Category: Yaya

Corat coret Ya & Ca

hari jumaat last day cuti sekolah tu saya bawak yaya datang office.
sebab plan nya petang tu nak terus pegi sogo.
sogo ada sale masa tu.
nak beli seluar jeans untuk yaya.
sian ia takde seluar jeans panjang.
semua pun dah mengecik dan mengetat.
2 hari sebelum tu saya ada pegi sogo dengan kaktin.
kaktin ada beli jeans untuk sarah.
so saya cam dah tau la mana nak tuju.
sambar 2 helai jeans untuk yaya.
walaupun dia umur 9 tahun, tapi jeans saiz 7.
sambar seed selai, padini selai.
cantik molek elok terletaknya.
sogo ni kalau buat sale baju bebudak memang memurah.
saya cam selalu jugak beli baju baju yaya kat sini.
kira kalau compare dengan AEON, saya rasa sogo lagi murah kot.
tapi bila ada sale je la. waktu takde sale, boleh tahan jugak mahalnya.
pastu pegi makan kat hometown yong tow foo kat wangsa melawati sana.
makan yong tow foo yang sedap gemuk gemuk itu.
2, 3 hari yaya cakap dia bersin keluar darah.
pastu bila dia korek hidung pun cam ada darah.
hari ahad bawak la dia pi klinik.
klinik idzham kat setapak sinun.
first time kot gi klinik sini.
doktor cina perempuan muda, baik betul doktor tu.
katanya takde apa.
cuaca panas. kena minum banyak air masak.

: : tengok caca tu haaa sesuka baring : :
dari klinik gi kedai buku.
yaya nak beli magic pen untuk arts club dia.
pastu dia ada duit extra sebab boss saya bagi masa dia datang office tu.
dia request nak beli novel.
caca plak saya dah janji nak belikan dia hadiah buku dengan colour kalau dia tak menyusu masa pegi melaka hari tu.
sebab saya kemalasan nak bawak susu botol air panas bagai.
gigih ia bertahan sebab nak dapatkan hadiah ni.
tapi memang saya pepelan nak suruh dia stop botol.
dah umur 6 tahun kot.
kemudian pegi pekena cendol kat wahab cendol.
wahab cendol ada bukak kedai baru tau.
still kat area area rampai biz park cuma yang ni bebetul tepi jalan besar.
semua pun ambik cendol kecuali caca ambik ABC.
tapi ABC nya menggagallah.
so saya tak galak korang ambik ABC.
caca siap tanya ‘bukan ABC yang tinggi tu ke mommy’
sian ia. sudahnya tak habis.
20130611-071826.jpg
20130611-071835.jpg
20130611-071842.jpg
20130611-071858.jpg
: : ada jerawat besar di bawah mulut sob sob sob : :
malam tu lepas masterchef selebriti terus gerak ke kl sentral.
hantar mama & yaya nak naik train balik taiping.
rutin biasa dah kot.
train patutnya pukul 11 malam.
tapi 11.30 malam baru bertolak.
mama kata jalan sakan dia cuti kali ni.
pegi rumah kaklong, pegi melaka rumah yana, pegi masjid tanah rumah paklang, pastu pegi janda baik, pegi genting rumah adil.
he he. ok lah tu ma. dari duduk rumah pun boring juga.
bila lagi cuti sekolah?
aha cuti raya puasa!