Category: WeeklyOuting

Tom Yum Coke

Berjalan-jalan di hari minggu.
Agendanya ialah nak ke IKEA mencari console table dan study chair Yaya.
Sebelum tu brunch dulu.
Asalnya nak makan kat IKEA je tapi masuk dalam MyTown tu teringat pernah ternampak iklan Tom Yum Coke.
Macam menarik je. Macam nak cuba je.
Lalu kami ke Para Thai Restaurant.


: : Tom Yum Coke dalam menu : :


: : Air kosong tu perlu ke masuk dalam gambar jugak : :


: : Close up : :

Cemana eh nak cakap rasa coke berperisa tom yum tu?
Minum sesedut dua sokay la, nak habiskan satu gelas sis tak mampuuuuu.
Tu la kutuk-kutuk air kosong suami, last-last itu yang saya minum ehe.
Korang boleh je try buat sendiri kat rumah tom yum coke itu.
Campakkan je hirisan serai, bawang, cili padi, halia, lengkuas.
Eksotik sangat tu.

: : Tom yum seafood, kerabu mangga dan ayam pandan : :


: : Water chestnut! : :

Masuk dalam IKEA dan terus lah sambar console table dan study chair Yaya.
Senang sebab memang dah tengok dalam website, so takde la baru nak tercari ke apa.
Actually nak beli satu lagi benda iaitu cermin panjang nak letak kat pintu masuk rumah.
Tapi yang frame putih dah out of stock.
Tinggal frame hitam je, so kena tunggu dulu lah.

Dari IKEA pergi Jalan Ipoh sebab ada hal pasal toilet kat rumah.
Panjang ceritanya. Plan nak cerita kat blog jugak nanti ni.
Sabar ya Sabariah.

Lapar lagi lalu terus ke Sunway Putra Mall pulak.
Makan kat Dubuyo. First time ni kami 3 beranak try food kat sini.
Nama hidangan semua usahlah ditanya.
Sis malas nak korek cari resit dah.
Standard rasa makanan Korea lah. Sesekali ok. Seselalu bosan kot.


: : Jelly Bunny ada sales 50%. Beli lah sehelai kasut untuk Yaya memandangkan kasut ia yang sedia ada dah hampir arwah : :