PC rumah saya tu rosak. Nunggu nak transfer gambar la apa semua, pastu sebab nak buat video lagi. Tu yang jadi tertunggak tertonggeng punya la lama. Ampun yer Cik Yasmin. Tau la kan Mommy awak ni semenjak 2 menjak ni mood…

Ola Bola

Cuti CNY hari tu Yaya & Mama datang KL. Saya bawak Yaya cuti cuti Malaysia, tapi tu nanti entry lain lah. : : Ada 1 hari bawak Yaya datang office. Ini lah port biasa dia : : Memandangkan promo yang begitu meluas tentang filem Ola Bola, makanya ayuhlah kita pegi menonton. Ambik 1st show kat TGV Wangsa Walk. Sebelum tu breakfast dulu kat Nice Place Cafe. First time try makan kat sini. Sedap jugak foodnya. : : Yaya makan nasi…

Bye 2015. Hello 2016!

Malam tahun baru tu saya kat rumah TLJ, Taiping. 5 minit sebelum masuk 2016, kitorang anak beranak lepak kat luar. Tepat pukul 12 tengah malam, bunga api terpercik sana sini. Alhamdulillah, dipanjangkan usia untuk berjumpa dengan 2016. Kenangan pahit manis 2015 kita simpan erat erat. Yang baik jadikan teladan, yang tak baik tu kita jadikan sempadan. Sama sama belajar dari kesilapan, let it go dan move on. Kemain ha siap ada pencahayaan dari handphone Caca. Macam maca la budak budak…

Shopping Part I

Cerita shopping ni cerita santai santai aje yer. Jangan ada rasa negatif ke apa k. Nanti awak dosa, saya pun dosa. So takmo lah. Hidup ini mudah, so kita lapang lapangkan dada. Baca cerita cerita saya kat blog ni dengan positif, insya Allah hidup kita semua lebih tenang. Gitu tazkirah. Tapi saya serius ni tau. OK sambung. 4 hari berturut turut keluar sebab nak cari barang itu ini. Siap saya dah buat list tempat dan barang yang nak dibeli. Tapi…

Al Zahrah & Cloverush

Jumaat, 18 Disember 2015 saya cuti sehari. Plannya nak bawak Yaya pegi salon. Apa lagi, nak buat relaxing rambut dia yang dah macam hantu Kak Limah balik rumah tu lah. Kami ke Salon Muslimah Siti Salon AlZahrah kat Setapak. Alah, berdepan je dengan rumah lama saya, Jasmine Apartment tu. Memang sebelum pindah pun dah lama nampak salon ni cuma nak cuba tu tak cuba cuba. Kena call buat appointment dulu tau. : : Ada macam macam perkhidmatan kat sini. Urut,…

Naib Johan Tokoh Nilam

Ingat kan yang saya pernah cerita tentang Tokoh Nilam Yaya tu? Yaya menang peringkat Daerah dan lawan Peringkat Negeri. Yaya dapat Naib Johan. Takpelah, tu pun dah alhamdulillah sangat kan. Tokoh Nilam Peringkat Negeri Perak tu buat kat Ipoh sana. 4 hari 3 malam. Dia whatsapplah kat saya gambar gambar masa kat sana. Nah saya share dengan korang. : : Katanya yang belakang tu kakak room mate dia. Memula tengok tanjat saya. Dah macam jelmaan momok lah huhuhu : :…

Page 3 of 1712345...10...Last »