Blog Maya Dot Com

Yaya

Perkembangan Yaya

thanks pada yang ambil berat tanya tentang kesihatan dan perkembangan yaya. yup, yaya kena penyakit kaki, tangan dan mulut. belah-belah pelipat cam siku, lengan dan celah jari dia tumbuh bintik-bintik merah. paling teruk dalam mulut dia, expecially kat lidah dia. macam ulser pun ya. macam kulat lidah pun ya. dia tak dapat nak makan sebab sakit katanya. nak sapu ubat pun dia rasa pedih. every time nak makan ubat, dia dok mengadu ‘sakit mommy, sakit’ alahai. nak luruh rasa jantung…

Ke Zoo Taiping Bersama Birthday Girl

aktiviti di hari sabtu ialah ke zoo taiping. yer yer aku tau aku dan yaya baru saja ke zoo taiping. tapi kami mau ke sana kerana sebab-sebab tertentu. eh suka kitorang la kan?? sampai di zoo taiping, aku cam agak terkesima. RM12 untuk dewasa dan RM8 untuk kanak-kanak? apasal macam mahal eh? ke memang harga begini? ke naik harga sebab hari kejadian adalah deepavali? jadi kami anak beranak bermesyuarah terlebih dahulu. alang-alang dah sampai di tempat kejadian, jadi kami proceed…

Ke Pizza Hut Bersama Birthday Girl

dari rumah tok, kami ke pizza hut. yaya sudah merengek rengek mau makan pizza. so marilah kita ke pizza hut. : : menelek menu : : akhirnya kami sepakat membawa berkat, memilih hidangan seperti di bawah. yang berbunyi pizza super supreme yang sentiasa menjadi pilihan kalbu setiap kali ke pizza hut. pizza royal masala. mushroom sup yang amatlah setapp nya di makan dengan cheese dan pepper. yum yumm… milo ais yang mencair. coke yang biasa-biasa. deli wings yang pucat nau…

Sambutan Birthday Yaya Secara Kecil-Kecilan

seperti yang aku tulis hari tu, 16 oktober 2009 birthday yaya yang ke 5 tahun. syukur alhamdulillah. aku ada kelapangan balik TLJ jumpa dan celebrate birthday dia. walau secara kecil-kecilan. so hari jumaat petang kami pun keluar. beli kek kat kamunting, kemudian ke rumah tok. beli kek biasa jer. aterrr.. bukan ada siapa pun. cuma ada kami-kami jer. beli kek memahal, kang ujung-ujung tak habis. membazir. not good kan. hidangan pun sungguh la simple. sebab kat TLJ semua pun sudah…

Cerita Raya Ke 6 Pula

sib baik gak aku update blog masa cuti raya seminggu tu kan. kalau tak mau putus urat jari nak menaip sumer entry uolls. terima kasih pada adil yang sudi meminjamkan lappy nya itu. dan terima kasih juga pada encik celcom kerana broadbannya yang melancarkan perjalanan mengupdate blog. tapi kan, 3 ke 4 hari minggu raya tu, celcom kedaung kan? sesiapa yang guna celcom haruslah tau. buat call takleh. sms takleh. asyik error in connection atau network error. mengapakah begitu wahai…

ASD di hari raya ke 5

tengah hari raya ke 5. jenguk ke dapur. jenguk dalam periuk. ingatkan mama buat mee sedap hasil air tangan mama yang sedap tapi aku tak tau namanya. *sila baca dengan satu nafas. so apa lagi ceduk ceduk. bila dah masuk tekak, alaaa… mama bukan buat mee sedap tu. mama buat mee lain. macam mee kari je nie. frust tonggeng tonggeng terusss… nak mee sedapppppp… bukan mee sedap yang macam dalam tv tu k. soal kata lidah boleh bohong. soal rasa…

Di 1 Syawal

takde banyak sangat cerita di pagi 1 syawal tahun ni. macam biasa, bangun pagi. siapkan yaya dan siapkan diri sendiri. baju raya nie aku beli kain dari che’ ta. hantar jahit kat jiran satu taman ni gak. untung beli gak kain dari che’ ta. kalau tak menjawab takde baju raya. ta… baju ni kaler ada sikit turun la tapi ini bukan komplen tau… ini luahan perasaan sajork. heee… baju raya yaya tahun ini adalah disponsor oleh auntie nida yang kecil…

Demam di Malam Raya

malam raya tu kan, tengah-tengah malam yaya sudah batuk-batuk. kemudian sudah mengigau segala. adehhh… takut betul aku kalau dia demam. rupanya ramalanku benar belaka. pagi raya tu dia sudah merengek-rengek. badan dia pun panas. alahaiii… tapi aku pujuk-pujuk gak dia suruh bangun. dan mandikan dia dengan air panas. sib baik stok ubat batuk dengan demam ada lagi. so kasi dia makan ketupat dan terus bagi dia makan ubat. pastu aku ajak dia masukkan duit raya dalam angpau. terus segar bugar…

Saya Sudah Sampai di TLJ

pukul 12.40 tengah hari aku dah gerak dari KL. sekejapan sudah masuk highway PLUS. ok la kereta tak berapa nak banyak. sambil drive sambil nyanyi lagu raya kuat-kuat. hujan turun berselang seli. kejap lebat, kejap slow. kejap cerah. mata aku makin teruk la rasanya. kabur je bila hujan. adakah aku perlu menukar spek baru? huhu… tak sampai 3 jam aku sudah sampai depan rumah. laju jugak eh aku drive? heee.. tapi tak selaju dulu. ada sekali tu 2 jam setengah…

Page 17 of 17« First...10...1314151617