Seoul-Ful Fair

Hujung bulan Mac/awal bulan April hari tu ada Seoul-Ful Fair dekat Sunway Putra Mall.
Basically segala berkenaan Korea lah.
Lepas ambik Yaya dari sekolah saja lah ajak Encik Z dengan Yaya pergi sana.
Ada banyak la food yang dijual, tapi masalahnya direct dari Korea so kehalalan toyibban adalah diragui.

Ada booth untuk try Hanbok. Yaya pun belek-beleklah nak cuba. Staff kat situ hulur la sehelai ni, katanya untuk budak. Tapi bila Yaya pakai ajer giler jadi peliknya. Sian anak kita. Tak puas hati, saya suruh Yaya pilih yang lain pulak.


: : Pelik dan kelakar : :

Dah tukar yang ni haaa baru la molek comey macam anak Korea.
Hanbok memang lah jenis labuh camni. Geram pulak kita dengan staf yang bagi baju merah atas tu grrrrrr..


: : Anak siapa yang comel sangat ni : :

Hari yang sama, Jumaat tu lunch time saya keluar dengan Kak Gee & Kak Lin.
Kak Lin ajak makan kat Dubuyo. Saya try menu di bawah (tak ingat nama) sedaplah.
Sebelum ni saya try yang menu daging tu, kali ni try yang berkuah.
Ala-ala macam tomyam, tapi lagi sedap. Ada lunch set pulak tu, so memang berbaloi.


: : Chicken wings ni pun sedap gak, cumanya macam dah kenyang, so tak feel sangat makan : :

Mesyuarat PIBG

Sepanjang hidup ni first time saya attend Mesyuarat PIBG ok?!
Ye la sebelum ni kan Yaya sekolah kat Taiping, jadi memang Mama je lah pergi.
Bila anak dah sekolat kat KL, cannot lah mengelat lagi, kena lah pergi kan.

Seawal pukul 8 pagi dah sampai dah ha.
Sekali tengok aturcara majlis, pukul 11.00 pagi baru start mesyuaratnya.
*Nangis tepi kerusi
Tapi bertabahlah je la menunggu dah alang-alang sampai kan.
Nasib baik ada breakfast. Sedap pulak tu hehe.

: : Terima kasih suami temankan isteri walaupun tersengguk sengguk tahan ngantuk : :

: : Tak ramai sangat parents yang datang : :

Ada talk dari BSN tentang insurans. Dan ada program kesihatan jugak oleh Kementerian Kesihatan. Dapatlah pergi cek tekanan darah dan gula. Tekanan darah normal tapi Encik Z kata gula saya tinggi. Hmm.. cemana eh. Sejenis yang suka minum minuman manis.

Pukul 11 pagi bermula lah mesyuaratnya. Macam biasalah sah kan minit mesyuarat terdahulu, baca usul, pembubaran AJK dan perlantikan AJK baru.
Tengah santai-santai melayan nama-nama pencalonan, setiba-tiba ada sorang wanita ni pergi kat mic dan menyebut “Saya nak calonkan Puan Normaya Mukhtar, ibu kepada Yasmin, Tingkatan 2M”
What???? Ternganga jap saya terus terpandang Encik Z pastu kitorang tergelak.

YDP tanya “Ada tak Puan Normaya? Kalau ada baru boleh dicalonkan. Kalau takde takboleh”
Habis tu takkan nak duduk diam membisu membiarkan pertanyaan YDP itu tergantung sepi.
Saya pun angkat tangan dan angguk kepala ‘Yer, saya Normaya”
Dah la nak pencalonan untuk jawatan Naib YDP. Tak agak-agak kan. Saya pun dok pikir siapa kah wanita ini yang mencalonkan nama saya. Bermula lah acara angkat tangan nak sokong nama calon semua. Saya dapat 7 undian wakakakaka.

Diteruskan dengan pencalonan untuk AJK pulak. Nama yang dah tercalon untuk jawatan Naib YDP tadi kekal untuk pencalonan AJK. Sebut lah sekali nama saya, YDP suruh berdiri nak bagi cikgu dengan parents tengok. Pastu dia tanya kerja kat mana. Errrr.. takkan nak kekwat jawab “Not telling” pulak kan. Saya pun jawab je lah “B**”
Terus undian mencanak ko. Dapat 45 undian. Biasa hampa ni, judge sis dari tempat kerja sis ya. Lulz.

Masa nak balik saya approach la wanita yang calonkan nama saya itu.
Rupanya cikgu kelas Yaya. Cikgu Fauz namanya. Sesusah je cikgu ni tau calonkan saya.
Tapi saya ni ok saja. InsyaAllah bersedia memberikan komitmen dan kerjasama setakat termampu.
Gituuu…

“Yaya, awak jangan macam-macam tau. Sila jaga airmuka Mommy sebagai AJK PIBG sekolah”
Matiklaaa Yaya pening haha.