Majlis Kejohanan Olahraga Kali ke 90, Tahun 2018, MGS KL

Saya dapat jemputan khas dari pihak MGS untuk hadir Majlis Kejohanan Olahraga Kali ke 90 Tahun 2018, Methodist Girls School Kuala Lumpur, bertempat di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, Sungai Besi (UPNM). Memandangkan Yaya ada terlibat, makanya saya gagahkan diri jugaklah untuk pergi. Kalau Yaya tak terlibat kemungkinan besar saya tak pergi kot.

Pagi-pagi hantar Yaya kat sekolah dulu, sebab student semua digalakkan pergi naik bas dengan cikgu. Yer la, kalau pergi dengan parents nanti takut kang tertinggal ke, terlewat ke, so better semua pergi dengan cikgu.

Oleh sebab ada masa lagi, saya dengan Encik Z pergi breakfast dulu kat McD area-area Cheras. Teruja lah nak cuba cakoi dengan teh tarik diorang. Both cakoi dan teh tarik sedap!


: : Sudah sampai : :


: : Nasib lah ada kat Aisyah boleh buat kawan dan peneman. Encik Z duduk jauh belah atas sana : :


: : VIP jemputan bekas pemain hoki negara. Tapi nama tak ingat huhu : :

MGS ada 4 buah rumah sukan. Lee, Cheng Kim, Marsh dengan Bunce. Yaya rumah Lee, warna merah. Masuklah perakan perbarisan badan beruniform, persatuan, rumah sukan segala. Saya perati punya perati tak nampak pun Yaya. Terus la whatsapp Encik Z tanya.


: : Encik Z reply gambar ni. Saya macam Eh? Yaya tak masuk perbarisan ke? : :


: : Rupanya memang dia tak masuk perbarisan. Dia masuk cheer. Hehe sorry la nak, mana Mommy nak tau : :


: : Ni je satu gambar yang Encik Z dapat snap kat belakang pentas. Tema diorang Red Riding Hood : :


: : Naik atas tanya khabar sang suami : :

Jerit-jerit nonton acara balapan. 100 meter, lari berganti-ganti, 400 meter semua tu lah.
Teringat zaman sekolah dulu. Waktu sukan la paling tak suka dan ngelat sebab sejenis yang tak minat sukan. Pulak tu masa sekolah dulu sis kategori gemuk, lagi kau nak suruh aku lari-lari. Memang tak lah kan hehe. Yaya pun bukan sejenis yang bersukan segala ni, tengok pun korang tau kot. Lemah lembut gemalai je kan. Bukan forte dia lah kiranya.

Keputusan keseluruhan, rumah Lee dapat nombor last. Cheer diorang pun tak menang. Rumah lain lagi hebat-hebat, nak buat cemana kan. Tapi banggalah saya dengan Yaya ni, baru berapa bulan je masuk sekolah sini dah terpilih untuk masuk cheer.


: : Jangan sedih ya sayang, tahun depan cuba lagi k : :

Usai majlis ajak Encik Z gi makan ayam kampung kat Velodrom Cheras.
Lamanya tak makan kat sini. Dulu-dulu masa kat MyClear selalu pergi dengan Kak As, Naza, Hasin, Remember. Sebut pasal MyClear mesti rindu rindu rindu.


: : Sirap limau depa sedap bakhanggggggg. Saya dengan Yaya masing-masing order sampai 2 gelas. Habis hirup sampai licin : :


: : Taktahu nak cakap cemana ke kelazatannya. Nak repeat nanti : :


: : 2 ketul kesayangan : :

Nah video Yaya dan group cheer nya. Silap saya rakam menegak camtuh. Next time kalau persembahan segala macam ni kena rakam melintang lah kan. Hmm..