Blog Maya Dot Com

Yaya

Boboiboy

Rutin bulanan saya apa lagi, balik Taiping lah! Ni balik masa bulan Mac hari tu. Minggu selepas saya balik dari Lombok. Keluar beli barang barang Yaya kat AEON Taiping. Taktau nak makan apa, sudahnya pegi The Chicekn Rice Shop je. : : Ada promotion Takhrai Chicken untuk limited time only. Rasa ia macam ayam golek : : : : Ambik set B : : : : Gigih anak dara saya berdiri atas kerusi konon konon nak buat ala ala flatlay…

Majlis Apresiasi Kecemerlangan & Graduasi Tahun 6 2015

Terlebih dulu nak mohon ampun dan maaf dari anakanda saya, Cik Yasmin sebab kelewatan mengupdate cerita dia ini. Kisahnya ni berlaku pertengahan November 2015 hari tu. Haa dah 4 bulan lebih dah ha. Yang jadi tertangguh tu sebab kan PC rumah saya tu rosak. Nunggu nak transfer gambar la apa semua, pastu sebab nak buat video lagi. Tu yang jadi tertunggak tertonggeng punya la lama. Ampun yer Cik Yasmin. Tau la kan Mommy awak ni semenjak 2 menjak ni mood…

Ola Bola

Cuti CNY hari tu Yaya & Mama datang KL. Saya bawak Yaya cuti cuti Malaysia, tapi tu nanti entry lain lah. : : Ada 1 hari bawak Yaya datang office. Ini lah port biasa dia : : Memandangkan promo yang begitu meluas tentang filem Ola Bola, makanya ayuhlah kita pegi menonton. Ambik 1st show kat TGV Wangsa Walk. Sebelum tu breakfast dulu kat Nice Place Cafe. First time try makan kat sini. Sedap jugak foodnya. : : Yaya makan nasi…

Bye 2015. Hello 2016!

Malam tahun baru tu saya kat rumah TLJ, Taiping. 5 minit sebelum masuk 2016, kitorang anak beranak lepak kat luar. Tepat pukul 12 tengah malam, bunga api terpercik sana sini. Alhamdulillah, dipanjangkan usia untuk berjumpa dengan 2016. Kenangan pahit manis 2015 kita simpan erat erat. Yang baik jadikan teladan, yang tak baik tu kita jadikan sempadan. Sama sama belajar dari kesilapan, let it go dan move on. Kemain ha siap ada pencahayaan dari handphone Caca. Macam maca la budak budak…

Shopping Part I

Cerita shopping ni cerita santai santai aje yer. Jangan ada rasa negatif ke apa k. Nanti awak dosa, saya pun dosa. So takmo lah. Hidup ini mudah, so kita lapang lapangkan dada. Baca cerita cerita saya kat blog ni dengan positif, insya Allah hidup kita semua lebih tenang. Gitu tazkirah. Tapi saya serius ni tau. OK sambung. 4 hari berturut turut keluar sebab nak cari barang itu ini. Siap saya dah buat list tempat dan barang yang nak dibeli. Tapi…

Al Zahrah & Cloverush

Jumaat, 18 Disember 2015 saya cuti sehari. Plannya nak bawak Yaya pegi salon. Apa lagi, nak buat relaxing rambut dia yang dah macam hantu Kak Limah balik rumah tu lah. Kami ke Salon Muslimah Siti Salon AlZahrah kat Setapak. Alah, berdepan je dengan rumah lama saya, Jasmine Apartment tu. Memang sebelum pindah pun dah lama nampak salon ni cuma nak cuba tu tak cuba cuba. Kena call buat appointment dulu tau. : : Ada macam macam perkhidmatan kat sini. Urut,…

Naib Johan Tokoh Nilam

Ingat kan yang saya pernah cerita tentang Tokoh Nilam Yaya tu? Yaya menang peringkat Daerah dan lawan Peringkat Negeri. Yaya dapat Naib Johan. Takpelah, tu pun dah alhamdulillah sangat kan. Tokoh Nilam Peringkat Negeri Perak tu buat kat Ipoh sana. 4 hari 3 malam. Dia whatsapplah kat saya gambar gambar masa kat sana. Nah saya share dengan korang. : : Katanya yang belakang tu kakak room mate dia. Memula tengok tanjat saya. Dah macam jelmaan momok lah huhuhu : :…

Yaya turns 11 : Taman Tasik Taiping

Layan anak anak main game kat luar kejap. Yaya tu dah darjah 5 pun perangai macam budak budak lagi. Mommy dulu darjah 5 dah feel feel kakak kawasan sangat ok hehe.   Lepas tu pegi jalan jalan kat Taman Tasik Taiping. Suka tengok anak anak lari lari. Kesian Yaya & Caca pakai selipar je, tapi seronok diorang lari laju laju. Tapi risau jugaklah takut kang tersadung terjelepuk. Takpe, nanti Mommy belikan korang kasut sukan, kita jogging kat taman, k? :…

Yaya turns 11 – KRR

16 Oktober hari tu genap umur Yaya 11 tahun. Ada saya ceritakan DI SINI. Malam tu jugak saya balik Taiping. Ada 2 tujuanlah. Nak celebrate birthday Yaya. Dan nak melawat Mama. Mama dimasukkan ke Hospital Besar Taiping sebab batu karang. Kaklong sefamily dah balik hari Khamis malam tu lagi. Saya lepas kerja Jumaat tu baru gerak dari KL. : : Siang tu Abang Long up gambar ni kat Facebook. Lepas habis sekolah diorang gi makan makan kat Mcdonalds : :…

Everest

: : Budak happy nak gi swimming tanpa tau apakah nasib yang akan menimpanya sebentar lagi huahuahua : : : : Laluan ke swimming pool : : : : Lepas beli jajan, beli air tebu 2 plastik. Sedapnya air tebu. Sukaaa : : : : Sampai kat swimming pool tengok budak ni monyok je. Dah kenapa : : : : Sekali katanya tengah sedap sedap swim, security guard datang sound. Tak boleh mandi pakai tshirt hitam katanya. Tskk. What to…

Sanah Helwah Ya Yasmin!

Hari ni 16 Oktober 2015, hari lahir anak saya Yasmin yang ke 11 tahun. Pejam celik pejam celik, dah 11 tahun dah anak saya tu. Anak dara dah. Saya dapat tau saya mengandungkan Yasmin pada bulan Januari 2004. 1 tahun 4 bulan selepas saya menikah dengan FM. Alhamdulillah, senang sangat mengandungkan dia. Takde alahan atau sakit yang serius. Yang paling saya ingat, saya sangat suka makan sushi. Boleh kata hari hari nak makan sushi. Masa mengandungkan Yasmin saya tinggal dan…

Mission Impossible

Pertengahan bulan Ogos hari tu saya balik Taiping. Biasalah, rutin bulanan kan. Selalu balik hujung bulan, tapi sebab hujung bulan Ogos tu ada program, so balik lah tetengah bulan. Aktiviti ialah pergi pasar malam, pergi kedai buku dan pergi tengok movie. Kitorang nonton Mission Impossible – Rogue Nation kat Taiping Sentral. Fuuu terbaiklah cerita nya. Saspen saspen je ha saya dengan Yaya hehe. Siapa yang belum menonton, sila lah yer.. Kak Ostajah bagi 5 bintang! : : Nonton Mission Impossible…

Page 3 of 1712345...10...Last »