Blog Maya Dot Com

Yaya

Perihal Yaya

thank you pada yang bertanyakan khabar berita yaya. alhamdulillah… dia dah sihat walafiat. kadang-kadang tu ada jugak la masa dia merengek, tapi boleh dikatakan 90% dah sembuh 🙂 segala macam petua yang korang bagi pun, aku dah apply kat dia. ubat doktor pun semua dah licin dikerjakan. gambar sapu ubat nie kat jasmine, last week. kemain geli geleman dia aku nak nyapu ubat. hehe.. sekarang yaya dah balik taiping semula. sekolah pun dah 2 minggu dia tuang. so, back to…

Hari Graduasi Yaya 2009

ini cerita 4 bulan setengah yang lepas. ujung tahun hari tu, dok baca blog korang semua pun cerita pasal konvokesyen anak masing-masing kan. happy untuk korang sebab semua pun anak sudah besar-besar. yaya pun ada konvo jugak. tapi aku tak balik hari tu sebab ada 2,3 function tadika dia sebelum nie aku yang balik. so untuk konvo nie aku mintak FM attend. thanks eh, u. sebelum majlis pembahagian sijil tamat tadika 5 tahunnya, ada acara lancing-lancing. yaya sudah participate dalam…

Yaya Kena ChickenPox :-((

hari khamis mama telefon aku dari cherating. bagitau yang yaya kena chickenpox. pasti jangkit dari caca. tapi diorang habiskan gak la percutian kat sana. diorang sampai dari cherating pagi tadi. terus ke rumah kaklong. tapi aku tak gi jumpa yaya lagi sebab weekend nie turn FM jumpa yaya. so insyaAllah isnin aku gi amik dia kat rumah kaklong. semoga yaya cepat sembuh. doakan anak saya ya! terima kasih!

Anak Kandung & Anak Saudara

hari tu nida tanya aku, cuti sekolah ni yaya tak datang kl ke. baru teringat aku takde tulis kat blog ek. yaya dah seminggu lebih ada kat KL. seminggu hari tu duduk kat LEP, rumah kaklong. baru minggu lepas hari jumaat datang jasmine. selain cuti sekolah, yaya datang kl sebab ada majlis kat segambut sabtu lepas. dan minggu depan dia dengan mama nak ikut family kaklong gi bercuti ke cherating. caca 4 malam duduk kat jasmine sebab dia takleh gi…

Sehari Di Taiping

ok takde la sehari sangat. tapi kalau ikut kiraan 24 jam, kira sehari jugak la. hari jumaat, lepas office kami laki bini terus zass pulang ke taiping sana. masuk-masuk kereta, encik z terus pasang movie rock kat handphone dia. hamboi hamboiii… eksyen ko kan dengan handphone baru. tapi yang sebenarnya dia bukan eksyen. dia nak suruh aku layan movie tu supaya aku tak tidur dan boleh teman dia memandu. nan hadooo maknanya eh. tak sampai suku movie nie, aku dah…

Keletah Caca, Keletah Yaya

cam dah lama je tak cerita pasal perkembangan yaya kat sini ek? ermmm.. yaya dah masuk 6 tahun. tapi tak 6 tahun sepenuhnya la. aterrr dia lahir bulan oktober kan. takde banyak songeh dah. nangis pun dah jarang. cuma bila bab lepas bangun tidur tu, cam merengek-rengek gak la tapi masih boleh dikawal. masih lagi minum botol. tapi dia janji kata umur 7 tahun nak stop. sebab aku tunjuk kat plastik susu tu, 4 5 6. so maknanya budak 7…

Berjimba Bersama Keluarga di Bukit Merah Laketown Resort

minggu lepas aku balik TLJ. aterr kan cuti 3 hari berturut-turut. kebetulan kaklong sefamily pun balik jugak. so cam meriah uolls la konsepnya. hari sabtu kami sekeluarga sepetak suara mau terjah ke bukit merah laketown resort sana. sementelaah encik z pun tak pernah pergi sana lagi, so cam teruja lebih la dia. kami hangkut maksu dan paksu yang jua keboringan di rumah tok sana. dari TLJ ke bukit merah nie dekat jer. tak sampai 45 minit pun, dah terjengoi kami…

Lagi Cerita Kenduri Kahwin Saya

sehari sebelum kenduri hari tu, harus la semua orang sungguh sibuk dok prong prang buat itu ini. oleh sebab aku tak berapa nak mempunyai jiwa surirumah tangga, so aku amik tugas jaga ini budak 2 sekupu. mandikan, siapkan. tukar baju. layan dorang lah kira-kiranya. idok ler susah pun. aterrrr dedua dah besar. cuma si caca la. bila sampai tahap meroyan dia, kemain menghentak-hentak. nak kata ikut perangai ibu nya, ibu dia cam sopan santun lemah lembut je. nak kata ikut…

Aksi Yaya

semua gambar-gambar nie, si caca yang snap. dia punya main kamera aku tuh, sampai bateri pun kaput. bila bateri dah kaput, pandai lak dia kata ‘rosak’. ada banyak gambar lain yang tak bermanfaat dia snap. tapi takde motipp la plak aku nak jaja kat sini. so aku letak semua pun gambar-gambar yaya saja. yang aku rasa sungguh mencomel. ini semua adalah kejadian di hari kenduri aku hari tu. ada aku letak status kat facebook tanya mana nak beli kebaya budak.…

Hari Pertama Yaya @ TADIKA

yaya dah tukar tadika. kalau dulu 5 tahun kat tabika perpaduan sana, ini kali umur 6 tahun aku sudah kasik pindah ke tadika swasta bertajuk tadika anis. ye ar, kalau 5 tahun tu cam ok la kot kat tabika perpaduan. nie dah 6 tahun, kena kasik dia serius sikit la. ini tak, banyak mainnn je aku tengok. dah la aku takde dengan dia nak monitor, nangisss.. so harap-harap pindah tadika nie, dia akan lebih bersemangat nak belajar serius sikit. kedudukan…

Malam Sabtu Di Taiping

hari jumaat pagi aku gerak balik TLJ. takde la pagi sangat. standard janji melayu. ernie tag sekalik sebab kami mau ke wedding nida keesokan harinya. lepas breakfast kat ali maju, terus bergerak. jalan adalah jem haibattt. tension tension. cehh tension la sangat walaupun bukan aku yang drive. awal-awal dah terkangkang membuta. what to do. aku ada sindrom tak boleh masuk dalam kereta lalu masuk highway. sekejapan mata layuuuuu jer nak tidur. malam tu keluar ke taiping sentral. ernie mau cari…

Kisah Pemandu Teksi

siapa yang baca blog aku nie memang udah tau kan hari tu yaya kena penyakit kaki, tangan dan mulut. so isnin lepas kerja aku terus shoot ke puduraya. naik bas pukul 7.30 malam. encik z menghantar aku hingga ke pintu bas. : : hitam kelam uolls : : sementara bas nak gerak tu, ada seorang pakcik sudah naik atas bas. dia bagi 3 kitab/buku yang beunsur keagamaan. of coz la kita tau dia bukan bagi free. nanti ujung-ujung dia patah…

Page 16 of 17« First...10...1314151617