Category: Yaya

Yaya MGS

Ingat lagi tak entry INI ?
Seperti yang dijanjikan, selepas beberapa minggu dapatlah surat dari Pejabat Pendidikan WP.
Tak dapat CBN, tapi dapat pilihan ke 2, MGS.
Alhamdulillah. Dari dicampak ke sekolah tah mana-mana, MGS ni pilihan yang terbaik sangat dah.

Beberapa hari sebelum bukak sekolah kitorang dah pergi dah bawak segala dokumen ke MGS.
Kebetulan pulak masa tu hari orientasi student Tingkatan 1, so cikgu semua macam membusy.
Kerani sekolah tu suruh datang terus je nanti 2 Januari 2018.
Baiklah.


: : Hari pertama sekolah : :

Hari pertama tu Encik Z ambik cuti gak.
Saya memang cuti 5 hari, Mandatory Leave kan.
Memang seronok pagi-pagi hantar Yaya pergi sekolah, kalau malas nak merayap, balik rumah je.
Kalau rasa nak merayap dan ada urusan, nanti terus jemput dia tengah hari.

: : Tumpang posing kat sekolah anak. Hiks : :


: : Habis sekolah lapar katanya. Mommy teringin nasi ayam chee meng. So letslah kita : :


: : Hari kedua. Biasalah kan sekolah ada gilir-gilir dengan Kokolah, PJ lah : :


: : Dedua kelaparan so mari makan nasi : :


: : Biasa kitorang keluar rumah paling lewat dalam 6.50 pagi. Pukul 7.15 sampai ngam-ngam. Pernah jugak sampai sebelum pukul 7. Nasib-nasiblah : :


: : Ia rumah merah. Rumah Lee : :

Mommy : Cepat diri kat situ mommy nak snap gambar
Yaya : Ishhh mommy niii cepat laa maluuu
Mommy : Haha sabauuu

Hari ni 2 Februari makna dah sebulan Yaya tinggal dengan saya kat KL dan sekolah kat MGS.
Alhamdulillah nampak dia happy, saya pun senang hati.
Dah ada kawan-kawan semua.
Siap dah masuk pertandingan sajak, dapat nombor 1 lagi.
Terima kasih Allah memudahkan urusan kami sekeluarga.

Eh ada yang tanya kenapa Yaya pindah sekolah.
Nanti Opah duduk dengan siapa?
Macam biasa, memang nak share tapi bila tu entahlah.
Doakan sis rajin nak mengarang cerita ya…