Tom Yum Coke

Berjalan-jalan di hari minggu.
Agendanya ialah nak ke IKEA mencari console table dan study chair Yaya.
Sebelum tu brunch dulu.
Asalnya nak makan kat IKEA je tapi masuk dalam MyTown tu teringat pernah ternampak iklan Tom Yum Coke.
Macam menarik je. Macam nak cuba je.
Lalu kami ke Para Thai Restaurant.


: : Tom Yum Coke dalam menu : :


: : Air kosong tu perlu ke masuk dalam gambar jugak : :


: : Close up : :

Cemana eh nak cakap rasa coke berperisa tom yum tu?
Minum sesedut dua sokay la, nak habiskan satu gelas sis tak mampuuuuu.
Tu la kutuk-kutuk air kosong suami, last-last itu yang saya minum ehe.
Korang boleh je try buat sendiri kat rumah tom yum coke itu.
Campakkan je hirisan serai, bawang, cili padi, halia, lengkuas.
Eksotik sangat tu.

: : Tom yum seafood, kerabu mangga dan ayam pandan : :


: : Water chestnut! : :

Masuk dalam IKEA dan terus lah sambar console table dan study chair Yaya.
Senang sebab memang dah tengok dalam website, so takde la baru nak tercari ke apa.
Actually nak beli satu lagi benda iaitu cermin panjang nak letak kat pintu masuk rumah.
Tapi yang frame putih dah out of stock.
Tinggal frame hitam je, so kena tunggu dulu lah.

Dari IKEA pergi Jalan Ipoh sebab ada hal pasal toilet kat rumah.
Panjang ceritanya. Plan nak cerita kat blog jugak nanti ni.
Sabar ya Sabariah.

Lapar lagi lalu terus ke Sunway Putra Mall pulak.
Makan kat Dubuyo. First time ni kami 3 beranak try food kat sini.
Nama hidangan semua usahlah ditanya.
Sis malas nak korek cari resit dah.
Standard rasa makanan Korea lah. Sesekali ok. Seselalu bosan kot.


: : Jelly Bunny ada sales 50%. Beli lah sehelai kasut untuk Yaya memandangkan kasut ia yang sedia ada dah hampir arwah : :

Grind 22

26 Februari attend wedding Bila, sepupu abang Man, merangkap husband Kak Gee.
Bila ni dulu ex staf B** so saya kenal lah.
Oleh sebab lokasi kejadian dekat je dengan rumah so macam tak patut pulak kalau tak pergi.
Lokasi kejadian di Danau Kota sana.

Sampai-sampai jumpa orang tua pengantin dan terus makan.
Tak lama kedengaran suara orang tengah berduet nyanyi.
Ingatkan Bila berduet dengan husbandnya, tapi jenguk tengok la Abang Man rupanya.
Sedap suara dedua.


: : Kak Gee, pengantins, Kakak Ostajah. Selamat pengantin baru Bila & suami! TQ sebab jemput šŸ™‚ : :

Selesai makan kenduri ajak Encik Z gi ngopi-ngopi.
Kami ke Grind 22 Bangsar.
Lama dah nak mengopi kat sini tapi tak tak kesampaian.

Saya cerita la dengan Encik Z, tapak tempat ni ialah asalnya rumah Kak Dona sefamily.
Kak Dona yang saya panggil Kak Don ni kawan saya dari zaman saya kerja Maxis lagi tahun 2000 dulu.
N until now masih friend-friend kat media social.
Dulu anak-anaknya kecik comel je, sekarang dah anak teruna dara dah.

Family Kak Don jual rumahĀ  ni dan diorang settle down kat tempat lain, tapi dalam KL jugak la.
So bila datang ni kinda reminiscing the good old days gitu.

Order drinks kat kaunter, dan collect sendiri.
Kalau nak makan #Wokit kena order kat belah belakang.

: : Air Encik Z tu punya la pahit baqhang. Nasib la adik waiter tu bagi air gula. Kalau tak, memang saya takleh telan. Tapi Encik Z relax je ha minum. Nama airnya Hangover. Memang over la hang ni : :


: : Grind22 ni kecik cenonit je sebelah kanan tu.Yang besarnya ialah Butik Twenty2 : :

: : OOTD serba putih ala-ala Vivy. Hiks. Tote bag & scarf dari @theduckgroup . Blouse AerilWawa beli kat @sharabangsar . Seluar dari @creacionbysitinurhaliza : :

Sampai KSU tetengok ada kereta park kat parking lot kitorang.
Dah la takde sticker. Terus la Encik Z report kat security.
Sekejapan dah kena clamp.
Terpaksa Encik Z park kereta jauh kat blok A sana.

Tak lama lepas saya naik dan Encik Z baru lepas park kereta, turun la 4 orang budak perempuan ni ha.
Security kata diorang datang tengok rumah, so tak sure nak park kat mana.
Diorang ada kad akses sebab tu boleh lolos masuk macam tu je.

Sebab itu lah pentingnya komunikasi dik.
Kalau tak tahu kan boleh tanya dulu pada security.
Kan dah tak pasal kena bayar duit nak bukak clamp tu.