Blog Maya Dot Com

Yaya

#BangkitBersama #KitaJuara

29 Ogos 2017 saya cuti. Konon nak buat macam-macam urusanlah. Tapi bangun tidur pun dah lewat, keluar pun lewat. So, 1 urusan je lah dapat selesai. Pergi PNB sebab nak update nombor akaun/handphone. Kan sekarang ASNB tu semua dah tak pakai buku dah. Nombor akaun dah tukar kan, so kena update nombor handphone kat kaunter. First time saya pergi bangunan HQ PNB ni. Encik Z drop kan saya dengan Yaya. Saya pun pergi lah kat kaunter depan tu nak ambik…

Shopping Part 2

Lepas sesi Batik Painting kat MAG, saya dengan Yaya pergi Sri Rampai. Nak tempah baju untuk Aidil Adha. Kelas ke idok, Aidil Fitri belum lepas dah tempah baju Aidil Adha. Hiks. Pergi kat tailor biasa saya tu lah, Kak Min. Kenapa tak jahit sendiri macam dulu? Mesin jahit saya dah arwah dan tak kuasa dah nak beli baru. I got no time u know. Sekarang ni masa makin mencemburui. Ni dapat update blog ni pun dah kira beruntung tau. Yaya…

Batik Painting @ MAG

15 Ramadhan. Saya register Yaya masuk program Batik Painting dekat MAG, Sasana Kijang. Saja lah bawak dia keluar buat aktiviti sikit. Kesian jugak cuti sekolah tak buat apa, tak ke mana. Dah bulan puasa kan, nak buat cemana. Tapi ok la, jimat duit tak yah gi jalan hehe. : : Lukisan dan corak yang boleh dipilih : : : : Wakil MAG tunjuk demo : : : : Yaya pilih wau : : : : Siap! : : : :…

Shopping Raya Part 1

Konon cadangnya lepas melepak kat The Garage tu, nak gi jalan-jalan kat Jalan TAR. Sian Yaya teringin. Memang dah masuk pun depan Sogo tu, cumanya kereta banyak dan gigih nak cari parking. Saya sebenarnya masa tu ngantuk nau-nau. So saya cakap dengan Yaya, takde parking ni jom la balik. Menyirap je Encik Z. Yaya pun dah murung. Sebab boleh je pun kalau nak pusing cari parking. Tapi sebab i is mengantuk tu yang ajak balik. I is kenot ok. Kalau…

Mr Dakgalbi

Cerita Ramadhan ke 7. Ustazah Siti Nor Bahyah datang bagi ceramah. Tapi sekejap je sebab Ustazah ada urusan lain. Soalan dan jawapan yang saya ingat “Ketenangan itu milik siapa?” “Ketenangan milik orang-orang yang beriman” Untuk dapatkan ketenangan, kena jaga 5 perkara. Hati, Ilmu, Amalan, Azam dan Ikhlas. Insya Allah kita akan dapat ketenangan. Malam tu berbuka lite-lite dulu, lepas Maghrib terus keluar pergi Mr. Dakgalbi. Sebenarnya everytime lalu kat Mr. Dakgalbi PV128 mesti saya cakap dengan Encik Z. “Bang, tu…

SM Convent Taiping FRIENDS Musical Concert

Ingatkan kat sekolah rendah je Yaya aktif gitu gini, ni kat sekolah menengah pun sama ha. Yaya masuk group tarian untuk program konsert kat sekolah ia. FRIENDS Musical Concert namanya. Buat kat Dewan Srikandi, SM Convent Taiping. Konsert ni diadakan sebab nak kutip dana untuk projek sekolah camtu la. Saya bertolak petang Sabtu sebab dari pagi memang Yaya busy. Ceritanya ada 3 sesi konsert ni ha. Mama pergi belah petang, saya pergi belah malam. Sampai TLJ dalam pukul 7 malam.…

Hari Apresiasi Kecemerlangan & Graduasi Tahun 6 SK Convent Kota 2016

Cerita bulan November tahun lepas, baru nak update sekarang. Korang rasa?? Hiks. Sorry Yaya. Ceritanya sebab nak combine video segala, tu yang cam malasnyerrrr. Gambar pun campur aduk dari handphone dan GoPro. Nak memilih tu cam Aduh Saliha sungguh. Tapi sekarang tengah visi menyelesaikan segala entry tertangguh, makanya marilah kita update jugak-jugak. 20 November 2016, hari Graduasi untuk pelajar tahun 6, SK Convent Kota, Taiping. Yaya kan Darjah 6. Wajiblah saya pergi. Lokasi kejadian di Hotel Seri Warisan, Taiping. Rasa…

Yaya Tingkatan 1

Sepatutnya nak up entry Hari Anugerah Kecemerlangan Yaya dulu, tapi sebab gambar campur baur dalam GoPro, so takpelah, kita up je la cerita yang dah ada gambar nya yer. Korang pun tak kisah kan saya up cerita mana 1 dulu. Janji saya update. Kan? Walhal korang semua dah tak blogging dah. Sentap bila tengok list semua pun tak berupdate. Napa korang ni? Napa taknak jadi blogger dah? Why? Matikla tersasar dari tajuk. Hiks. Minggu pertama Januari 2017 tu saya ambik…

Selepas Balik Korea

Lepas balik Korea tu kocoh-kocoh la nak selesaikan segala mala urusan. Nasib la saya ada balance cuti lagi sehari. So ambik half day half day. Khamis pulak saya MC, kena food poisoning hebat gila. Cirit birit dengan muntah teruk. Bayangkan muntah dengan berak serentak. Kau rasa????? Lemah lembik longlai dibuatnya. Salah satu urusannya ialah nak selesaikan rambut Yaya ni ha. Dia kan tetiap tahun buat relaxing. Tahun ni kami bincang-bincang, tukar fesyen. Marilah kita kerintingkan ia. Pegi kedai biasa kat…

Yaya Turns 12 @ TTT

Ingat lagi tak ENTRY NI? Konon kan saya kata nak celebrate birthday Yaya proper kat KL kan, tapi nan hadoo jugak propernya. Busy gitu gini dengan urusan nak gi Korea tu kan. Pulak tu, adik beradik saya lain semua pun takde kat KL. Depa balik Taiping. Sudahnya gi makan-makan biasa je lah. Yaya nak makan Pavlova, so bawak ia pergi Tim’s Teapot Terrace kat Melawati sana. Ni kali ke 2 saya makan kat sini. Entry lama KAT SINI. Semua macam…

Sebelum Pergi Korea

Saya compilekan je lah aktiviti-aktiviti saya 3 beranak sebelum pergi Korea. Dah snap gambar semua kan, so update je lah. Buat IC Yaya kat UTC Sentul. Ikutkan dah lewat lebih sebulan gak. So kena la bayar denda RM10. Masa IC nak siap, staf kat kaunter tu tanya. “Tarikh nikah bila?” “Saya dah berpisah dengan bapak dia. Nak kena bagitau tarikh nikah jugak ke?” “Habis tu siapa?” juih bibir pada Encik Z yang tengah duduk “Suami. Saya dah nikah lain” Diam.…

Page 1 of 1712345...10...Last »