Anugerah Kecemerlangan MGS KL 2017/2018

Selain dari Majlis Olahraga, sebagai AJK PIBG saya juga dijemput untuk Majlis Anugerah Kecemerlangan MGS 2018 pada 28 April. Yer kita masih di entry bulan April ya anak-anak. Majlis ni kiranya majlis penganugerahan untuk pelajar yang cemerlang tahun lepas lah. Yang sah sah nama Yaya takde kan. Tapi tapi tapi sebab Yaya ada ambil bahagian untuk persembahan tarian, so nak taknak datang lah jugak. Macam biasa, nasib lah ada Kak Aisyah buat peneman. Kak Aisyah pun kata ia datang sebab anaknya, Ada ada buat persembahan. Kalau tak, dia pun tak kuasa. Lupa pulak nak selfie dengan Kak Aisyah.

Bertunggu tanggalah nunggu satu-satu anugerah disampaikan. Harap-harap tahun depan Yaya pun dapatlah merasa naik pentas terima anugerah. Paling terharu dan sebak haruslah bila diumumkan pelajar cemerlang PT3 dan SPM. Dan juga pelajar terbaik keseluruhan. Ada 2 orang. Saya tumpang bangga dan gembira.

Persembahan tarian Yaya dah ujung-ujung dah. Dia buat tarian Melayu. Lepas tu ada tarian Cina dan India. Dia tak bagitau saya pulak lepas tu semua akan combine menari together-gether. Masa turn Yaya menari lagu Melayu tu saya rakam. Bila yang ramai-ramai tu saya rakam gak, tapi boleh pulak handphone saya tiba-tiba jammed. Gambar ada tapi video error. Adudududududu. Nasib lah ada sorang parents hantar, walaupun tak clear sangat, tapi boleh lah.


: : Cikgu-cikgu AJK PIBG suruh saya dengan Kak Aisyah makan sekali dengan Pengetua, YDP dan AJK PIBG lain. Sekali lagi nasib la ada Kak Aisyah, kalau tak memang saya segan kot nak makan sekali : :

Tengah makan, whatsapp masuk. Mr Wong, pun juga AJK PIBG dan ayah kepada kawan sekelas Yaya, forwardkan gambar ni. Dia dok puji kata suka tengok Yaya menari ha.  Nah video. Saya combinekan 2 video yang tarian Melayu dengan ramai-ramai tu. Terima kasih lah pada parents yang record video kedua tu. Tak tau siapa sebab semua pun forward kat whatsapp saja.


: : BFF till jannah ya sayang. Jangan gaduh-gaduh dengan Mommy. Nanti Mommy sad : :


: :  Lepak makan kat Sasana Kijang sementara tunggu Encik Z datang jemput. Selamba je bawak masuk food luar. Ampun : :