The Maze Runner Death Cure & dUCk

Bila tengok je trailer The Maze Runner Death Cure ni terus cam aaaaaaaaa tak sabaunya nak pergi nonton.
Mau taknya, last dulu The Maze Runner The Scorch Trials, tahun 2015.
Tak ke hampir 3 tahun menunggunya ha.
Yang The Maze Runner first tu pulak tahun 2014.
So cakap dengan Encik Z, wajib pergi nonton.
Dah la Min Ho kena tangkap dengan Wicked masa yang last dulu tu.
Uuuu saspen nak tau cemana ke Thomas dan kawan-kawannya nak selamatkan Min Ho.

Kami nonton kat Pavilion. Cadangnya nak breakfast dulu.
Tapi pagi tu boleh pulak takde air.
Saya tengah mandi tengah shampoo tiba-tiba air shower tu stop.
Terus terpekik la dibuatnya. Encik Z ambik air Coway tu berulang 3,4 kali jirus kat kepala saya.
Badan bersabun main lap-lap gitu je lah.
Encik Z dengan Yasmin pergi mandi kat toilet kat swimming pool sana.
Sampai kat Pavilion dalam 11.45 camtu. Beli la hotdog makan dalam panggung.

Best sangat The Maze Runner Death Cure ni.
Walaupun watak Min Ho tak berapa nak keluar sangat, sebab dia kan dalam tahanan Wicked.
Tapi still best berdebau tahap hawau gitulah.
Endingnya sedih sob sob sob sebab Newt mati sebab kena virus gila tu.
Saya suka je Theresa mati. Itulah harga yang perlu dibayar kerana menjadi pengkhianat. Heh.

Sayangnya Thomas pada kawan-kawan dia kan.
Sanggup meredah bahaya sorang-sorang nak pergi selamatkan Min Ho.
Masa jumpa balik dalam building tu masing-masing macam tergamam pastu peluk sekejap dan kemudian terjun dari tingkat tinggi tu rasa macam fuh.
Kita ni gamaknya setakat mana boleh berkorban untuk kawan-kawan kita?
Tepuk dada tanyalah selera, Normaya.

Setel movie, pergi dUCk store sebab Yaya teringin nak pergi ha.
Tudung baru dUCk, Meringue ni kan, fabriknya sama macam tudung Naelofar yang Sweet Helena tu. Sebijik sama.
Saya suka lagi yang Naelofar sebab awning muncung tu boleh buat macam pakai tudung bawal.
Harga pun half dari dUCk ni.

Lepas tu masuk dUCk Cosmetics pulak.
Habis semua produk Yaya cuba.

: : Sebelum pergi dUCk tu, pergi FashionValet dulu collect barang dUCk yang saya beli online. Saja je beli online sebab nak collect points. Saya beli Mirror dengan Passport Holder. Suka lah! : :


: : Dekorasi CNY kat Pavilion. Cantik! : :

Oh yer, taktaulah The Maze Runner ni adalah movie yang terakhir atau tak.
Sebab kalau ikutkan novel, ada satu lagi bahagian iaitu Kill Order. Kan?

Yaya MGS

Ingat lagi tak entry INI ?
Seperti yang dijanjikan, selepas beberapa minggu dapatlah surat dari Pejabat Pendidikan WP.
Tak dapat CBN, tapi dapat pilihan ke 2, MGS.
Alhamdulillah. Dari dicampak ke sekolah tah mana-mana, MGS ni pilihan yang terbaik sangat dah.

Beberapa hari sebelum bukak sekolah kitorang dah pergi dah bawak segala dokumen ke MGS.
Kebetulan pulak masa tu hari orientasi student Tingkatan 1, so cikgu semua macam membusy.
Kerani sekolah tu suruh datang terus je nanti 2 Januari 2018.
Baiklah.


: : Hari pertama sekolah : :

Hari pertama tu Encik Z ambik cuti gak.
Saya memang cuti 5 hari, Mandatory Leave kan.
Memang seronok pagi-pagi hantar Yaya pergi sekolah, kalau malas nak merayap, balik rumah je.
Kalau rasa nak merayap dan ada urusan, nanti terus jemput dia tengah hari.

: : Tumpang posing kat sekolah anak. Hiks : :


: : Habis sekolah lapar katanya. Mommy teringin nasi ayam chee meng. So letslah kita : :


: : Hari kedua. Biasalah kan sekolah ada gilir-gilir dengan Kokolah, PJ lah : :


: : Dedua kelaparan so mari makan nasi : :


: : Biasa kitorang keluar rumah paling lewat dalam 6.50 pagi. Pukul 7.15 sampai ngam-ngam. Pernah jugak sampai sebelum pukul 7. Nasib-nasiblah : :


: : Ia rumah merah. Rumah Lee : :

Mommy : Cepat diri kat situ mommy nak snap gambar
Yaya : Ishhh mommy niii cepat laa maluuu
Mommy : Haha sabauuu

Hari ni 2 Februari makna dah sebulan Yaya tinggal dengan saya kat KL dan sekolah kat MGS.
Alhamdulillah nampak dia happy, saya pun senang hati.
Dah ada kawan-kawan semua.
Siap dah masuk pertandingan sajak, dapat nombor 1 lagi.
Terima kasih Allah memudahkan urusan kami sekeluarga.

Eh ada yang tanya kenapa Yaya pindah sekolah.
Nanti Opah duduk dengan siapa?
Macam biasa, memang nak share tapi bila tu entahlah.
Doakan sis rajin nak mengarang cerita ya…