Blog Maya Dot Com

Yaya

Yaya Situ Sana Sini

Ni collection gambar-gambar Yaya sepanjang tahun 2016 ni. Gambar aktiviti dia yang macam-macam tu la. Sebenarnya ada lagi tapi saya yang malas nak belek kat whatsapp boleh? Gambar bercampur baur dalam handphone stress nak godek huhu. Tapi sebab dah upload separuh, so zass je lah up entry ni sementara nak tunggu entry lain iyer? Ni rombongan sekolah datang KL naik ETS. Sempat saya jumpa Yaya kat KL Sentral. Ni ala-ala malam perpisahan. Malam sebelum keluar keputusan UPSR. Ni dia bermalam…

3A 3B

Sehari sebelum keputusan UPSR diumumkan saya balik Taiping naik ETS. First time ni naik ETS. Saya balik sorang je sebab Encik Z ada course. Saja je la balik nak sama-sama ambik keputusan UPSR Yaya. Esok tu pagi-pagi lagi dah semangat seawal 9.30 pagi dah sampai sekolah. Tapi dah ada parents lagi awal ha. Memang boleh cek online kan, tapi saya saja je la taknak cek. Nak surprise surprise gitu. Tapi bila Guru Besar bagi ucapan kata takde student yang dapat…

3 Rasa

Minggu selepas birthday Yaya tu saya balik Taiping. Sabtu dia ada buat performance tarian kat AEON Taiping, sempena Program Jelajah dan Penerangan Dasar-Dasar Kementerian Pendidikan Malaysia. Dah la shownya pukul 11 pagi. Saya pulak dari rumah berlengah lengah sebab bangun pun dah lewat, nak iron baju apa bagai. Sudahnya sampai AEON Mall pecut, tapi tak sempat gak tengok dari awal. Sebak menengok Yaya menari ha. Rasa cam haihh besar dah anak aku. Yaya paling kecik so dia kat tengah dan…

Di Hari Lahir Yaya

: : Eh tetiba gambar handbag kan. Tak tahan lalu ter pre order Basta Bag kat Sometimes hehe. Dapat dapat terus la rasmikan : : Saya kan tak balik weekend yang birthday Yaya tu, sebab ia ada program sekolah. Di hari yang sama 16 Oktober tu, ajak Encik Z keluar jalan-jalan. Macam sedih jugak la kan tak dapat bersama dengan anak di hari lahirnya, tapi what to do…. Pergi Pavilion sebab nak ke Fashionvalet. Pembukaan butik so ada 15% diskaun…

Surprise Planner Perak

Rentetan dari ENTRY NI. Walaupun saya tak balik Taiping celebrate birthday Yaya, tapi saya dah arrange surprise untuk ia. Saya engage surprise planner dari @surpriseplannerperak . Planning gitu gini. So di hari kejadian, owner nya yang bernama Syarlyn tu pun pergilah ke rumah Mama untuk surprisekan Yaya. Saya siap dah kautim sekali dengan Mama dah. Jenuh jugak la Mama nak cover gitu gini. : : Syarlyn. Muda belia budaknya. Bagus memuda dah ada idea buat bisnes : : Saya ambik…

Sanah Helwah Yasmin

Rasa macam baru je saya up ENTRY NI. Dan jugak ENTRY NI. Tengok tengok dah tiba lagi hari ini. 16 Oktober 2016. Hari Lahir Yasmin aka Yaya, the one and only anak dara saya. Yang ke 12 Tahun. Perancangan awal nak balik Taiping celebrate sama-sama, tapi Yaya ada program sekolah pulak. Dia kena ke Pulau Pinang Jumaat lepas. So takpelah, postpone balik Taiping minggu ni insya Allah. Masa entry tahun lepas saya kata nak sambung cerita pasal Yaya kat entry…

Dengan Mommy

Petang AidilAdha tu Caca ikut saya balik KSU. Buat teman Yaya sebabnya Selasa Rabu tu saya kerja. Caca tu sokmo ok je. Saya cuma merisau kalau dia sakit demam ke apa. Ye la kalau anak sendiri kita tau la handle cemana kan, tapi anak orang tu kerisauannya lain sikit. Sampai-sampai KSU depa terus terjun kolam ha. Saya duduk kat tepi je la tengok diorang. Sambil termenung mengelamun fikir macam-macam. Most of the time tapau lauk je tapi ada sekali tu…

Seoul Garden, Poplook & DipnDip

Hari Ahad sebelum AidilAdha kami keluar 3 beranak gi jalan-jalan. Yaya terima Anugerah Kecemerlangan Kokurikulm (AKK) Peringkat Negeri Perak 2016 dibawah kategori Murid Cemerlang Kokurikulum – Sekolah Rendah Perempuan. Jadi dia request mintak nak makan kat Seoul Garden. Ok boleh, kita mintak Ayah belanja hehe. Gi Seoul Garden kat Setapak Central, yang terpaling dekat. Lepas tu terus pegi The Curve. Ada 2 sebab utama. First nak pergi butik Poplook! Korang yang rajin shopping online mesti tak asing lagi dengan nama…

Good Luck Sayang!

Gambar-gambar bawah ni semua Mama whatsapp waktu Yaya pergi program Gempur UPSR Aman Jaya kat Kamunting. Memula tengok gambar ni saya perasan eh eh kenapa muka Yaya macam baru lepas nangis je. Bila call tengok katanya memang dia nangis. Dan ramai yang nangis. Sebab penceramah tu macam bagi kata-kata motivasi semangat gitu laa. Selamat menempuhi peperiksaan UPSR, sayang. Mommy doakan dipermudahkan segalanya untuk awak. Love, Mommy

UPSR Lagi Seminggu!

Rutin bulanan, balik Taiping. 12 – 14 Ogos. Ada ke orang tanya ‘U balik Taiping buat apa? Saja-saja?’ Soalan apakah itu? Walhal tau je kot saya orang Taiping, mak dengan anak saya kat Taiping. Kalau mokata saya nak balik hari sekali pun apa hairannya? Adeh. Sabtu Yaya ada kelas tambahan. Memang sekarang every Saturday dia ada kelas tambahan dari pukul 8.30 pagi sampai 1 tengah hari. UPSR lagi seminggu je kot! Ecewah.. siap ada poster students yang dapat 6A trial…

Shopping Raya & Nasi Ulam

Sabtu, 2 Julai, Mama dengan Yaya sampai KL pukul 11.30 malam. Macam biasalah pergi jemput diorang kat KL Sentral. Yer tahun ni raya kat KL lagi. Besoknya barulah bawak Yaya pergi shopping barangan raya dia. Mama malas nak ikut. Nak siapkan nasi ulam katanya. Konon nak keluar pagi pukul 9.30 camtu, tapi biasalah kan mesti ke laut jugak lewatnya. Pukul 11 pagi camtu baru la gerak ke Midvalley. Orang boleh tahan meramai. Terus je pegi Jelly Bunny sebab memang dah…

Ice Skating

Kaklong roger kata Caca & Qis nak main ice skating. Memula Yaya takmau, tapi saya kata cuba je lah. Bukan selalu nak datang sini. Last last dia pun ok. Kena beli stokin dengan glove. Bayaran apa semua Kaklong tolong bayarkan, so saya tak sure berapa RM. Yaya tu saya dah suruh bawak jaket tapi dia tertinggal kat rumah. Mendapatla kena bebel dengan Opah sebab pakai seksi hehe. : : Orang boleh tahan meramai : : : : Qis tu tak…

Page 2 of 1712345...10...Last »